Spremljajte nas

Ali ste vedeli?

Pred SP v badmintonu v Nanjingu: Najuspešnejša je Kitajska doslej, 174 medalj na SP!

Slika: Aktualni svetovni prvak Viktor Axelsen iz Danske Konec julija se bodo v kitajskem Nanjingu zopet zbrali vsi najboljši igralci in igralke badmintona na svetu. 30. julija 2018 se pričenja že 24. svetovno prvenstvo v badmintonu, ki bo trajalo do 5. avgusta 2018. Kitajska bo tako že tretjič v zgodovini prireditelj svetovnega prvenstva, in je…

Slika: Aktualni svetovni prvak Viktor Axelsen iz Danske

Konec julija se bodo v kitajskem Nanjingu zopet zbrali vsi najboljši igralci in igralke badmintona na svetu. 30. julija 2018 se pričenja že 24. svetovno prvenstvo v badmintonu, ki bo trajalo do 5. avgusta 2018. Kitajska bo tako že tretjič v zgodovini prireditelj svetovnega prvenstva, in je po zbiru medalj tudi daleč najuspešnejša država na svetovnih prvenstvih (174 medalj) pred Indonezijo (73 medalj) in Dansko (61 medalj).

Na dosedanjih 23-tih svetovnih prvenstvih je medalje osvojilo »le« 20 držav na svetu – deset azijskih držav (Kitajska, Indonezija, Južna Koreja, Japonska, Tajska, Malezija, Indija, Tajvan, Hong Kong in Vietnam), osem evropskih držav (Danska, Anglija, Španija, Švedska, Nizozemska, Škotska, Nemčija in Francija) ter ZDA in Nova Zelandija. Medalje ni osvojila še nobena država iz Južne Amerike in Afrike.

Prvo uradno svetovno prvenstvo je bilo organizirano v švedskem Malmoeju leta 1977. Doslej je le sedem evropskih držav gostilo svetovno prvenstvo, in sicer Švedska, Danska, Anglija, Švica, Škotska, Španija in Francija. Zadnje svetovno prvenstvo v Evropi je bilo lani na Škotskem – v Glasgowu.

Morda še ta zanimivost – kot ste lahko že opazili, so svetovna prvenstva na evropskih tleh potekala kar daleč stran od Slovenije. Še najbližje nam je bilo svetovno prvenstvo leta 1995, ki ga je gostila Lozana v Švici, ki je od Raven na Koroškem oddaljena natančno 927 km! Naslednje leto se svetovno prvenstvo zopet vrača na evropska tla, in zopet bo gostiteljica Švica, v Baslu – in najbližje nam doslej (Ravne na Koroškem – Basel = 809 km). Čeprav še vedno zelo daleč, bo pa za prave ljubitelje slovenskega badmintona to vseeno priložnost, da si vrhunske predstave lahko ogledajo tudi v živo…

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Badmintonček-Badmintončica 2020: Kdo bodo udeleženci in iz katerih držav?

Foto: Peter Recko Otroški badminton festival dobiva vse večjo mednarodno razsežnost in veljavo, saj...

Badmintonček-Badmintončica 2020: Še natančno mesec dni…

…Še natančno mesec dni je do 5. otroškega badminton festivala »Badmintonček-Badmintončica 2020«, ki bo...

Več v Ali ste vedeli?