Spremljajte nas

Prvenstva

Svetovno veteransko prvenstvo v badmintonu -Katowice 2019: Svetovna prvaka “usodna” za Duralijo in Šabana

Na sliki: Dare Duralija (tretji z leve) in Sandi Šaban, skupaj s Tajcema, ki sta danes postala svetovna prvaka Danes se zaključuje zanimivo svetovno veteransko prvenstvo v Katowicah. Na Poljskem se je zbralo kar 1.500 tekmovalcev iz 55 držav sveta, ki so nastopali v devetih starostnih kategorijah (+35, +40, +45, +50, +55, +60, +65, +70,…

Na sliki: Dare Duralija (tretji z leve) in Sandi Šaban, skupaj s Tajcema, ki sta danes postala svetovna prvaka

Danes se zaključuje zanimivo svetovno veteransko prvenstvo v Katowicah. Na Poljskem se je zbralo kar 1.500 tekmovalcev iz 55 držav sveta, ki so nastopali v devetih starostnih kategorijah (+35, +40, +45, +50, +55, +60, +65, +70, +75) oz. v kar 45 disciplinah. Med udeleženci sta bila tudi dva slovenska predstavnika, Dare Duralija, ki je v dvojicah igral s Hrvatom Sandijem Šabanom (moške dvojice +50) in Andrej Mokotar, ki je tekmoval v posamični konkurenci +45.

Oba slovenska igralca se bosta zagotovo domov vrnila z lepimi spomini na dogodek, hkrati je jima lahko v tolažbo, da sta bila v izločilnih bojih izločena od samih dobitnikov medalj. V dvojicah sta Dare Duralija in Sandi Šaban na prvenstvu najprej premagala finska predstavnika, nato sta se v drugem krogu pomerila z Wattano Ampunsuwanom in Narongom Vanichitsarakulom s Tajske, ki sta bila boljša z 8:21 in 13:21. Kasneje se je izkazalo, da Tajca nista bila usodna le za hrvaško-slovensko navezo, ampak sta pokorila vso konkurenco in v današnjem finalu osvojila naslov svetovnih prvakov v moških dvojicah +50, ko sta v finalu premagala Danca Petra Busch Jensena in Bo Sorensena z rezultatom 21:19 in 21:14.

Tudi Andrej Mokotar je imel smolo z žrebom in je že v drugem krogu naletel na Francoza Christopha Lionneja, ki je bil od njega boljši z 10:21 in 11:21. Na koncu je francoski igralec osvojil bronasto medaljo v kategoriji +45, svetovni prvak je postal Liao Lien Sheng iz Tajvana.

Kar 26 držav bo danes osvojilo medalje na tem svetovnem veteranskem prvenstvu, med njimi od zanimivih držav velja omeniti Šri Lanko, Južno Afriko in Islandijo.

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

5. Otroški badminton festival -Badmintonček-Badmintončica 2020

Potekajo že priprave na naš tradicionalni in največji dogodek – 5. Otroški badminton festival,...

Približuje se 1. turnir U-15, ki bo na Prevaljah…

Na sliki: Žiga Podgoršek (BK Medvode) V soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah...

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Dr. Tjaša Dimec Časar: Predavanje o vlogi športnega psihologa in o tekmovalnem stresu

V naslednji sezoni bomo redno sodelovali s športno psihologinjo dr. Tjašo Dimec Časar. V...

Več v Prvenstva