Spremljajte nas

Dogodki

V Buenos Aires začutiti prihodnost

Na sliki : Petra Polanc »Začuti prihodnost« je namreč slogan tretjih mladinskih olimpijskih iger, ki se bodo odvijale od 6.-18. oktobra 2018 v Buenos Airesu. V argentinskem glavnem mestu se bo zbralo kar okoli 4.000 mladih športnikov iz 206 držav sveta, ki se bodo pomerili v kar 32 športnih panogah. Izjemnega dogodka se bo udeležilo…

Na sliki : Petra Polanc

»Začuti prihodnost« je namreč slogan tretjih mladinskih olimpijskih iger, ki se bodo odvijale od 6.-18. oktobra 2018 v Buenos Airesu. V argentinskem glavnem mestu se bo zbralo kar okoli 4.000 mladih športnikov iz 206 držav sveta, ki se bodo pomerili v kar 32 športnih panogah. Izjemnega dogodka se bo udeležilo tudi 48 slovenskih športnikov in športnic, med njimi edina slovenska predstavnica v badmintonu, Petra Polanc iz Medvod.

Prve mladinske olimpijske igra so potekale v Singapurju leta 2010 in takrat je Slovenija osvojila edini dve zlati medalji, in sicer v veslanju in v kanuju na divjih vodah. Na drugih igrah v kitajskem Nanjingu so k štirim medaljam iz prvih, dodali še pet medalj, tako da je dosedanji slovenski izkupiček devet medalj. V Argentini bodo slovenski športniki nastopili v kar 15 športnih panogah, in med njimi bo tudi predstavnica v badmintonu.

18-letna Medvodčanka Petra Polanc je članica mladinske in članske slovenske reprezentance in obiskuje 4. letnik športnega oddelka Gimnazije Šentvid, ki o svojih začetkih pravi: »Badminton igram že od malih nog, najprej na ulici z babico, kjer je bil cilj čim večkrat udariti žogico, pri sedmih letih pa sem se začela seznanjati s prvinami pravega badmintona. Niti v sanjah pa si nisem predstavljala, da bom po enajstih letih na takšnem nivoju, kot se trenutno nahajam. Začetki so bili zaznamovani s številnimi porazi, kar pa me je še dodatno psihično utrdilo in mi dajalo samo še več motivacije in volje do trdih treningov. Badminton je del mene, mojega življenja. Morda se sliši nenavadno, ampak ob še tako napornem treningu se sprostim in zbistrim glavo ter pozabim na vse druge težave, ki niso povezane z badmintonom.«

Za njo je trdo poletno delo, in že nastop na mladinskem evropskem prvenstvu v Talinu, sedaj kot edino slovensko predstavnico na MOI, čaka eden od vrhuncev njene dosedanje športne kariere.

Kot zanimivost, v Buenos Airesu bo nastopilo tudi pet koroških športnikov – Matija Može in Gal Kordež (plavanje), Mitja Kordež (atletika), Rok Pogorevc (judo) in Jan Razdevšek (košarka 3×3).

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

64.člansko DP v badmintonu: Trije naslovi za domačo junakinjo Petro Polanc

Na sliki: Petra Polanc (BK Medvode), Foto: Grega Valančič Včeraj se je v Medvodah...

64.člansko državno prvenstvo v badmintonu: Pogumna Vita Miklič v boj proti mnogo mlajšim tekmovalkam

Na sliki, levo, Vita Miklič (BK Olimpija) na turnirju RAVNE OPEN 2019, Foto: Peter...

Serbian U-17/Youth International – Novi Sad 2020: Dve zlati medalji za Korošo

V Novem Sadu se je končal tradicionalni mednarodni turnir, ki se ga je udeležila...

Serbian U-17&Youth International -Novi Sad 2020: 12 tekmovalcev iz Slovenije…

Mnogi mednarodni turnirji v badmintonu so zaradi koronavirusa v tem času odpadli, kar pa...

Več v Dogodki