Spremljajte nas

Ali ste vedeli?

Pred SP v badmintonu v Nanjingu: Najuspešnejša je Kitajska doslej, 174 medalj na SP!

Slika: Aktualni svetovni prvak Viktor Axelsen iz Danske Konec julija se bodo v kitajskem Nanjingu zopet zbrali vsi najboljši igralci in igralke badmintona na svetu. 30. julija 2018 se pričenja že 24. svetovno prvenstvo v badmintonu, ki bo trajalo do 5. avgusta 2018. Kitajska bo tako že tretjič v zgodovini prireditelj svetovnega prvenstva, in je…

Slika: Aktualni svetovni prvak Viktor Axelsen iz Danske

Konec julija se bodo v kitajskem Nanjingu zopet zbrali vsi najboljši igralci in igralke badmintona na svetu. 30. julija 2018 se pričenja že 24. svetovno prvenstvo v badmintonu, ki bo trajalo do 5. avgusta 2018. Kitajska bo tako že tretjič v zgodovini prireditelj svetovnega prvenstva, in je po zbiru medalj tudi daleč najuspešnejša država na svetovnih prvenstvih (174 medalj) pred Indonezijo (73 medalj) in Dansko (61 medalj).

Na dosedanjih 23-tih svetovnih prvenstvih je medalje osvojilo »le« 20 držav na svetu – deset azijskih držav (Kitajska, Indonezija, Južna Koreja, Japonska, Tajska, Malezija, Indija, Tajvan, Hong Kong in Vietnam), osem evropskih držav (Danska, Anglija, Španija, Švedska, Nizozemska, Škotska, Nemčija in Francija) ter ZDA in Nova Zelandija. Medalje ni osvojila še nobena država iz Južne Amerike in Afrike.

Prvo uradno svetovno prvenstvo je bilo organizirano v švedskem Malmoeju leta 1977. Doslej je le sedem evropskih držav gostilo svetovno prvenstvo, in sicer Švedska, Danska, Anglija, Švica, Škotska, Španija in Francija. Zadnje svetovno prvenstvo v Evropi je bilo lani na Škotskem – v Glasgowu.

Morda še ta zanimivost – kot ste lahko že opazili, so svetovna prvenstva na evropskih tleh potekala kar daleč stran od Slovenije. Še najbližje nam je bilo svetovno prvenstvo leta 1995, ki ga je gostila Lozana v Švici, ki je od Raven na Koroškem oddaljena natančno 927 km! Naslednje leto se svetovno prvenstvo zopet vrača na evropska tla, in zopet bo gostiteljica Švica, v Baslu – in najbližje nam doslej (Ravne na Koroškem – Basel = 809 km). Čeprav še vedno zelo daleč, bo pa za prave ljubitelje slovenskega badmintona to vseeno priložnost, da si vrhunske predstave lahko ogledajo tudi v živo…

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

10. turnir za pokal Turističnega tedna v naključno žrebanih dvojicah

V sredo, 14. avgusta 2019 je v telovadnici OŠ Črna potekal jubilejni 10. turnir...

EP U-17 – Gniezdo: Sedem kandidatov

Na sliki: Anja Jordan (BK Ljubljana), Foto: Peter Recko Od 30. avgusta do 7....

Poletni badmintonski tabor na Ravnah na Koroškem – 17. – 25. avgusta 2019

Na sliki: Nika Bedič (BK Mladost) Približuje se poletni badmintonski tabor, ki ga na...

25. Svetovno prvenstvo v badmintonu – Basel 2019 – VIDEO

Približuje se svetovno prvenstvo v badmintonu, ki bo potekalo od 19.-25. avgusta 2019 v...

Več v Ali ste vedeli?