Spremljajte nas

Aktualno

Maja Tvrdy: “Gibanje postaja čedalje mehkejše, lahkotnejše in koordinirano.”

Foto: Peter Recko V soboto, 23. novembra 2019 je potekal celodnevni trening, ki ga je vodila glavna trenerka Maja Tvrdy. Najprej smo imeli trening z začetniki in otroci iz interesne dejavnosti OŠ Koroški jeklarji, ki jo vodi športna pedagoginja Cvetka Praznik. Maja je ob tem povedala: “Trening začetnikov je potekal po ustaljeni praksi kot uvodna…

Foto: Peter Recko

V soboto, 23. novembra 2019 je potekal celodnevni trening, ki ga je vodila glavna trenerka Maja Tvrdy. Najprej smo imeli trening z začetniki in otroci iz interesne dejavnosti OŠ Koroški jeklarji, ki jo vodi športna pedagoginja Cvetka Praznik. Maja je ob tem povedala:
“Trening začetnikov je potekal po ustaljeni praksi kot uvodna predstavitev mladim, nadobudnim igralcem, ki se z badmintonom ukvarjajo šele nekaj mesecev v sklopu obšolskih dejavnosti. Predstavili smo jim osnovne udarce. Največje veselje pa je bilo videti v njihovih očeh, ko sem z vsakim odigrala nekaj izmenjav. Tovrstni treningi se mi zdijo izredno pomembni z vidika, da ti mladi otroci čim prej spoznajo, da je badminton lahko tudi vrhunski, tekmovalni šport in da ga – tisti, katerim je všeč – čim prej pričnejo tudi resneje trenirati v klubu.”

Tekmovalna skupina je imela dva treninga in predavanje. V okviru prvega treninga je potekala tudi videoanaliza footworka.

“Trening tekmovalne skupine je bil tokrat posvečen izključno delu nog (footworku). Tekmovalci so v zadnjih tednih del vsakega treninga namenili izpopolnjevanju gibanja po igrišču. Na tokratnem seminarskem treningu pa smo podrobneje spoznali t.i. “split step” in z njim nadgradili footwork. Največji napredek sem opazila prav pri starejših tekmovalcih – Klari, Beli, Nini, Almi in Valentinu. Gibanje postaja čedalje mehkejše, lahkotnejše in koordinirano. S tokratno nadgradnjo pa si obetamo, da bo footwork v prihodnjih tednih in mesecih z uporabo split stepa postal še precej eksplozivnejši, tako da se bodo tekmovalci še hitreje in učinkoviteje gibali po igrišču.”

O videoanalizi, ki bo postala stalnica naših treningov, Maja pravi:

“Opravili smo podrobno videoanalizo footworka. Vsak od tekmovalcev je prejel napotke kako izboljšati svoje gibanje. Videoanaliza se mi zdi zelo koristna z vidika, ker večja skupina igralcev lahko med seboj primerja izvedbo, poslušajo kje tudi drugi delajo napake in seveda tudi, kje so izvedbe dobre. S tem dobijo veliko boljše razumevanje in uvid v samo tehniko gibanja in jo bodo tako veliko lažje in hitreje osvojili.”

Na treningu tekmovalne skupine so se tokrat pridružili tudi nekateri mlajši tekmovalci iz skupine U-13 in U-11. O njih je povedala:

“Pri mlajših tekmovalcih se prav tako kaže napredek in veseli me, da se je že v tako kratkem času formirala lepa skupinica, ki že sedaj napoveduje in obeta novo generacijo visokih potencialov. Boštjan, Arijalda, Sati, Beja in Nuška so se že zdaj priključili treningu starejših in se od njih lahko še veliko naučijo. Videoanaliza v njihovem primeru pa zaenkrat bazira bolj na osnovah tehnike gibanja in drži loparja. Za vsakega mladega igralca je zanimivo, ko se prvič sreča sam s seboj na velikem platnu.”

Že konec tedna čaka nov izziv za tekmovalce in tekmovalke. Mednarodnega turnirja Medvode Forza Cup 2019, ki se prične že v petek, se bo udeležilo 11 tekmovalcev/alk iz BK Karizma. Več o tem v naslednjih dneh.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Aktualno