Spremljajte nas

Prvenstva

Mladinsko ekipno EP – Lahti 2020: Zelena luč za Slovenijo

Slovenska mladinska reprezentanca je po treh dneh bivanja v karanteni na Finskem v sredo opravila testiranje za Covid-19. Po težko pričakovanem in negotovem testiranju je bilo sporočeno, da je celotna ekipa negativna, kar pomeni, da ekipa lahko nastopi na Evropskem mladinskem prvenstvu. Kljub temu, da je bila celotna ekipa na Finskem negativna, je Covid-19 terjal…

Slovenska mladinska reprezentanca je po treh dneh bivanja v karanteni na Finskem v sredo opravila testiranje za Covid-19. Po težko pričakovanem in negotovem testiranju je bilo sporočeno, da je celotna ekipa negativna, kar pomeni, da ekipa lahko nastopi na Evropskem mladinskem prvenstvu. Kljub temu, da je bila celotna ekipa na Finskem negativna, je Covid-19 terjal svoj davek že pred odhodom na Finsko, saj so doma ostale kar tri močne igralke (Nike Brajkovič, Maruša Vračar in Špela Alič). Glede na razmere so na Finsko potovala tri dekleta (Taja Pipan, Lina Pipan in Anja Jordan), pet fantov (Rok Kuprivec, Miha Masten, Gal Bizjak, Nik Zupančič in Jan Babnik), trenerka (Maja Kersnik) in vodja ekipe (Matevž Šrekl).

Testiranje za Covid-19 so uspešno prestale skoraj vse reprezentance, razen Litve, kjer je bil en predstavnik pozitiven in po protokolu je bila iz prvenstva izločena celotna litovska reprezentanca. Ekipni evropski naslov izpred dveh let brani Francija, ki je na zadnjih dveh mladinskih EP osvojila evropsko krono v ekipni konkurenci. Danska, ki je na zadnjem EP v Talinu osvojila srebrno medaljo, je bila zadnjič na evropskem vrhu med ekipami že daljnega leta 2013. Med glavnimi kandidati za medalje so še Rusija, Nemčija in Srbija.

Povezava na rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=B351D63F-A04F-4145-BB94-E79418C3E5AE

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Serbian U-17/Youth International – Novi Sad 2020: Dve zlati medalji za Korošo

V Novem Sadu se je končal tradicionalni mednarodni turnir, ki se ga je udeležila...

Serbian U-17&Youth International -Novi Sad 2020: 12 tekmovalcev iz Slovenije…

Mnogi mednarodni turnirji v badmintonu so zaradi koronavirusa v tem času odpadli, kar pa...

Bliža se Badmintonček-Badmintončica 2021. Ali festival bo?

Danes je 9. november 2020 kar pomeni, da je še natančno dva meseca do...

SaarLorLux Open 2020: Spremljajte tekme na www.badmintoneurope.tv

Na sliki: Kirsty Gilmour (Škotska) Prvi dan turnirja SaarLorLux Open 2020 je že za...

Več v Prvenstva