Spremljajte nas

Aktualno

Poletje v znamenju badmintona in začetka sezone

Foto: Peter Recko Začetek poletja je že nakazal prve obrise nove sezone. Upajmo, da nam ne bo ponovno zagodel ali ponagajal koronavirus, bolje bi bilo, da se »okužite« z novim, takoimenovanim karizmavirusom… …Ja, res, sezona se tokrat začenja nenavadno hitro. Mnogi klubi so v iskanju različnih možnosti in prilagajanju tem novim razmeram že pričeli s…

Foto: Peter Recko

Začetek poletja je že nakazal prve obrise nove sezone. Upajmo, da nam ne bo ponovno zagodel ali ponagajal koronavirus, bolje bi bilo, da se »okužite« z novim, takoimenovanim karizmavirusom…

…Ja, res, sezona se tokrat začenja nenavadno hitro. Mnogi klubi so v iskanju različnih možnosti in prilagajanju tem novim razmeram že pričeli s treningi. Grajski park je v teh dneh že dodobra zaseden v popoldanskem času z različnimi skupinami otrok, tako tudi mi v juliju že začenjamo z rahlimi kondicijskimi pripravami za splošno pripravljenost. Konec julija, od 27. – 31. julija 2020, bomo letos ponovno organizirali poletno druženje namenjeno osnovnošolskim otrokom v dopoldanskem času, pod geslom: »Zabavajmo se z badmintonom«…!

Pravi uvod v sezono sledi z avgustom in s poletnimi badminton pripravami, ki se bodo pričele v petek, 7. avgusta 2020 in trajale do četrtka, 13. avgusta 2020. Sedemdnevne priprave na Ravnah nam omogočajo veliko treninga v telovadnici in hkrati odlično kombinacijo s vadbo in druženjem na prostem. Priprave so namenjene vsem našim otrokom, pester program priprav bo nam dal smernice za delo naprej. Znano je že tudi, kdo bo gostja naših priprav na Ravnah, vrhunska badmintonistka…Ime  naj ostane skrivnost in kot presenečenje, vse do dne, ko se bo zjutraj pojavila na treningu v telovadnici.

Od 23. avgusta do 29. avgusta 2020 bodo potekale priprave na Kostanjevici na Krki v organizaciji BK Medvedgrad iz Zagreba. Prejeli smo vabilo, da se jim pridružimo in je odlična priložnost za vse, ki si želijo nadgraditi domače priprave in znanje, še posebej, ker bodo potekale pod vodstvom bolgarskega trenerja Blagovesta Kisyova, kar morda pomeni nekoliko drugačen način treniranja, hkrati pa še dober sparing z zagrebškimi otroci.  Z obojima pripravama bodo tekmovalci in tekmovalke odlično pripravljeni na nadaljevanje sezone.

In že je tu september. S 1. septembrom bo kar nekaj sprememb v delovanju kluba. Predstavljena bo strokovna ekipa, ki bo vsebovala kar 10 imen trenerjev in zunanjih sodelavcev, kar bo omogočilo kvalitetnejše delo in organizacijo treningov vseh skupin. V okviru tega bo za najmlajše delovala športna šola Karizma, ki bo združevala otroke od 6. leta naprej, ki se šele spoznavajo s športom, začetniško skupino badmintona in sodelovanje z interesno dejavnostjo badmintona na OŠ Koroški jeklarji ter v novi sezoni bo zaživela interesna dejavnost badmintona na OŠ Franje Goloba na Prevaljah. Glavna trenerka in vodja strokovne ekipe bo Maja Tvrdy. Kdo bodo trenerji in način delovanja skupin v sezoni 2020/2021, bo predstavljeno v začetku septembra.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Aktualno