Spremljajte nas

Prvenstva

Mladinsko evropsko prvenstvo -Lahti 2020: Srbija do zgodovinskih dveh medalj…

Na sliki: Marija Sudimac (Srbija) …Včerajšnje četrtfinalne tekme so postregle z izjemnimi predstavami najboljših evropskih mladih igralcev in igralk badmintona…Osem držav je osvojilo medalje na tem evropskem prvenstvu –prvič Srbija in to kar dve medalji, po štiri medalje za Nemčijo in Rusijo, Danska le dve medalji…Po dve medalji si bodo okoli vratu obesili Christo Popov…

Na sliki: Marija Sudimac (Srbija)

…Včerajšnje četrtfinalne tekme so postregle z izjemnimi predstavami najboljših evropskih mladih igralcev in igralk badmintona…Osem držav je osvojilo medalje na tem evropskem prvenstvu –prvič Srbija in to kar dve medalji, po štiri medalje za Nemčijo in Rusijo, Danska le dve medalji…Po dve medalji si bodo okoli vratu obesili Christo Popov (Fra), Edith Urell (Šve), Anastasiia Boiarun (Rus), Matthias Kicklitz (Nem) in Thuc Phuong Nguyen (Nem).

5.november 2020 si bodo zagotovo najbolj zapomnili v srbski reprezentanci, saj so prvič v zgodovini osvojili medaljo na mladinskih evropskih prvenstvih –in to kar dve medalji! Marija Sudimac je v četrtfinalu imela za nasprotnico neugodno Španko Lucie Rodriguez. Že tretjič v kratkem času je igrala z njo, najprej ji je morala priznati premoč na mednarodnem turnirju TEM Slovenia International na Mirni in nato še drugič je z njo izgubila na tem prvenstvu v ekipni konkurenci. Da tretjič gre rado je tokrat veljalo tudi za Sudimacovo, ki je v taktični tekmi in z veliko poguma le premagala Španko z rezultatom 21:19, 16:21 in 21:18. Le pol ure kasneje sta v četrtfinalu se izkazala tudi moška dvojica Mihajlo Tomić in Sergej Lukić, ki sta premagala odlično špansko dvojico Jacoba Fernandeza in Rubena Garcio z rezultatom 21:19 in 21:10.

Poleg tega je bilo še kar nekaj presenečenj, med katere spada tudi šele 14-letna domačinka Nella Nyqvist, aktualna evropska prvakinja U-15,  ki je premagala Amy Tan iz Nizozemske z izidom 21:15, 17:21 in 21:12. V polfinalu se bo srečala z Švedinjo Edith Urell, ki je zagotovo v tem srečanju v vlogi favoritinje in tudi ni bila med tistimi, ki bi jih pred prvenstvom videli med dobitniki medalj v posamični konkurenci. Švedska igralka je v prvem krogu izločila našo Anjo Jordan. V drugem polfinalu se bo Srbkinja Marija Sudimac pomerila s prvo nosilko Rusinjo Anastasiio Shapovalovo.

Francoski igralec Yanis Gaudin je presenetljivo ugnal Madsa Juela Moellerja iz Danske v treh setih (19:21, 21:14, 21:10), v polfinalu bo njegov nasprotnik eden velikih upov finskega badmintona Joakim Oldorff. V drugem polfinalnem srečanju se bosta pomerila Christo Popov (Fra) in Matthias Kicklitz (Nem).

V moških dvojicah bosta imela srbska igralca Mihajlo Tomić in Sergej Lukić, ki sta v odlični formi, zelo kakovostna tekmeca, to sta William Kryger Boe in Mads Vestergaard iz Danske, ki rešujeta dansko čast, saj je kar nekaj odličnih danskih igralcev in igralk  “prehitro” končalo z nastopi na prvenstvu in izpadlo iz boja za odličja. Drugo polfinalno srečanje bo med dvojicama Egor Kholkinom in Georgii Lebedevom iz Rusije ter nemško dvojico Kilianom Ming-Zhe Maurer in Matthiasom Schablom.

V ženskih dvojicah se bodo pomerile Rusinji Anastasiia Boiarun in Alena Iakovleva v tekmi proti Clari Loeber in Mette Werge (Dan). Drugi par je med Ukrajinkama Polino Buhrovo in Mariio Stoliarenko ter nemško dvojico Leono Michalski in Thuc Phuong Nguyen.

V mešanih dvojicah se bosta Francoza Christo Popov in Flavie Vallet pomerila z švedsko dvojico Gustav Bjorkler in Edith Urell. Druga polfinalna tekma je med dvojico Lev Barinov in Anastasiia Boiarun (Rus) ter Matthias Kicklitz in Thuc Phuong Nguyen (Nem).

 

Povezava rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/events.aspx?id=15B19B5D-2BD0-4A3D-8E15-00C3B7991EAE

 

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Serbian U-17/Youth International – Novi Sad 2020: Dve zlati medalji za Korošo

V Novem Sadu se je končal tradicionalni mednarodni turnir, ki se ga je udeležila...

Serbian U-17&Youth International -Novi Sad 2020: 12 tekmovalcev iz Slovenije…

Mnogi mednarodni turnirji v badmintonu so zaradi koronavirusa v tem času odpadli, kar pa...

Bliža se Badmintonček-Badmintončica 2021. Ali festival bo?

Danes je 9. november 2020 kar pomeni, da je še natančno dva meseca do...

SaarLorLux Open 2020: Spremljajte tekme na www.badmintoneurope.tv

Na sliki: Kirsty Gilmour (Škotska) Prvi dan turnirja SaarLorLux Open 2020 je že za...

Več v Prvenstva