Spremljajte nas

Aktualno

Popolno dansko zmagoslavje v Kazanu!

Na sliki: Line Hoejmark Kjaersfeldt   Končano je sedmo ekipno evropsko člansko prvenstvo v badmintonu, ki je potekalo od 13.-18. februarja 2018 v ruskem Kazanu. V obeh konkurencah, tako v moški kot v ženski, je slavila Danska. V moški konkurenci so se v polfinale uvrstili Francija, Anglija, Danska in Nemčija. V prvem polfinalnem srečanju je…

Na sliki: Line Hoejmark Kjaersfeldt

 

Končano je sedmo ekipno evropsko člansko prvenstvo v badmintonu, ki je potekalo od 13.-18. februarja 2018 v ruskem Kazanu. V obeh konkurencah, tako v moški kot v ženski, je slavila Danska.

V moški konkurenci so se v polfinale uvrstili Francija, Anglija, Danska in Nemčija. V prvem polfinalnem srečanju je Anglija premagala Francijo s 3:1, v drugem polfinalu je bila Danska z enakim izidom boljša od Nemčije.  V sedmem finalu sta se tako že tretjič v zgodovini pomerili Anglija in Danska (pred tem leta 2008 in 2014). Velik izziv za Angleže proti do sedaj nepremagljivim Dancem, ki so na šestih ekipnih evropskih prvenstvih osvojili prav toliko naslovov najboljših na stari celini. Četrti dvoboj pri izidu 2:1 za Dance je celo nakazal, da bi lahko prišlo do velikega presenečenja. V moških dvojicah so se pomerili Kim Astrup in Mathias Christiansen proti Petru Brigsu in Seanu Vendyju. Prvi set sta dobila Angleža z 19:21, in drugi set je postregel s pravo dramo, a sta danska igralca le uspela dobiti set z 29:27 in izenačiti na 1:1. V tretjem setu sta bila danska predstavnika veliko boljša in zmagala z 21:12 in tako Dansko še sedmič ustoličila na vrhu Evrope.

Pri ženskah so se v polfinale uvrstile Danska, Rusija, Španija in Nemčija. Polfinalno srečanje med Dansko in domačimi igralkami Rusije se je končalo s 3:1. Veliko bolj izenačen dvoboj je potekal med Španijo in Nemčijo, ki so jo dobile Nemke z 2:3.  V finalu so se tako za naslov pomerile Danke in Nemke.  V prvi tekmi med Mio Blichfeldt iz Danske in Fabienne Deprez je slavila Nemka, in tako so prve povedle Nemke z 0:1. Naslednje tri dvoboje zapored so dobile danske igralke in tako ponovno uspele osvojiti naslov ekipnih evropskih prvakinj.

Ekipno evropsko prvenstvo v Kazanu je potekalo v odlični organizaciji z velikim številom sodelujočih držav. Prvič sta na prvenstvu nastopili Grenlandija in Azerbajdžan. Naslednje ekipno evropsko prvenstvo bo leta 2020 potekalo v Franciji.

Na sliki ena od danskih junakinj 23-letna Line Hoejmark Kjaersfeldt iz Aarhusa, ki je že s 15 leti postala profesionalna igralka badmintona.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Aktualno