Spremljajte nas

Aktualno

V septembru se vrača vrhunski badminton

Na sliki: Anders Antonsen (Danska), tretji igralec sveta Po Evropi in svetu se počasi umirja epidemija koronavirusa in v teh dneh se okvirno potrjujejo novi koledarji turnirjev v badmintonu. Znano je že, da se v septembru naj bi nadaljevali turnirji, ki so bili preloženi. Prvi turnir na evropskih tleh bo potekal že konec avgusta –…

Na sliki: Anders Antonsen (Danska), tretji igralec sveta

Po Evropi in svetu se počasi umirja epidemija koronavirusa in v teh dneh se okvirno potrjujejo novi koledarji turnirjev v badmintonu. Znano je že, da se v septembru naj bi nadaljevali turnirji, ki so bili preloženi. Prvi turnir na evropskih tleh bo potekal že konec avgusta – Yonex Latvia International (27.-30. avgust 2020).

Thomas Lund, tajnik BWF je ob tem še zelo previden: “Zelo težko je načrtovati vrnitev badmintona. Koledar je zaenkrat okviren, vendar verjamemo, da bo dovolj časa na voljo za nemoteno izvedbo turnirjev. Težko je predvideti, katere vse države bodo sprostile ukrepe za svobodno gibanje ljudi, zato se turnirji ne bodo nadaljevali , dokler ne bo v popolnosti zagotovljena varnost vsem udeležencem.”

Sestavlja se tudi koledar slovenskih tekmovanj. Kot je povedal Janez Kovač iz BZS, odpadli turnirji bi se pričeli najkasneje v oktobru in do decembra 2020 nadomestili vsi odpadli državni turnirji in mladinska državna prvenstva, ki so bila prvotno predvidena v koledarju od marca do junija 2020.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Aktualno