Spremljajte nas

Aktualno

Victor Slovenia Future Series 2019: Miha Ivančič in Petra Polanc še drugič zapored zmagala v Brežicah

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc (Foto: Grega Valančič Sportida) Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije Future v Brežicah, ki šteje za svetovno in evropsko jakostno lestvico, so slovenski reprezentanti med 300 tekmovalci iz 42 držav kar 5x zaigrali v četrtfinalih, piko na i pa sta postavila Miha Ivančič in Petra Polanc z zmago v mešanih…

Na sliki: Miha Ivančič in Petra Polanc (Foto: Grega Valančič Sportida)

Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije Future v Brežicah, ki šteje za svetovno in evropsko jakostno lestvico, so slovenski reprezentanti med 300 tekmovalci iz 42 držav kar 5x zaigrali v četrtfinalih, piko na i pa sta postavila Miha Ivančič in Petra Polanc z zmago v mešanih dvojicah.

Danes se je v Brežicah zaključil mednarodni turnir v badmintonu, ki šteje za svetovno jakostno lestvico. Slovenski tekmovalci so spet igrali odlično – Miha Ivančič in Petra Polanc sta zmagala v mešanih dvojicah. V finalu sta bila boljša od Kristoffer Knudsen/ Elisa Melgaard (Danska) z  21:15, 21:11.

»Uspelo nama je! Ponovila sva rezultat lanskega leta. S prikazano igro sem zelo zadovoljna, saj sva oba držala koncentracijo od začetka do konca. Z borbo, osredotočenostjo in odličnim sodelovanjem nama je na koncu uspel vrhunski rezultat. Hvala Mihi, trenerjem, navijačem in vsem ostalim za podporo, » se je razgovorila Petra Polanc.

Tudi Miha Ivančič ni skrival zadovoljstva: »Za mano je moj najboljši turnir v članski konkurenci. Tako z rezultatom kot s prikazano igro med posamezniki in mešanimi dvojicami sem zelo zadovoljen. Z borbeno igro nama je uspelo ubraniti lansko zmago v mešanih dvojicah

Do novega leta bosta skupaj zaigrala še v Italiji in v Turčiji.

Pri moških posamezno je zmagal Danec Karan Rajan Rajarajan, ki je v treh tesnih setih premagal Čeha Jana Loudo 21:17, 11:21, 21:19.

Pri ženskah posamezno smo prav tako videli tri sete, kjer je Švicarka Jenjira Stadelmann po uri igre premagala Madžarko Moniko Szoke 21:18, 13:21, 21:15.

Moške dvojice sta zmagala Čeha Janomir Janaček in Tomaš Švejda, ženske dvojice pa Danki Frederikke Lund in Signe Schulz.

 Ostali slovenski četrtfinali na turnirju: Petra Polanc med posameznicami, Petra Polanc in Kaja Stanković v dvojicah, Jaka Ivančič in Miha Masten v moških dvojicah ter Miha Ivanič skupaj s Hrvatico Katarino Galenić.

Povezava na rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=1A036886-88A1-4CBE-A1FD-877259E06D28

 

(Vir: Badmintonska zveza Slovenije)

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Turnir za začetnike -VESELI BADMINTON – 12.12. 2019!

Fotografija: Lanski udeleženci Veselega badmintona Lansko leto v decembru smo prvič priredili turnir za...

5. Otroški badminton festival -Badmintonček-Badmintončica 2020

Potekajo že priprave na naš tradicionalni in največji dogodek – 5. Otroški badminton festival,...

Približuje se 1. turnir U-15, ki bo na Prevaljah…

Na sliki: Žiga Podgoršek (BK Medvode) V soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah...

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Več v Aktualno