Spremljajte nas

Aktualno

Yonex French Open 2019: Senzacija iz Južne Koreje se imenuje An Se Young!

Na sliki: An Se Young (Južna Koreja) Če je včeraj ljubitelje alpskega smučanja navdušila 17-letna Alice Robinson iz Nove Zelandije, ki je slavila presenetljivo zmago v svetovnem pokalu na veleslalomski tekmi v Soeldnu, je danes nekaj podobno izjemnega uspelo narediti prav tako sedemnajstletnici – An Se Young iz Južne Koreje, ki je zmagala na Yonex…

Na sliki: An Se Young (Južna Koreja)

Če je včeraj ljubitelje alpskega smučanja navdušila 17-letna Alice Robinson iz Nove Zelandije, ki je slavila presenetljivo zmago v svetovnem pokalu na veleslalomski tekmi v Soeldnu, je danes nekaj podobno izjemnega uspelo narediti prav tako sedemnajstletnici – An Se Young iz Južne Koreje, ki je zmagala na Yonex French OPEN 2019 v Parizu, kjer so zbrani vsi najboljši igralci in igralke badmintona na svetu. V današnjem finalu je v posamični konkurenci ugnala izkušeno Španko Carolino Marin z rezultatom 16:21, 21:18 in 21:5!

Te dni potekajo izredno zanimive tekme v Parizu, kjer najboljši igralci in igralke sveta prikazujejo res neverjetne predstave in je bilo v zadnjih dneh postavljenih kar nekaj rekordnih dosežkov, a več o tem v naslednjih dneh.

17-letna An Se Young je presenetljiva zmagovalka v posamični ženski konkurenci. Že v četrtfinalu je v svojo korist končala dramatični dvoboj z Indijko Saino Nehwal, ki se je končal z izidom 22:20 in 23:21. V polfinalu je zopet blestela in premagala Japonko Akane Yamaguchi z rezultatom 21:17 in 23:21. V finalu ji je nasproti stala aktualna olimpijska prvakinja in nekdanja svetovna prvakinja Španka Carolina Marin. To mlade vzhajajoče zvezde iz Gvandžuja ni zmedlo, kljub temu, da je izgubila prvi set z izidom 16:21. V naslednjih dveh setih si je mlada Korejka izborila presenetljivo zmago z rezultatom 21:18 in 21:5.

Več o tej mladi supertalentirani igralki iz Južne Koreje, si poglejte v spodnjem posnetku.

https://www.youtube.com/watch?v=2w4zjuAvLGU

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

5. Otroški badminton festival -Badmintonček-Badmintončica 2020

Potekajo že priprave na naš tradicionalni in največji dogodek – 5. Otroški badminton festival,...

Približuje se 1. turnir U-15, ki bo na Prevaljah…

Na sliki: Žiga Podgoršek (BK Medvode) V soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah...

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Dr. Tjaša Dimec Časar: Predavanje o vlogi športnega psihologa in o tekmovalnem stresu

V naslednji sezoni bomo redno sodelovali s športno psihologinjo dr. Tjašo Dimec Časar. V...

Več v Aktualno