Spremljajte nas

Prvenstva

Svetovno mladinsko prvenstvo v badmintonu -Kazan 2019: Najboljši mladinci na svetu šele tretjič v Evropi

Na sliki: Chen Qingchen (Kit) – rekorderka z osmimi osvojenimi medaljami na mladinskih svetovnih prvenstvih Od 30. septembra in vse do 13. oktobra 2019 bo v ruskem Kazanu potekalo  21. svetovno mladinsko prvenstvo v badmintonu. Najprej se začne ekipno prvenstvo, kjer bo nastopilo kar 43 reprezentanc, od 7. oktobra naprej se nadaljuje boj v posamični…

Na sliki: Chen Qingchen (Kit) – rekorderka z osmimi osvojenimi medaljami na mladinskih svetovnih prvenstvih

Od 30. septembra in vse do 13. oktobra 2019 bo v ruskem Kazanu potekalo  21. svetovno mladinsko prvenstvo v badmintonu. Najprej se začne ekipno prvenstvo, kjer bo nastopilo kar 43 reprezentanc, od 7. oktobra naprej se nadaljuje boj v posamični konkurenci za naslove mladinskih svetovnih prvakov. V Kazanu žal ne bo slovenskih predstavnikov.

Na dosedanjih mladinskih SP v ekipni konkurenci kraljuje kitajska reprezentanca, saj ima kar 17 naslovov ekipnih mladinskih svetovnih prvakov, Južna Koreja ima dva naslova (leta 2006 in 2013) ter Malezija enega (leta 2011).

Prav grozljivo je nadalje gledati ostalo statistiko svetovnih mladinskih prvenstev, kjer skorajda ni Evrope. Že glede organizacije gledano, bo tokratno 21. svetovno mladinsko prvenstvo v Kazanu šele tretjič v Evropi – pred tem je bilo organizirano leta 1996 v danskem Silkerborgu in leta 2016 v Bilbau (Špa). Naslednje SP  bo leta 2020 potekalo v Aucklandu v Novi Zelandiji.

Od 7.-13. oktobra 2019 se bo pričelo tekmovanje v posamični konkurenci in v dvojicah. Na dosedanjih mladinskih SP je medalje osvojilo le 11 držav, in med njimi kot edina evropska država je Danska –le tri medalje. V edino tolažbo jim je lahko le dejstvo, da so to vse zlate medalje. Leta 1992 sta v Jakarti v Indoneziji svetovna prvaka postala Jim Lugasun in Rikke Olsen v mešanih dvojicah, leta 1994 v moških dvojicah sta slavila Peter Gade in Peter Nissen (SP Kuala Lumpur, Malezija) in leta 2010 je v mehiški Guadalajari svetovni naslov osvojil Viktor Axelsen v posamični konkurenci. Največ medalj je osvojila Kitajska (63), nato Malezija (13) in Južna Koreja (12). Najuspešnejša igralka mladinskih svetovnih prvenstev je z kar osmimi osvojenimi medaljami (ženske dvojice, mešane dvojice, ekipno) Kitajka Chen Qingchen.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Državno člansko prvenstvo v badmintonu prvič v Mariboru

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida Mariborska športna dvorana...

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo...

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Več v Prvenstva