Spremljajte nas

Aktualno

OFEM 2021: Vrnitev badmintona na poletni OFEM

V soboto je bilo na Generalni skupščini Evropskih olimpijskih komitejev v Varšavi objavljeno, da bo badminton del olimpijskega festivala, ki bo potekal od 24. julija do 1. avgusta 2021 v Banski Bystrici na Slovaškem. Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je največji dogodek za mlade športnike od 14.-18. leta, na poletnih festivalih sodeluje okoli 3600 športnikov…

V soboto je bilo na Generalni skupščini Evropskih olimpijskih komitejev v Varšavi objavljeno, da bo badminton del olimpijskega festivala, ki bo potekal od 24. julija do 1. avgusta 2021 v Banski Bystrici na Slovaškem.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je največji dogodek za mlade športnike od 14.-18. leta, na poletnih festivalih sodeluje okoli 3600 športnikov in športnic iz 50 evropskih držav, ki se pomerijo v desetih olimpijskih športih (gimnastika, atletika, košarka, kolesarstvo, rokomet, judo, plavanje, tenis, triatlon, odbojka) in sedaj bo priključen še badminton. Badminton je bil nazadnje na OFEM-u leta 1999, ko je bil festival organiziran v danskem Esbjergu.

“Zelo sem vesel in ponosen, da bo badminton spet del OFEM-a. Gre za zelo velik dogodek in naši mladi talenti si zaslužijo, da so del največjega mladinskega dogodka. Športni program obsega le 11 olimpijskih športov, zato je to še toliko večja stvar. Super se je vrniti po 22 letih.” je ob tem dejal predsednik Evropske badmintonske zveze Peter Tarcala.

Olimpijski festival evropske mladine poteka vsaki dve leti, 16. festival bo torej na Slovaškem in nato naslednji leta 2023 prvič v Sloveniji, v Kopru.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Aktualno