Spremljajte nas

Poročila

Medvode Forza Cup 2018: Češko slavje v kategoriji U-15

Na sliki: Lucie Metzova Za nami je tridnevni 10. mednarodni turnir Medvode Forza Cup 2018, ki je potekal  v odlični organizaciji BK Medvode. Številna udeležba iz kar 18-tih evropskih držav potrjuje zelo visok nivo badmintona v kategorijah U-11, U-13, U-15 in U-17. Posebej je bila za nas zanimiva kategorija U-15, kjer je tekmovalo deset ravenskih…

Na sliki: Lucie Metzova

Za nami je tridnevni 10. mednarodni turnir Medvode Forza Cup 2018, ki je potekal  v odlični organizaciji BK Medvode. Številna udeležba iz kar 18-tih evropskih držav potrjuje zelo visok nivo badmintona v kategorijah U-11, U-13, U-15 in U-17. Posebej je bila za nas zanimiva kategorija U-15, kjer je tekmovalo deset ravenskih igralcev in igralk ter en tekmovalec v kategoriji U-13.

V kategoriji U-13 je med 38 prijavljenimi tekmovalci nastopil Sergej Filip Ilić, kjer je odigral solidno tekmo proti domačinu Anžetu Brešku (12:21; 15:21). V predtekmovalni skupini je imel dva zelo zahtevna nasprotnika Romuna Alexandruja Mocana in Španca Marca Guascha, ki je na koncu osvojil bronasto medaljo. Zmagovalec v tej kategoriji je postal Avstrijec Pascal Cheng iz Dunaja.

 V kategoriji U-15 je skupaj nastopilo kar 110 tekmovalcev in tekmovalk. Ravenčanke so dosegle dve zmagi, in sicer je Nina Razgoršek premagala Katjo Kokalj iz Maribora z 2:1 (12:21; 21:15; 21;16), Bela Oder pa je bila boljša od Branikovke Sare Godec z 21:6 in 21:14. Pri dekletih je bilo nekaj odličnih predstav, vendar so nasprotnice bile še premočne za dosego odmevnejšega rezultata. Alma Sekereš je imela zelo dobro tekmo proti Italijanki Claudii Longhitano (14:21; 13:21). V osmino finala se je uvrstilo le pet slovenskih igralk, izvrstne so bile tri Poljakinje, saj so se Julia Piwowar, Kinga Stokfisz in Anna Czuchra uvrstile v četrtfinale. V finalu je Čehinja Lucie Metzova premagala domačinko Lino Pipan z 21:18 in 21:15. Lucie Metzova iz Ostrave je osvojila dve zlati medalji, v posamični konkurenci in v mešanih dvojicah z soigralcem Davidom Smutnyjem in je bila najuspešnejša tekmovalka turnirja. Mlada Čehinja v letošnjem letu zmaguje na številnih turnirjih po Evropi in je aktualna češka prvakinja v mešanih dvojicah, srebrna v posamični kategoriji in bronasta v ženskih dvojicah z zadnjega državnega češkega prvenstva.

Pri fantih je Valentin Gorenšek odlično igral proti Zagrebčanu Ivanu Korundi, kjer ni manjkalo veliko do zmage (19:21; 17:21). Proti Svitu Cetinskemu iz Ljubljane, je odlično odigral prvi set, medtem ko mu je pri ostalih dveh setih zmanjkalo moči (22:20; 3:21; 7:21). Nekaj tekem so fantje odigrali zelo solidno; Marko Haber proti Grku Eftimiosu Koutsourisu (12:21; 7:21), Anžej Kušej proti Madžaru Martonu  Muhariju, Tijan Paškvan proti Romunu Cioroboiu Teodorju in Ahmed Husić proti Filipu Antunoviću iz Velike Gorice…, dobre tekme za nadaljnje izkušnje. Zmagovalec te kategorije je postal Matej Rzeplinski iz Češkega Tešina, ki je bil v finalu boljši od Marka Koroše iz Kungote.

Kategorija U-17 je prinesla skoraj popoln uspeh srbskih igralcev in igralk, saj so nastopili v vseh petih finalih in osvojili tri zlate in dve srebrni medalji.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Badmintonček-Badmintončica 2020: Kdo bodo udeleženci in iz katerih držav?

Foto: Peter Recko Otroški badminton festival dobiva vse večjo mednarodno razsežnost in veljavo, saj...

Badmintonček-Badmintončica 2020: Še natančno mesec dni…

…Še natančno mesec dni je do 5. otroškega badminton festivala »Badmintonček-Badmintončica 2020«, ki bo...

Več v Poročila