Spremljajte nas

Aktualno

Slovenija z dvema ekipama v Češky Krumlov

Od 7.-9. junija 2019 bo v Češkem Krumlovu potekal 34. tradicionalni ekipni turnir U-15, ki se ga bo udeležila tudi slovenska reprezentanca z dvema ekipama. Med štirinajstimi izbranimi slovenskimi igralci in igralkami bosta nastopili tudi Nina Razgoršek in Bela Oder iz BK Karizma. Poglejmo, kako je bilo lansko leto na Češkem. Češky Krumlov je takrat…

Od 7.-9. junija 2019 bo v Češkem Krumlovu potekal 34. tradicionalni ekipni turnir U-15, ki se ga bo udeležila tudi slovenska reprezentanca z dvema ekipama. Med štirinajstimi izbranimi slovenskimi igralci in igralkami bosta nastopili tudi Nina Razgoršek in Bela Oder iz BK Karizma.

Poglejmo, kako je bilo lansko leto na Češkem. Češky Krumlov je takrat gostil že tradicionalni 33. ekipni turnir v starosti do 15 let (letnik 2004 in mlajši), ki se ga je poleg slovenske ekipe udeležilo še 9 ekip. Predtekmovanje je potekalo v dveh skupinah. V skupini A so nastopili danski Esbjerg, reprezentanca Češke, madžarski Szeged, češki Rychnov in nemška ekipa Sachsen. V skupini B pa so poleg naših nastopili reprezentanca Nemčije, danski Svendborg, domači Češky Krumlov in nemška ekipa Mitteldeutschland.

Slovenska ekipa, ki so jo zastopali Mark Koroša (BK Kungota), Anel Hac Gyorkoš (BK Mladost), Jaka Perič Marovt (BK Medvode), Anja Jordan (BK Ljubljana), Špela Alič (BK Olimpija), Nika Bedič (BK Mladost) in Lina Pipan (BK Medvode), je v skupini osvojila 3. mesto. Premagali so Svendborg 4:1 in Češky Krumlov 5:0, proti reprezentanci Nemčije (0:5) in ekipi Mitteldeutschland pa so bili nemočni (1:4). V razigravanju za mesta 5.-8. so tesno izgubili proti Esbjergu 2:3, za končno 7. mesto pa še enkrat premagali Svendborg, tokrat 5:0.

Nekateri naši so pokazali zelo dobre igre, vsem pa je bil turnir dobra tekmovalna izkušnja, saj so videli in igrali s kar nekaj odličnimi igralci, ki bodo njihova konkurenca naslednjih nekaj let.

 

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

10. turnir za pokal Turističnega tedna v naključno žrebanih dvojicah

V sredo, 14. avgusta 2019 je v telovadnici OŠ Črna potekal jubilejni 10. turnir...

EP U-17 – Gniezdo: Sedem kandidatov

Na sliki: Anja Jordan (BK Ljubljana), Foto: Peter Recko Od 30. avgusta do 7....

Poletni badmintonski tabor na Ravnah na Koroškem – 17. – 25. avgusta 2019

Na sliki: Nika Bedič (BK Mladost) Približuje se poletni badmintonski tabor, ki ga na...

25. Svetovno prvenstvo v badmintonu – Basel 2019 – VIDEO

Približuje se svetovno prvenstvo v badmintonu, ki bo potekalo od 19.-25. avgusta 2019 v...

Več v Aktualno