Spremljajte nas

Aktualno

Nekaj novic iz badmintona…

Kar nekaj zanimivih novic se je nabralo v teh poletnih dneh v zvezi z badmintonom. Znano je že nekaj časa, da je selektorica članske reprezentance postala Maja Kersnik, nekdanja glavna trenerka BK Medvode. Tudi nižje selekcije so dobile selektorja, in sicer bo slovensko reprezentanco U-15 vodil Aljoša Turk iz Mirne, ki je tudi trener v…

Kar nekaj zanimivih novic se je nabralo v teh poletnih dneh v zvezi z badmintonom. Znano je že nekaj časa, da je selektorica članske reprezentance postala Maja Kersnik, nekdanja glavna trenerka BK Medvode. Tudi nižje selekcije so dobile selektorja, in sicer bo slovensko reprezentanco U-15 vodil Aljoša Turk iz Mirne, ki je tudi trener v BK Mirna. Za selektorja U-17 je bil potrjen Denis Pešehonov, ki je trener BK Mladost Lendava.

S septembrom bo po nekaj letih ponovno zaživela dvorana na Dolgem mostu v Ljubljani, z novimi 12-timi igrišči za badminton, kar zagotovo pomeni, da bodo v tej dvorani zopet potekala tekmovanja in tudi državni turnirji. Še posebej lepe spomine na to dvorano imamo prav na zadnje tekmovanje v tej dvorani pred njenim zaprtjem, in sicer na državno prvenstvo v kategoriji U-13, ki je potekalo 2. junija 2017, ko sta Alma Sekereš in Bela Oder osvojili sploh prvo koroško medaljo na državnih prvenstvih v badmintonu – bronasto medaljo v dvojicah deklet!

V novi sezoni bo tudi Yonex v Ballpoolu, kar pomeni, da se bo lahko na uradnih turnirjih (državni turnirji, državna prvenstva…) igralo tudi z žogicami najbolj znanega proizvajalca badminton opreme Yonex.

V kratkem bo znan tekmovalni koledar od septembra do decembra 2020, ki pomeni nadaljevanje prekinjene sezone. Nova sezona se nato prične z januarjem 2021, in kot kaže bomo na Ravnah imeli sploh prvo tekmo v novem letu in v novi sezoni. Badmintonček-Badmintončica 2021 je namreč predviden za soboto, 9. januarja 2021…

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Aktualno