Spremljajte nas

Aktualno

Slovenija z dvema ekipama v Češky Krumlov

Od 7.-9. junija 2019 bo v Češkem Krumlovu potekal 34. tradicionalni ekipni turnir U-15, ki se ga bo udeležila tudi slovenska reprezentanca z dvema ekipama. Med štirinajstimi izbranimi slovenskimi igralci in igralkami bosta nastopili tudi Nina Razgoršek in Bela Oder iz BK Karizma. Poglejmo, kako je bilo lansko leto na Češkem. Češky Krumlov je takrat…

Od 7.-9. junija 2019 bo v Češkem Krumlovu potekal 34. tradicionalni ekipni turnir U-15, ki se ga bo udeležila tudi slovenska reprezentanca z dvema ekipama. Med štirinajstimi izbranimi slovenskimi igralci in igralkami bosta nastopili tudi Nina Razgoršek in Bela Oder iz BK Karizma.

Poglejmo, kako je bilo lansko leto na Češkem. Češky Krumlov je takrat gostil že tradicionalni 33. ekipni turnir v starosti do 15 let (letnik 2004 in mlajši), ki se ga je poleg slovenske ekipe udeležilo še 9 ekip. Predtekmovanje je potekalo v dveh skupinah. V skupini A so nastopili danski Esbjerg, reprezentanca Češke, madžarski Szeged, češki Rychnov in nemška ekipa Sachsen. V skupini B pa so poleg naših nastopili reprezentanca Nemčije, danski Svendborg, domači Češky Krumlov in nemška ekipa Mitteldeutschland.

Slovenska ekipa, ki so jo zastopali Mark Koroša (BK Kungota), Anel Hac Gyorkoš (BK Mladost), Jaka Perič Marovt (BK Medvode), Anja Jordan (BK Ljubljana), Špela Alič (BK Olimpija), Nika Bedič (BK Mladost) in Lina Pipan (BK Medvode), je v skupini osvojila 3. mesto. Premagali so Svendborg 4:1 in Češky Krumlov 5:0, proti reprezentanci Nemčije (0:5) in ekipi Mitteldeutschland pa so bili nemočni (1:4). V razigravanju za mesta 5.-8. so tesno izgubili proti Esbjergu 2:3, za končno 7. mesto pa še enkrat premagali Svendborg, tokrat 5:0.

Nekateri naši so pokazali zelo dobre igre, vsem pa je bil turnir dobra tekmovalna izkušnja, saj so videli in igrali s kar nekaj odličnimi igralci, ki bodo njihova konkurenca naslednjih nekaj let.

 

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

11. Mednarodni turnir Čakovec Croatia Osiguranje YI 2019

Na sliki: Marko Haber (Foto: Peter Recko) V soboto, 25. maja 2019 bo v...

FZ Forza Slovenia International 2019: Zmagoslavje Indijca Sourabha Verme v Medvodah

Na sliki: Sourabh Verma (Indija) V Medvodah je končan mednarodni turnir FZ Forza Slovenia...

FZ Forza Slovenia International 2019: 220 udeležencev iz 41 držav!

Na sliki: Linda Zetchiri (Bolgarija) Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije International v Medvodah, ki...

TEDEN ŠPORTA 2019 -TEDEN BADMINTONA

Od 17. maja do 26. maja 2019 bodo na Ravnah potekale različne aktivnosti športnih...

Več v Aktualno