Spremljajte nas

Aktualno

Seminarski trening z Majo Tvrdy: Analiza backhand udarca

(Foto: Cvetka Praznik) V četrtek, 23. maja 2019 je v okviru Tedna badmintona potekal seminarski trening z Majo Tvrdy. Letošnjega že četrtega druženja z našo nekdanjo najboljšo igralko badmintona, se je udeležilo 29 otrok. Ob 13 uri je najprej potekal trening za začetnike in mlajše otroke, kjer so spoznali vaje z baloni –odbijanje balona v…

(Foto: Cvetka Praznik)

V četrtek, 23. maja 2019 je v okviru Tedna badmintona potekal seminarski trening z Majo Tvrdy. Letošnjega že četrtega druženja z našo nekdanjo najboljšo igralko badmintona, se je udeležilo 29 otrok. Ob 13 uri je najprej potekal trening za začetnike in mlajše otroke, kjer so spoznali vaje z baloni –odbijanje balona v skupini za razvijanje koordinacije in natančnosti, podajanje balona preko mreže v paru z loparjem za razvoj pravilnega zamaha pri udarcu, poleg tega še vaje za izpadni korak s pobiranjem žogice.

Glavni poudarek pri tekmovalni skupini U-13 in U-15 je bila tokrat analiza backhand udarca. Na prejšnjem seminarskem treningu, ki je potekal v februarju, smo posneli vsakega igralca njegov backhand udarec. Tokrat smo naredili kratko video analizo vsakega posameznika oz. opažanja glavnih napak pri izvedbi udarca. Zagotovo zelo učinkovit način učenja tehnike, saj se skozi video analizo vsak igralec najbolje vidi samega sebe in skozi počasen posnetek se analizirajo napake, kjer je Maja izpostavila po tri najvidnejše pomanjkljivosti, hkrati pa tudi določene prednosti pri posamezniku. Drugi del treninga tekmovalne skupine je potekal v Kotljah od 17.30-19.00, kjer je Maja izvedla vajo s podajanjem žogic za trening hitrejše igre v dvojicah.

Počasi sledi konec letošnje sezone, nato se treningi preselijo iz telovadnice na prosto, kjer se bodo nadaljevali kondicijski treningi.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Aktualno