Spremljajte nas

Ali ste vedeli?

Pričel se je najstarejši badmintonski turnir na svetu

Yonex  All England OPEN 2018 (14.-18. marec 2018) Danes se je pričel 108. »Yonex All England OPEN«, ki je najstarejši badmintonski turnir na svetu. Prvič je potekal že leta 1898 v mestu Guildford, v vmesnem obdobju ni bil organiziran le v letih 1915-1919 zaradi prve svetovne vojne in v letih 1940-1946 zaradi druge svetovne vojne.…

Yonex  All England OPEN 2018 (14.-18. marec 2018)

Danes se je pričel 108. »Yonex All England OPEN«, ki je najstarejši badmintonski turnir na svetu. Prvič je potekal že leta 1898 v mestu Guildford, v vmesnem obdobju ni bil organiziran le v letih 1915-1919 zaradi prve svetovne vojne in v letih 1940-1946 zaradi druge svetovne vojne. Od leta 1949 je veljal kot nekakšno neuradno svetovno prvenstvo, vse do leta 1977, ko je svetovna badmintonska zveza uvedla uradna svetovna prvenstva. V zgodovini je doslej ta turnir potekal na osmih različnih prizoriščih, od leta 1994 dalje poteka v Areni Birmingham. Na tem prestižnem turnirju so lansko leto zmage odnesli Lee Chong Wei iz Malezije v moški konkurenci in med ženskami Tai Tzu-Ying iz Kitajskega Tajpeha. V moških dvojicah sta slavila Marcus Fernaldi Gideon in Kevin Sanjaya Sukamuljo iz Indonezije, v ženskih dvojicah sta zmagali Chang Ye-Na in Lee so-Hee iz Južne Koreje ter v mešanih dvojicah Lu Kai in Huang Yaqiong iz Kitajske.

Na letošnjem turnirju bodo nastopili vsi trenutno najboljši badmintonisti na svetu. Aktualni svetovni prvak Viktor Axelsen iz Danske je zagotovo eden od favoritov v konkurenci moških posamezno. In prav zanimivo bo videti – ali bo uspel Evropi prinesti zmago v moški konkurenci, kar bi se zgodilo kar po 19 letih, ko je kot zadnji Evropejec, leta 1999 slavil zmago njegov znameniti rojak Peter Gade?!? Pri ženskah je bila Španka Caroline Marin kot zadnja Evropejka zmagovalka turnirja leta 2015. V igri dvojic ima Evropa nekoliko več možnosti, saj bodo v igri za prestižni naslov Danca Mads Conrad-Petersen in Mads Pieler Kolding v moških dvojicah, Christinna Pedersen in Kamilla Rytter Juhl iz Danske v ženskih dvojicah ter domačina Chris in Gabrielle Adcock (na sliki) v mešanih dvojicah.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Yonex All England 2020: Presenetljivi polfinalist Malezijec Lee Zii Jia

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Znani so že vsi polfinalisti letošnjega turnirja Yonex...

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v...

Prihajajo trije 3. državni turnirji…

Pred nami so trije 3. državni turnirji v badmintonu v štirih mladinskih kategorijah. Najprej...

Več v Ali ste vedeli?