Spremljajte nas

Dogodki

Valamar Junior Open 2019: V Dubrovniku tri slovenske uvrstitve v četrtfinale

Od 5.-7. aprila 2019 je v Dubrovniku potekal mednarodni mladinski turnir Valamar Junior Open 2019, ki šteje za svetovno mladinsko jakostno lestvico. Na njem je nastopilo  127 tekmovalcev in tekmovalk iz 22-tih držav sveta. V izjemni konkurenci so nastopili tudi slovenski tekmovalci, najuspešnejša sta bila Miha Masten in Maruša Vračar z dvema uvrstitvama v četrtfinale. V četrtfinale sta…

Od 5.-7. aprila 2019 je v Dubrovniku potekal mednarodni mladinski turnir Valamar Junior Open 2019, ki šteje za svetovno mladinsko jakostno lestvico. Na njem je nastopilo  127 tekmovalcev in tekmovalk iz 22-tih držav sveta. V izjemni konkurenci so nastopili tudi slovenski tekmovalci, najuspešnejša sta bila Miha Masten in Maruša Vračar z dvema uvrstitvama v četrtfinale. V četrtfinale sta se uvrstila med mešanimi dvojicami, Miha se je z Jako Ivančičem uvrstil v četrtfinale tudi v fantovskih dvojicah, Maruša pa s Tajo Pipan v dekliških dvojicah.

V igrah posamezno so vsi trije fantje iz reprezentance – poleg Mihe Mastena in Jake Ivančiča, še Blaž Smrkolj pokazali dobre in borbene igre. Vsi trije so izpadli proti Špancem, ki so bili res odlični. Najdlje se je prebil Jaka Ivančič – med 16 najboljših. Od slovenskih tekmovalcev je na turnirju nastopil še Gal Bizjak, ki kljub prikazanim borbenim igram ni zabeležil zmage. V posamični konkurenci med fanti je zmagal Indijec Varun Kapur, ki je v finalu premagal Španca Tomasa Toledana (6:21; 21:19; 21:16).

Pri dekletih posamezno je Nike Brajkovič zabeležila dve zmagi, nato pa je morala priznati premoč Angležinji Harrisovi v dveh setih. Uvrstitev med 16 najboljših je bil trenutni realen domet Nike. Zmagala je Madžarka Vivien Sandorhazi, ki je v finalu bila boljša od Švicarke Milene Schnider z 21:10 in 21:19.

V moških dvojicah sta bila Jaka Ivančič in Miha Masten prvo kolo prosta, nato pa sta premagala Švicarja Boudier/Briguet v dveh setih. Proti angleški dvojici Wiliamu Jonesu in Ethanu Van Leeuwenu, ki sta bila prva nosilca in kasnejša zmagovalca turnirja, sta bila brez vsakršnih možnosti (8:21, 9:21).

Maruša Vračar in Taja Pipan sta bili v ženskih dvojicah prvo kolo prosti, nato sta premagali Švedinji Niklasson/Klarson v dveh setih (21:8, 21:12), Angležinji Chaudhari/ Lado sta nato zanju predstavljali nepremostljivo oviro (4:21, 12:21). Na koncu sta slavili Švicarki Dounia Pelupessy in Milena Schnider.

V mešanih dvojicah sta bila uspešna le Miha Masten in Maruša Vračar, ki sta po dveh zmagah (proti Švedoma in Hrvatoma) morala nato priznati premoč kasnejšima zmagovalcema, angleškemu paru Brandon Zhi Hao Yap in Abbygael Harris (8:21, 9:21).

 

Povezava na rezultate slovenskih tekmovalcev:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=E436EC08-33F1-450D-8723-008F2C3B3CDB&c=SLO

 

Povezava na vse rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=E436EC08-33F1-450D-8723-008F2C3B3CDB

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Državno člansko prvenstvo v badmintonu prvič v Mariboru

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc, Foto: Grega Valančič Sportida Mariborska športna dvorana...

DP srednjih šol v badmintonu – posamično: Državni naslov za Ivančiča in Jordanovo

Na sliki: Anja Jordan, Foto Peter Recko V sredo, 29. januarja 2020 je potekalo...

63. člansko državno prvenstvo v badmintonu: Kdo bo slavil v Mariboru?

Še natančno teden dni nas loči do 63. članskega državnega prvenstva v badmintonu, ki...

Že 28. tradicionalni silvestrski tek na Ravnah okoli naselja Javornik

V torek, 31. decembra 2019 bo okoli naselja Javornik potekal že 28. tradicionalni silvestrski...

Več v Dogodki