Spremljajte nas

Aktualno

Seminarski trening z Majo Tvrdy: Analiza backhand udarca

(Foto: Cvetka Praznik) V četrtek, 23. maja 2019 je v okviru Tedna badmintona potekal seminarski trening z Majo Tvrdy. Letošnjega že četrtega druženja z našo nekdanjo najboljšo igralko badmintona, se je udeležilo 29 otrok. Ob 13 uri je najprej potekal trening za začetnike in mlajše otroke, kjer so spoznali vaje z baloni –odbijanje balona v…

(Foto: Cvetka Praznik)

V četrtek, 23. maja 2019 je v okviru Tedna badmintona potekal seminarski trening z Majo Tvrdy. Letošnjega že četrtega druženja z našo nekdanjo najboljšo igralko badmintona, se je udeležilo 29 otrok. Ob 13 uri je najprej potekal trening za začetnike in mlajše otroke, kjer so spoznali vaje z baloni –odbijanje balona v skupini za razvijanje koordinacije in natančnosti, podajanje balona preko mreže v paru z loparjem za razvoj pravilnega zamaha pri udarcu, poleg tega še vaje za izpadni korak s pobiranjem žogice.

Glavni poudarek pri tekmovalni skupini U-13 in U-15 je bila tokrat analiza backhand udarca. Na prejšnjem seminarskem treningu, ki je potekal v februarju, smo posneli vsakega igralca njegov backhand udarec. Tokrat smo naredili kratko video analizo vsakega posameznika oz. opažanja glavnih napak pri izvedbi udarca. Zagotovo zelo učinkovit način učenja tehnike, saj se skozi video analizo vsak igralec najbolje vidi samega sebe in skozi počasen posnetek se analizirajo napake, kjer je Maja izpostavila po tri najvidnejše pomanjkljivosti, hkrati pa tudi določene prednosti pri posamezniku. Drugi del treninga tekmovalne skupine je potekal v Kotljah od 17.30-19.00, kjer je Maja izvedla vajo s podajanjem žogic za trening hitrejše igre v dvojicah.

Počasi sledi konec letošnje sezone, nato se treningi preselijo iz telovadnice na prosto, kjer se bodo nadaljevali kondicijski treningi.

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

11. Mednarodni turnir Čakovec Croatia Osiguranje YI 2019

Na sliki: Marko Haber (Foto: Peter Recko) V soboto, 25. maja 2019 bo v...

FZ Forza Slovenia International 2019: Zmagoslavje Indijca Sourabha Verme v Medvodah

Na sliki: Sourabh Verma (Indija) V Medvodah je končan mednarodni turnir FZ Forza Slovenia...

FZ Forza Slovenia International 2019: 220 udeležencev iz 41 držav!

Na sliki: Linda Zetchiri (Bolgarija) Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije International v Medvodah, ki...

TEDEN ŠPORTA 2019 -TEDEN BADMINTONA

Od 17. maja do 26. maja 2019 bodo na Ravnah potekale različne aktivnosti športnih...

Več v Aktualno