Spremljajte nas

Dogodki

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že 110. Yonex All England 2020, ki je najstarejši turnir v badmintonu na svetu. Prva posameznika, ki sta zmagala na tem prestižnem turnirju, že daljnega leta 1900, sta bila angleška predstavnika Sydney H.Smith v moški konkurenci in Ethel B.Thomson med ženskami, oba…

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska)

V nedeljo se je končal že 110. Yonex All England 2020, ki je najstarejši turnir v badmintonu na svetu. Prva posameznika, ki sta zmagala na tem prestižnem turnirju, že daljnega leta 1900, sta bila angleška predstavnika Sydney H.Smith v moški konkurenci in Ethel B.Thomson med ženskami, oba poznana tudi kot teniška igralca.

120 let pozneje, vmes je nekajkrat turnir odpadel zaradi prve in druge svetovne vojne, sta postala letošnja velika junaka danski zvezdnik Viktor Axelsen in Tai Tzu Ying iz Tajvana.

Še posebej vesel zmage je bil Viktor Axelsen, ki je ob tem dejal, da je že kot otrok sanjal, da bi kdaj nastopil na tem prestižnem turnirju. Ob tej zmagi so se mu tako uresničile velike sanje, hkrati je po 21-letih uspel ponoviti zadnjo evropsko in dansko zmago na tem turnirju med posamezniki. Leta 1999 je bil zmagovalec Peter Gade. Viktor Axelsen se je moral v polfinalu kar namučiti proti Malezijcu Lee Zii Jia, ki ga je nato le uspel premagati po treh setih z izidom 17:21, 21:13 in 21:19. V finalu se je pomeril proti prvemu nosilcu, Chou Tien Chenu iz Tajvana in dosegel zanesljivo zmago z rezultatom 21:13 in 21:14. Danski  uspeh je s tretjim mestom dopolnil  Anders Antonsen.

Pri ženskah posamezno je zmagovalka postala Tai Tzu Ying iz Tajvana, ki se je tako v finalu maščevala za lanski poraz proti Kitajki Chen Yu Fei. Tai Tzu Ying je v svojem četrtem finalu postala prva igralka s tremi naslovi (2017, 2018) po Kitajki Xie Xingfang, ki je bila najboljša v letih 2005, 2006 in 2007. Že v polfinalnem srečanju proti Španki Carolini Marin, se je Tajvanka izkazala z zelo potrpežljivo igro in se izkazala z obrambnimi sposobnostmi, kar ni njena značilna igra. Enako je odigrala proti Chenovi v finalu, katera ni našla odgovora na njeno igro in naredila veliko preveč napak, kar je na koncu dalo rezultat 21:19 in 21:15 v prid igralki iz Tajvana.

V moških in ženskih dvojicah je bilo veliko japonsko slavje. Še posebej je bil vesel 33-letni Hiroyuki Endo, ki je v svojem četrtem finalu končno zmagal, saj je bil v dosedanjih treh finalih s prejšnjim soigralcem Kenichijem Hayakano vsakič neuspešen (2013, 2014, 2016). Tokrat sta z Yuto Watanbejem že šestič v karieri premagala najboljšo dvojico na svetu, Indonezijca Marcusa Fernaldi Gideona in Kevina Sanjaya Sukamulja in sicer v dramatičnih treh setih z izidom 21:18, 12:21 in 21:19. Ključno za njun uspeh je bilo, da sta ponovno uspela onemogočiti napadalno igro Sukamulje, ki je v določenih pomembnih trenutkih tekme naredil nekaj nepotrebnih napak.

V ženskih dvojicah sta slavili Japonki Yuki Fukushima in Sayaka Hirota, ki sta v zelo napadalni igri premagali Kitajki Du Yue in Li Yin Hui z izidom 21:13 in 21:15. Njun pristop k igri je v trendu razvoja ženskih dvojic v zadnjem času, ki ne izgledajo več kot dolgotrajne bitke izčrpavanja in preizkušanja vzdržljivosti deklet, ampak igra postaja vse bolj ostra in hitrejša. Pred dvema letoma sta Japonki že bili v finalu, takrat sta morali priznati poraz proti Christinni Pedersen in Kamilli Rytter Juhl iz Danske.

V mešanih dvojicah sta zmagala Indonezijca Praveen Jordan in Melati Daeva Oktavianti, ki sta premagala Dechapola Puavaranukroh in Sapsiree Taerattanachai iz Tajske z rezultatom 21:15, 17:21 in 21:8.

Po tem turnirju BWF začasno za en mesec prekinja organizacijo vseh turnirjev na vseh ravneh zaradi epidemije kronovirusa.

 

 

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Zabavajmo se z badmintonom – Od 27. julija do 31. julija 2020

Letos zopet organiziramo poletno druženje v badmintonu namenjeno osnovnošolskim otrokom v času šolskih počitnic....

Ekipno DP do 13. let in 19. let: Državna naslova za BK Mirna in BK Medvode

V soboto, 13.6.2020 je v Ljubljani uspešno potekalo prvo tekmovanje pod okriljem BZS po...

Mednarodna poletna šola RSL BEC prestavljena na leto 2021!

Vsako poletje v zadnjih 37 letih so številni mladi igralci badmintona  iz Evrope imeli...

Yonex All England 2020: Po 21 letih zopet danska zmaga med posamezniki

Na sliki: Hiroyuki Endo in Yuta Wanatabe (Japonska) V nedeljo se je končal že...

Več v Dogodki