Spremljajte nas

Dogodki

Na področnem šolskem tekmovanju v badmintonu nastopilo kar 58 učencev in učenk s koroških osnovnih šol

V četrtek, 18. januarja 2018 je v telovadnici  OŠ Koroški jeklarji na Ravnah na Koroškem potekalo področno šolsko tekmovanje v badmintonu za Koroško. Nastopilo je rekordno število  58 učenk in učencev iz osmih osnovnih šol (OŠ Brezno-Podvelka, OŠ Franja Goloba Prevalje, OŠ Neznanih talcev Dravograd, OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, Prva OŠ Slovenj Gradec, Druga…

V četrtek, 18. januarja 2018 je v telovadnici  OŠ Koroški jeklarji na Ravnah na Koroškem potekalo področno šolsko tekmovanje v badmintonu za Koroško. Nastopilo je rekordno število  58 učenk in učencev iz osmih osnovnih šol (OŠ Brezno-Podvelka, OŠ Franja Goloba Prevalje, OŠ Neznanih talcev Dravograd, OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, Prva OŠ Slovenj Gradec, Druga OŠ Slovenj Gradec, OŠ Prežihov Voranc Ravne na Koroškem in OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem). Šolarji so bili razdeljeni v licencirane (tisti, ki tekmujejo za klube in nastopajo na državnih turnirjih) in na nelicencirane ( vključeni v interesno dejavnost na osnovnih šolah) ter v treh starostnih kategorijah: letnik 2007 in mlajši, letnik 2005 in mlajši ter letnik 2003 in mlajši.

Med učenci letnik 2007 in mlajši je tekmovalo devet učencev. Med licenciranimi je bil najboljši Nitai Tarkuš (OŠ Koroški jeklarji) pred Lovrom Jovanom (OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu). Med nelicenciranimi učenci je zmagal Janik Senica (OŠ Neznanih talcev Dravograd) pred Žigo Uršnikom (OŠ Neznanih talcev Dravograd) in tretjim Galom Šarmanom (OŠ Brezno-Podvelka).

Pri  učenkah letnik 2007 in mlajših je bilo kar 15 tekmovalk. Pri licenciranih je bila najboljša Ajda Kotnik (OŠ Koroški jeklarji), druga je bila Tamara Kozamurnik (Prva OŠ Slovenj Gradec) in tretja Zoja Strah (OŠ Franja Goloba Prevalje). Med nelicenciranimi igralkami je zmagala Izabele Lever (OŠ Koroški jeklarji) pred Klaro Ribič (OŠ Brezno-Podvelka) in Niko Novak (OŠ Koroški jeklarji).

V kategoriji učencev letnik 2005 in mlajših je nastopilo 10 tekmovalcev. Med licenciranimi igralci je zmagal Valentin Gorenšek (OŠ Koroški jeklarji), drugi je bil Sergej Filip Ilič (OŠ Prežihov Voranc) in tretji Marko Haber (OŠ Koroški jeklarji). Pri nelicenciranih igralcih je bil najboljši Matevž Štiftar (Druga OŠ Slovenj Gradec) pred Miho Stepišnikom (OŠ Neznanih talcev Dravograd) in Davidom Majcenom (OŠ Brezno-Podvelka).

Pri učenkah letnik 2005 in mlajše je bilo le šest igralk. Pri licenciranih igralkah je bila najboljša Klara Novak pred Zalo Lesjak in Mašo Višner, pri nelicenciranih igralkah je zmagala Nastja Kresnik, druga je bila Manja Buhvald in tretja Tija Pečovnik (vse učenke OŠ Koroški jeklarji).

V kategoriji učencev letnik 2003 in mlajši je bilo osem tekmovalcev. Pri licenciranih igralcih je zmagal Aleksej Klemenčič pred Val Predikom in Borom Lasbaherjem (vsi Prva OŠ Slovenj Gradec). Med nelicenciranimi igralci je zmagal Anžej Kušej (OŠ Koroški jeklarji), drugi je bil Nejc Kramer (Prva OŠ Slovenj Gradec) in tretji Aljaž Pikl ( Prva OŠ Slovenj Gradec).

V kategoriji učenke letnik 2003 in mlajše je nastopilo devet tekmovalk. Pri licenciranih igralkah je zmagala  Nina Razgoršek pred Manco Mlinarič in Almo Sekereš (vse učenke Koroški jeklarji). Pri nelicenciranih igralkah je zmagala Neža Kamnik (OŠ Koroški jeklarji), druga je bila Maša Popič (Prva OŠ Slovenj Gradec) in tretja Niki Globočnik Šegel (Druga OŠ Slovenj Gradec).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Badmintonček-Badmintončica 2020: Kdo bodo udeleženci in iz katerih držav?

Foto: Peter Recko Otroški badminton festival dobiva vse večjo mednarodno razsežnost in veljavo, saj...

Badmintonček-Badmintončica 2020: Še natančno mesec dni…

…Še natančno mesec dni je do 5. otroškega badminton festivala »Badmintonček-Badmintončica 2020«, ki bo...

Več v Dogodki