Spremljajte nas

Aktualno

Li-Ning Czech OPEN 2019: Petra Polanc in mešana dvojica Ivančič/Polanc do brona na Češkem

Mednarodnega turnirja serije Futures na Češkem, ki šteje za evropsko in svetovno jakostno lestvico, sta se udeležila le dva člana slovenske reprezentance – Miha Ivančič in Petra Polanc in oba se domov vračata z odlično uvrstitvijo. Polančeva je bila med posameznicami tretja, prav tako sta v mešanih dvojicah Miha Ivančič in Petra Polanc osvojila tretje…

Mednarodnega turnirja serije Futures na Češkem, ki šteje za evropsko in svetovno jakostno lestvico, sta se udeležila le dva člana slovenske reprezentance – Miha Ivančič in Petra Polanc in oba se domov vračata z odlično uvrstitvijo. Polančeva je bila med posameznicami tretja, prav tako sta v mešanih dvojicah Miha Ivančič in Petra Polanc osvojila tretje mesto in bronasto medaljo!

Petra Polanc je med posameznicami že v prvem kolu igrala proti prvi nosilki turnirja Agnes Korosi (Madž) in presenetljivo zmagala v dveh setih z izidom 21:18 in 21:19. V naslednjem krogu je proti visokorasli Danki Josefine R. Jensen prav tako zaigrala zelo dobro in po borbenih treh setih zmagala z rezultatom 21:19, 11:21 in 21:19. V četrtfinalu je premagala še Bolgarko Mario Delchevo, in sicer v eno uro dolgem dvoboju z rezultatom 17:21, 28:26 in 23:21. Žal pa ji je v polfinalu zmanjkalo moči in je izgubila proti Angležinji Abigail Holden z 14:21 in 9:21. Angležinja je tudi zmagala turnir.

Polančeva ni skrivala zadovoljstva: »Turnir na Češkem se je izkazal za precej uspešnega, saj mi je uspelo osvojiti dvakrat 3. mesto. Žal mi je, da se mi ni uspelo uvrstiti v finale, vendar sem po težki sezoni in sanirani poškodbi ramena s svojim rezultatom zelo zadovoljna. Končno se je moj trud poplačal in pripravljena sem na nove izzive, ki se bližajo v prihodnje.«

V mešanih dvojicah sta Miha Ivančič in Petra Polanc kot 3. nosilca turnirja bila prvi krog prosta, nato sta premagala Danca Jacoba Hougaarda in Anne Fuglsang z 16:21, 21:14 in 21:10, v četrtfinalu sta bila boljša od Jona Van Nieuwkerke in Lise Jaques (Belgija) z izidom 24:22 in 21:15. V polfinalu sta nato morala priznati premoč od čeških predstavnikov Jakuba Bitmana in Alzbete Basove z rezultatom 13:21, 21:19 in 10:21.

»Po nekaj nesrečnih porazih na prejšnjih turnirjih sva končno uspela zaigrati tako kot znava in se z dobro igro uvrstila v polfinale. Žal sva v polfinalu naletela na boljša nasprotnika, a ta rezultat pomeni pozitivno motivacijo za naslednje treninge in turnirje«, je bil po uspehu zadovoljen Ivančič.

Miha Ivančič je zaigral tudi med posamezniki. V kvalifikacijah je zmagal prvo tekmo proti Ircu Jacku O’Brienu z 21:9 in 21:10, nato pa je izgubil proti Nemcu Brianu Holtschkeju z izidom 12:21 in 13:21.

Naslednji mednarodni turnir v načrtu reprezentance je konec meseca oktobra na Madžarskem, kjer bo nastopila številčnejša slovenska ekipa.

Povezava na žrebe in rezultate:

https://www2.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=D3C21D04-531A-490C-9BB1-40C4413134DD

(Vir: BZS)

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Turnir za začetnike -VESELI BADMINTON – 12.12. 2019!

Fotografija: Lanski udeleženci Veselega badmintona Lansko leto v decembru smo prvič priredili turnir za...

5. Otroški badminton festival -Badmintonček-Badmintončica 2020

Potekajo že priprave na naš tradicionalni in največji dogodek – 5. Otroški badminton festival,...

Približuje se 1. turnir U-15, ki bo na Prevaljah…

Na sliki: Žiga Podgoršek (BK Medvode) V soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah...

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Več v Aktualno