Spremljajte nas

Poročila

Veliko FINALE v Laufarci: Manca Mlinarič je zmagovalka prvega klubskega tekmovanja

Na sliki: Manca Mlinarič (Foto: Peter Recko) V sredo, 19. junija 2019 smo izvedli 9. in 10. krog, kar je pomenilo veliko FINALE v Laufarci, ki je tako dalo dokončne rezultate in vrstni red prvega klubskega tekmovanja. Prva zmagovalka v Laufarci je Manca Mlinarič, ki je postala lastnica badminton loparja Kawasaki. V zadnjih dveh krogih…

Na sliki: Manca Mlinarič (Foto: Peter Recko)

V sredo, 19. junija 2019 smo izvedli 9. in 10. krog, kar je pomenilo veliko FINALE v Laufarci, ki je tako dalo dokončne rezultate in vrstni red prvega klubskega tekmovanja.

Prva zmagovalka v Laufarci je Manca Mlinarič, ki je postala lastnica badminton loparja Kawasaki. V zadnjih dveh krogih ji je uspelo kar dvakrat se uvrstiti v finale in osvojiti 22 točk, kar je s skupnimi osvojenimi 81 točkami pomenilo njeno zanesljivo zmagoslavje. Drugo mesto je osvojila Bela Oder, ki je zmagala v devetem krogu in se z 63 točkami prebila na drugo mesto, ki ga je uspešno ubranila še v zadnjem krogu –skupaj je osvojila končnih 69 točk! Tretje mesto je dosegla Nina Razgoršek, ki je bila še v sedmem krogu zanesljivo na prvem mestu, vendar je v zadnjih dveh krogih osvojila le štiri točke ter tako z 63 točkami zasedla tretje mesto!

Če podrobneje najprej pogledamo deveti krog. V finale sta se uvrstili Bela Oder in Manca Mlinarič, kjer je več odločnosti pokazala Bela in osvojila 12 točk v finalu, kar je bilo dovolj, da se s tretjega mesta po osmem krogu, prebije na drugo mesto na skupni lestvici. Manca je z desetimi točkami le povečala prednost na prvem mestu, saj je Nina v tem krogu osvojila le 3 točke in zaostala za Manco za deset točk, kot tudi za Belo Oder za eno točko! V devetem krogu je bil tretji Marko Haber, na četrtem mestu Alma Sekereš , na petem Zala Lesjak, šesti je bil Sergej Filip Ilić, na sedmem mestu Klara Novak, osma je bila Nina Razgoršek, deveti Vito Cifer in na desetem mestu Nitai Tarkuš.

Deseti, odločilni krog, je postregel še z večjo napetostjo. Računice so bile različne… A kar prehitro se je poslovila Nina Razgoršek in to je pomenilo, da se bo dokončna zmagovalka iskala med Belo in Manco…Vse do finala sta se prebila ponovno Manca Mlinarič in presenetljivo Nitai Tarkuš. Zmaga Mlinaričeve v finalu je pomenila tudi dokončno potrditev skupne zmage v klubskem tekmovanju.Tretje mesto je osvojila Alma Sekereš, četrti je bil Marko Haber, na petem mestu Bela Oder, šesta Klara Novak, na sedmem mestu Vito Cifer, na osmem mestu Zala Lesjak, deveti je bil Sergej Filip Ilić in na desetem mestu Nina Razgoršek.

V teh zadnjih dveh krogih so odstopali Manca Mlinarič (kar 22 točk), druga je bila Bela Oder (18 točk), tretja Alma Sekereš in Marko Haber (15 točk)… Kakorkoli že, statistika gor ali dol, testno tekmovanje v Laufarci je popestrilo dogajanje na treningih v zadnjih mesecih. Nekateri so vse to vzeli »smrtno« zares, nekateri morda malo bolj lahkotno, a vseeno je bilo to tekmovanje pokazatelj neke potrpežljivosti, koncentracije in osredotočenosti posameznikov, kar je vsem lahko samo koristilo pri tekmovalnosti. V prihodnje se bo to klubsko tekmovanje v nekaterih podrobnosti spremenilo in nadgradilo, tako da bo dodatno popestrilo dogajanje na igrišču…

Čestitke vsem udeležencem za rezultate in igro. Spodaj si poglejte končni vrstni red klubskega tekmovanja v Laufarci v sezoni 2018/2019:

 

Končni vrstni red –Laufarca 2018/2019:

1.Manca Mlinarič -81 točk

2.Bela Oder – 69 točk

3.Nina Razgoršek – 63 točk

4.Marko Haber – 60 točk

5.Alma Sekereš – 56 točk

6.Klara Novak – 51 točk

7.Nitai Tarkuš – 49 točk

8.Sergej Filip Ilić – 43 točk

9.Tijan Paškvan – 32 točk

10.Valentin Gorenšek – 25 točk

11.Zala Lesjak – 18 točk

12.Ahmed Husić -10 točk

13.Vito Cifer – 7 točk

14.Anžej Kušej -6 točk

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Poročila