Spremljajte nas

Dogodki

Yonex All England 2020: Odlični Marcus Elllis do dveh četrtfinal

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija) Od danes, petek trinajstega naprej v Sloveniji zaradi razglasitve epidemije koronavirusa je javno življenje omejeno, kar posledično pomeni, da je obstalo celotno športno življenje, saj so odpovedane vse športne prireditve, lige in tudi treningi klubov…Popolnoma drugače je zaenkrat še vedno v Veliki Britaniji, kjer brez težav poteka…

Na sliki:  Marcus Ellis in Lauren Smith (Anglija)

Od danes, petek trinajstega naprej v Sloveniji zaradi razglasitve epidemije koronavirusa je javno življenje omejeno, kar posledično pomeni, da je obstalo celotno športno življenje, saj so odpovedane vse športne prireditve, lige in tudi treningi klubov…Popolnoma drugače je zaenkrat še vedno v Veliki Britaniji, kjer brez težav poteka večina športnih prireditev, med drugim tudi eno največjih badminton tekmovanj na svetu –Yonex All England 2020.

Že v sredo se je pričela 110. izvedba Yonex All England v Areni Birmingham, kjer je zbrana elita svetovnega badmintona.

Po odpovedi  aktualnega svetovnega prvaka Japonca Kenta Momote, je prvo ime letošnjega turnirja med posamezniki Chou Tien Chen iz Tajvana, ki se je v drugem krogu kar nekoliko namučil proti Japoncu Kanti Tsuneyami. Tekma se je končala po treh setih z izidom 19:21, 26:24 in 21:13. Drugi dan turnirja je prijetno presenečenje z uvrstitvijo v četrtfinale pripravil Rasmus Gemke iz Danske, ki je premagal Shesarja Hirena Rhustavita iz Indonezije z rezultatom 18:21, 21:13 in 21:19. Nekdanji veliki zvezdnik svetovnega badmintona 37-letni Kitajec Lin Dan je prvem krogu premagal trikratnega mladinskega svetovnega prvaka Kunlavuta Vitidsarna iz Tajske z izidom 13:21, 22:20 in 21:10. V naslednji prepreki proti svojemu rojaku Chen Longu ni več zmogel zbrati dovolj moči in se je poslovil od turnirja s porazom 17:21 in 8:21.

V ženski konkurenci ni bilo posebnih presenečenj, razen zmage Pornpawee Chochuwong iz Tajske, ki je ugnala Kitajko He Bing Jiao z rezultatom 17:21, 21:18 in 21:12.

V dvojicah si bo odličnega začetka na turnirju zapomnil angleški igralec badmintona Marcus Ellis, ki je bil udeležen pri kar štirih zelo prestižnih zmagah. Skupaj s Chrisom Langridgejem sta v moških dvojicah v prvem krogu premagala kitajsko dvojico Di Zi Jiana in Wang Changa v treh setih z rezultatom 21:18, 13:21 in 21:16. V drugem krogu sta bila nato boljša še od indonezijskega para Fajar Alfiana in Muhammada Rian Ardianta z izidom 21:14 in 21:15. Še dve zmagi je odlični 30-letni Marcus Ellis, ki prihaja iz mesta Huddersfield, dosegel s soigralko Lauren Smith v mešanih dvojicah, ko sta najprej premagala Takuro Hokija in Wakano Nagahara z rezultatom 21:9 in 21:15. V drugem krogu sta bila boljša še od drugega japonskega para, Yute Watanabeja in Arise Higashino, kjer sta slavila z izidom 21:15 in 21:10.

V mešanih dvojicah sta prav tako blestela Nizozemca Robin Tabeling in Selena Piek, ki sta najprej premagala Mathiasa Christiansena in Alexandra Boeja iz Danske z izidom 21:10 in 22:20. V naslednji tekmi sta presenetila prva nosilca Zheng Si Weija in Huang Ya Qiongovo iz Kitajske z rezultatom 22:20 in 21:17.

V ženskih dvojicah so se v četrtfinale uvrstile tri japonske, tri južnokorejske in dve kitajski dvojici. Prvi nosilki sta Kitajki Chen Qing Chen in Jia Yi Fan. Danes že bodo znani polfinalisti v vseh petih disciplinah.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

64.člansko DP v badmintonu: Trije naslovi za domačo junakinjo Petro Polanc

Na sliki: Petra Polanc (BK Medvode), Foto: Grega Valančič Včeraj se je v Medvodah...

64.člansko državno prvenstvo v badmintonu: Pogumna Vita Miklič v boj proti mnogo mlajšim tekmovalkam

Na sliki, levo, Vita Miklič (BK Olimpija) na turnirju RAVNE OPEN 2019, Foto: Peter...

Serbian U-17/Youth International – Novi Sad 2020: Dve zlati medalji za Korošo

V Novem Sadu se je končal tradicionalni mednarodni turnir, ki se ga je udeležila...

Serbian U-17&Youth International -Novi Sad 2020: 12 tekmovalcev iz Slovenije…

Mnogi mednarodni turnirji v badmintonu so zaradi koronavirusa v tem času odpadli, kar pa...

Več v Dogodki