Spremljajte nas

Poročila

Otroški badminton spektakel na prostem, Ravne na Kor. – 29. julij 2017

Nepredvidljive tekme v nepredvidljivih razmerah na prostem… Prireditveni prostor v središču mesta pred Tušem na Ravnah na Koroškem so tokrat zasedli mladi badmintonisti in badmintonistke. Številni mimoidoči in naključni obiskovalci, ki so navajeni nekoliko drugačnih prireditev in dogodkov na tem prostoru, so se tako vsaj za trenutek zaustavili in se najprej spraševali kakšen shod je…

Nepredvidljive tekme v nepredvidljivih razmerah na prostem…

Prireditveni prostor v središču mesta pred Tušem na Ravnah na Koroškem so tokrat zasedli mladi badmintonisti in badmintonistke. Številni mimoidoči in naključni obiskovalci, ki so navajeni nekoliko drugačnih prireditev in dogodkov na tem prostoru, so se tako vsaj za trenutek zaustavili in se najprej spraševali kakšen shod je zdaj to…!? Veliko zanimanja je bilo s strani voznikov, ki so vidno upočasnjevali vožnjo po cesti mimo prostora in z zanimanjem pogledovali proti samemu prizorišču dogajanja. Nič strašnega se ni zgodilo, le turnir v badmintonu je tokrat potekal na prostem, s promocijskim namenom, da ga približamo čim širšemu krogu ljudi. Badminton je dvoranski šport in tokrat smo turnir priredili na prostem primerno letnemu času…Igralci  in igralke so se različno prilagajali tem zunanjim nepredvidljivim razmeram, kar je dalo le še dodaten draž samemu turnirju.

V soboto, 29. julija 2017 je potekal otroški badminton spektakel, ki se ga je udeležilo 22 igralk in igralcev. Mnogo igralcev je v tem času še na dopustih, a vendar je bila udeležba ravno primerna, da je vse potekalo hitro, saj smo na razpolago imeli dva igrišča. Prireditveni prostor smo uredili kot pravo tekmovalno prizorišče, tepihe nam je posodila Badmintonska zveza Slovenije, delno smo uspeli narediti tudi zaščito proti vetru. Vse tekme so se odigrale na en dobljen set do 21 točk, tako da je tekmovanje potekalo še bolj dinamično. Kar se samih rezultatov tiče, so tekme ponudile veliko spektakla…

Lukas Reiter –Manca Kotnik 26:24!

S turnirjem smo najprej pričeli z najmlajšo kategorijo U-9. Šesterica igralcev in igralk je tekmovala skupaj in bila porazdeljena v dve predtekmovalni skupini. Najmlajši so v teh nepredvidljivih vremenskih razmerah na prostem, igrali še bolj nepredvidljivo, kot bi lahko to kdorkoli sploh predvideval. Že tekma med Manco Kotnik in Avstrijcem Lukasom Reiterjem, se je končala šele po podaljšku in z neverjetnim končnim izidom 24:26.  Avstrijec Martin Zhang, kitajskega porekla, je bil odličen, a se je kar dolgo mučil v tekmi z Sati Tarkuš, in na koncu z veliko težavami le zmagal z 21:16. V prvem polfinalnem srečanju se je nato Zhang pomeril z Boštjanom Pušnikom iz BK Karizma, ki je tokrat odigral svojo življenjsko tekmo in bil na pragu velikega presenečenja, saj je še za nekaj točk vodil tik ob koncu, a se je Martin Zhang prav zadnji hip čisto po »šaolinsko« rešil poraza. V drugem polfinalu je Lukas Reiter iz Celovca premagal neugodno levičarko Sati Tarkuš z izidom 21:11. Finale je bil tako avstrijski dvoboj – Lukas Reiter je po izenačenem srečanju premagal svojega klubskega kolego Martina Zhanga z 21:16. V tekmi za tretje mesto je Sati Tarkuš premagala Boštjana Pušnika z rezultatom 21:17. V tekmi za peto mesto je Manca Kotnik premagala bojevitega Maxa Titovška, ki je imel tokrat na turnirju zelo zahtevno predtekmovalno skupino.

Med U-11 najboljša Miranda Zhang, med fanti U-13 je zmagal Noah Zedrosser!

Nič kaj manj zanimivo ni bilo v kategoriji U-11, kjer so nastopili dva dečka in dve deklici. Najboljša je bila odlična Avstrijka Miranda Zhang, ki je v dveh tekmah zmagala z 21:17 in 21:19, izgubila le proti Naomi Zedrosser v podaljšani igri z izidom 21:23. Zelo atraktivno tekmo sta odigrala Nitai Tarkuš (ŠD Sele-Vrhe) in Tine Zorman iz Maribora, zmago je na koncu odnesel Nitai z 24:22. Drugo mesto v skupni kategoriji je osvojil Nitai Tarkuš pred Tinetom Zormanom in Naomi Zedrosser iz Celovca.

Najštevilčnejša je bila tokrat kategorija U-13 – štirje fantje in osem deklet. Pri fantih sta zelo privlačno tekmo odigrala Valentin Gorenšek in Tijan Paškvan. Le za las jo je v svoj prid odločil Valentin z izidom 22:20. Najboljši v tej kategoriji je bil Avstrijec Noah Zedrosser, ki je zmagal na vseh treh tekmah, drugi je bil Aleksej Klemenčič iz ŠD Sele-Vrhe, tretji Valentin Gorenšek in četrti Tijan Paškvan (oba BK Karizma).

Neverjeten razplet v skupini A! Za uvrstitev v polfinale odločala le točka!!!

V kategoriji deklet U-13 sta bili dve predtekmovalni skupini po štiri igralke. Tekme so bile zelo izenačene že v predtekmovanju. Neverjeten razplet v skupini A!!! Za uvrstitev v polfinale je odločala celo razlika v setih, in le za eno pičlo točko se je vanj uspelo uvrstiti Beli Oder (56/59). Nina Razgoršek (59/63) je tako v predtekmovalni skupini osvojila le tretje mesto. Ravno medsebojna tekma med Belo in Nino je odločila polfinalistko. Tekma se je končala z zmago Bele 21:17, in če bi Nina osvojila le še točko v tej tekmi (npr. 21:18), bi bila polfinalistka Nina. Nina je imela veliko smole, saj je že tekmo proti Anni Reiter izgubila z izidom 19:21, le proti Zali Lesjak je slavila po podaljšku z 23:21. Da bi bilo zapleta pred tem v tej skupini še več, je Zala Lesjak premagala Belo Oder z 21:19. Najboljša v tej skupini je bila Anna Reiter s tremi doseženimi zmagami. V predtekmovalni skupini B je bila najboljša brez poraza Manca Mlinarič. V polfinale se je uvrstila tudi Alma Sekereš, ki je nato izgubila proti Anni Reiter z 17:21. V drugem polfinalnem srečanju je Manca Mlinarič premagala Belo Oder z 21:10. V finalu sta se tako srečali še nepremagljivi Anna Reiter iz Celovca in Manca Mlinarič iz BK Karizma. Zmaga je v finalu zanesljivo pripadla Manci Mlinarič z izidom 21:14. V tekmi za tretje mesto sta se pomerili Bela Oder in Alma Sekereš (obe bronasti z državnega prvenstva v dvojicah), slednja je bila tokrat uspešnejša in srečnejša v tem dvoboju.

Najboljši na turnirju so prejeli medalje in praktične nagrade, vsi udeleženci sladoled in priznanja za udeležbo. Pokrovitelji turnirja so bili: Občina Ravne na Koroškem, Orodjarstvo Polovšek, Medikem d.o.o. Ravne na Kor., Badmintonska zveza Slovenije in ostali.   

Končni rezultati po kategorijah:

U-9 –dečki:

1. Lukas Reiter –Askoe Kelag Kartaen Klagenfurt
2. Martin Zhang –  Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt
3. Boštjan Pušnik – BK Karizma
4. Max Titovšek – BK Karizma

U-9 deklice:

1. Sati Tarkuš –OŠ Koroški jeklarji
2. Manca Kotnik –BK Karizma

U-11 dečki:

1. Nitai Tarkuš – ŠD Sele-Vrhe
2. Tine Zorman – BK Branik Maribor

U-11 deklice:

1. Miranda Zhang – Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt
2. Naomi Zedrosser  – Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt

U-13 fantje:

1. Noah Zedrosser –Askoe Kleag Kaerten Klagenfurt
2. Aleksej Klemenčič – ŠD Sele-Vrhe
3. Valentin Gorenšek – BK Karizma
4. Tijan Paškvan – BK Karizma

U-13 dekleta:

1. Manca Mlinarič – BK Karizma
2 Anna Reiter –Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt
3. Alma Sekereš –BK Karizma
4. Bela Oder – BK Karizma
5. Kara Zorman – ŠD Sele-Vrhe
6. Nina Razgoršek – BK Karizma
7. Natasha Zedrosser – Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt
8. Zala Lesjak – BK Karizma

 

Bojan Breznik

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Badmintonček-Badmintončica 2020: Kdo bodo udeleženci in iz katerih držav?

Foto: Peter Recko Otroški badminton festival dobiva vse večjo mednarodno razsežnost in veljavo, saj...

Badmintonček-Badmintončica 2020: Še natančno mesec dni…

…Še natančno mesec dni je do 5. otroškega badminton festivala »Badmintonček-Badmintončica 2020«, ki bo...

Turnir za začetnike -VESELI BADMINTON – 12.12. 2019!

Fotografija: Lanski udeleženci Veselega badmintona Lansko leto v decembru smo prvič priredili turnir za...

Več v Poročila