Spremljajte nas

Aktualno

OFEM 2021: Vrnitev badmintona na poletni OFEM

V soboto je bilo na Generalni skupščini Evropskih olimpijskih komitejev v Varšavi objavljeno, da bo badminton del olimpijskega festivala, ki bo potekal od 24. julija do 1. avgusta 2021 v Banski Bystrici na Slovaškem. Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je največji dogodek za mlade športnike od 14.-18. leta, na poletnih festivalih sodeluje okoli 3600 športnikov…

V soboto je bilo na Generalni skupščini Evropskih olimpijskih komitejev v Varšavi objavljeno, da bo badminton del olimpijskega festivala, ki bo potekal od 24. julija do 1. avgusta 2021 v Banski Bystrici na Slovaškem.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je največji dogodek za mlade športnike od 14.-18. leta, na poletnih festivalih sodeluje okoli 3600 športnikov in športnic iz 50 evropskih držav, ki se pomerijo v desetih olimpijskih športih (gimnastika, atletika, košarka, kolesarstvo, rokomet, judo, plavanje, tenis, triatlon, odbojka) in sedaj bo priključen še badminton. Badminton je bil nazadnje na OFEM-u leta 1999, ko je bil festival organiziran v danskem Esbjergu.

“Zelo sem vesel in ponosen, da bo badminton spet del OFEM-a. Gre za zelo velik dogodek in naši mladi talenti si zaslužijo, da so del največjega mladinskega dogodka. Športni program obsega le 11 olimpijskih športov, zato je to še toliko večja stvar. Super se je vrniti po 22 letih.” je ob tem dejal predsednik Evropske badmintonske zveze Peter Tarcala.

Olimpijski festival evropske mladine poteka vsaki dve leti, 16. festival bo torej na Slovaškem in nato naslednji leta 2023 prvič v Sloveniji, v Kopru.

 

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

5. Otroški badminton festival -Badmintonček-Badmintončica 2020

Potekajo že priprave na naš tradicionalni in največji dogodek – 5. Otroški badminton festival,...

Približuje se 1. turnir U-15, ki bo na Prevaljah…

Na sliki: Žiga Podgoršek (BK Medvode) V soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah...

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Dr. Tjaša Dimec Časar: Predavanje o vlogi športnega psihologa in o tekmovalnem stresu

V naslednji sezoni bomo redno sodelovali s športno psihologinjo dr. Tjašo Dimec Časar. V...

Več v Aktualno