Spremljajte nas

Aktualno

SŠ DP posamično: Masten in Polančeva državna prvaka pri licenciranih

Medvoška športna dvorana je bila tudi letos prizorišče Državnega posamičnega prvenstva za srednje šole. V sredo, 23.1.2019, se je za naslove državnih prvakov pomerilo 26 licenciranih dijakov, 11 licenciranih dijakinj, 35 nelicenciranih dijakov in 24 nelicenciranih dijakinj. Videli smo zanimive dvoboje, ki so bili odigrani v fair play vzdušju. Državni prvak pri licenciranih dijakih je…

Medvoška športna dvorana je bila tudi letos prizorišče Državnega posamičnega prvenstva za srednje šole. V sredo, 23.1.2019, se je za naslove državnih prvakov pomerilo 26 licenciranih dijakov, 11 licenciranih dijakinj, 35 nelicenciranih dijakov in 24 nelicenciranih dijakinj. Videli smo zanimive dvoboje, ki so bili odigrani v fair play vzdušju. Državni prvak pri licenciranih dijakih je postal Miha Masten (Gimnazija Šentvid), ki je v finalu premagal Klemna Lesničarja (II. Gimnazija Maribor)  z 15:10; 15:11. Tretje mesto sta osvojila Ian Spiller in Jaka Ivančič (oba Gimnazija Šentvid). Pri licenciranih dijakinjah je bila po pričakovanjih najboljša Petra Polanc (Gimnazija Šentvid). V finalu je premagala Tajo Pipan (Gimnazija Šiška) z 15:10; 15:9. Tretjo mesto sta osvojili Lina Pipan in Maruša Vračar (obe Gimnazija Šentvid).

Še bolj zanimivi dvoboji so se odvijali pri nelicenciranih dijakih in dijakinjah. Pri prvih je naslov državnega prvaka osvojil Jon Kahvedžić Fabčič (Lesarska šola Maribor), ki je v finalu gladko premagal Mateja Labaša (Srednja elektro računalniška šola Maribor) 21:8. Tretje mesto sta osvojila David Jože Horvat (Dvojezična srednja šola Lendava) in Maj Mišjak (Gimnazija Novo mesto). Pri dijakinjah pa je naslov državne prvakinje osvojila Sabina Korošak (Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci), ki je v finalu z 21:11 premagala Marušo Rus (Gimnazija Brežice). Tretji sta bili Neža Kramarič (II. Gimnazija Maribor) in Gabriela Ivančič (Gimnazija Brežice).

(Vir: Badmintonska zveza Slovenije)

 

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

10. turnir za pokal Turističnega tedna v naključno žrebanih dvojicah

V sredo, 14. avgusta 2019 je v telovadnici OŠ Črna potekal jubilejni 10. turnir...

EP U-17 – Gniezdo: Sedem kandidatov

Na sliki: Anja Jordan (BK Ljubljana), Foto: Peter Recko Od 30. avgusta do 7....

Poletni badmintonski tabor na Ravnah na Koroškem – 17. – 25. avgusta 2019

Na sliki: Nika Bedič (BK Mladost) Približuje se poletni badmintonski tabor, ki ga na...

25. Svetovno prvenstvo v badmintonu – Basel 2019 – VIDEO

Približuje se svetovno prvenstvo v badmintonu, ki bo potekalo od 19.-25. avgusta 2019 v...

Več v Aktualno