Spremljajte nas

Dogodki

Serbian U17/Youth International Novi Sad 2022: Tri medalje za Slovenijo

Od 23.-26. junija je v SC Slana Bara v Novem Sadu potekal jubilejni 10. Serbian U17/Youth International Novi Sad 2022. Slovenska ekipa se vrača domov s tremi osvojenimi medaljami. Srebrno medaljo sta v mešanih dvojicah U17 osvojila Tadej Jelenc in Ariana Korent, bronasto medaljo v dvojicah deklet U17 sta si priborili Anja Blazina in Ariana…

Od 23.-26. junija je v SC Slana Bara v Novem Sadu potekal jubilejni 10. Serbian U17/Youth International Novi Sad 2022. Slovenska ekipa se vrača domov s tremi osvojenimi medaljami. Srebrno medaljo sta v mešanih dvojicah U17 osvojila Tadej Jelenc in Ariana Korent, bronasto medaljo v dvojicah deklet U17 sta si priborili Anja Blazina in Ariana Korent. Prav tako bron sta nekoliko presenetljivo osvojila Vid Tomazin in Jurij Vodan Jecelj (dvojice U15). Priznanja najuspešnejšim tekmovalkam in tekmovalcem je podeljevala predsednica mestne skupščine Novi Sad ga. Jelena Marinković Radomirović.

V slovenski ekipi do 15. let je nastopila Arijalda Mustafić, ki je v Novem Sadu zabeležila dve zmagi. V posamičnem delu je bila v predtekmovanju uspešnejša od Vesne Stojaković iz Novega Sada (15:1, 15:2), nato je v drugi tekmi morala priznati premoč Ioani Popescu (Rom), ki je zmagala z izidom 2:15 in 4:15. Drugo zmago je Arijalda zabeležila v dvojicah deklet, ko je zaigrala skupaj z Grkinjo Fevronio Sarougiannidou (po poškodbi Nine Gleich) in sta presenetljivo ugnali romunsko-avstrijsko dvojico, Tanio Gabrielo Eremio in Fiono Scrinzi z rezultatom 21:11 in 21:18. V drugem krogu sta nato izpadli proti Sorini Juganaru in Ioani Popescu iz Romunije (7:21, 14:21). Slednji sta nato se uspeli prebiti vse do finala, kjer sta izgubili proti Poljakinjama Alexandri Wilczewski in Kaji Ziolkowski. Arijalda je v mešanih dvojicah tokrat združila moči z Nikito Peshekhonovim in sta izgubila tekmo proti romunski dvojici, Matei-Eugen Slavu in Amalia-Ioana Pintilie (18:21, 14:21). Za Arijaldo je bil to v kratkem času že tretji mednarodni turnir in si je pridobila kar veliko izkušenj v močni mednarodni konkurenci, saj so njene nasprotnice v posamični konkurenci prihajale iz razvitih evropskih držav v badmintonu (Belgija, Nemčija, Francija, Švica…). 

» V kategoriji U-15 v posamičnem delu ne moremo biti v posebej zadovoljni, ker je le enemu našemu tekmovalcu (Nikita Peshekhonov) se uspelo prebiti v izločilne boje. Bilo je kar nekaj tekmovalcev, ki so bili blizu uvrstitve naprej, vendar ali so se ustrašili, ali pa niso pokazali tistega kar znajo, da bi jim uspelo. Arijalda je solidno odigrala tekme. V prvi tekmi je zmagala brez težav, v drugi tekmi je bila njena nasprotnica fizično močnejša in ni imela posebnih možnosti za zmago. Z Grkinjo sta zelo dobro odigrali dvojice in bili blizu uvrstitve v četrtfinale. V mešanih dvojicah nismo imeli nobenega posebnega uspeha, medtem ko v dvojicah sta se s tretjim mestom izkazala Vid Tomazin in Jurij Vodan Jecelj.« je kratko oceno o nastopih podal selektor reprezentance do 15. let Matic Ivančič.

V konkurenci U-17 so slovenski tekmovalci osvojili dve medalji v dvojicah.

“Med U-17 smo upali na boljši rezultat v posamični konkurenci, vendar smo ostali brez četrtfinala. V mixih in v dvojicah smo lahko zadovoljni, saj smo osvojili dve medalji. Tudi Mia in Izabela sta odigrali izvrstno in dosegli rezultat kariere z uvrstitvijo v četrtfinale.« je zaključil Matic Ivančič.

Na jubilejnem turnirju v Novem Sadu je nastopilo preko 350 igralk in igralcev iz kar 26 evropskih držav.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

OFEM Banska Bystrica 2022: Na festivalu ponovno badminton

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) se odvija vsaki dve leti, ki se ga udeleži...

Evropsko veteransko prvenstvo – Ljubljana 2022: 1089 prijav iz 33 držav!

Še natančno mesec dni je do velikega dogodka v Sloveniji. Evropsko veteransko prvenstvo v...

Razigrano ravensko poletje: Otroci se spoznavali z badmintonom na svetovni badmintonski dan

V tem tednu se je pričelo počitniško dogajanje na Ravnah na Koroškem poimenovano »Razigrano...

Sredozemske igre – Oran 2022: Bronasti Andraž Krapež!

Od 25. junija do 5. julija 2022 v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre. Tretji...

Več v Dogodki