Spremljajte nas

Aktualno

Yonex French Open 2019: Zgodovinski uspeh Chen Longa

Na sliki: Chen Long (Kitajska) Pred dnevi je bil končan Yonex French Open 2019, ki se ponaša z več kot stoletno tradicijo, saj je bil prvi turnir organiziran že daljnega leta 1908! V posamični moški konkurenci je lanski naslov ubranil kitajski igralec Chen Long, kar je šele prvič po letih 1983/1984, ko je enak dosežek…

Na sliki: Chen Long (Kitajska)

Pred dnevi je bil končan Yonex French Open 2019, ki se ponaša z več kot stoletno tradicijo, saj je bil prvi turnir organiziran že daljnega leta 1908! V posamični moški konkurenci je lanski naslov ubranil kitajski igralec Chen Long, kar je šele prvič po letih 1983/1984, ko je enak dosežek uspel Indijcu Vimalu Kumarju. Na tem znamenitem turnirju ima tudi Jugoslavija eno zlato medaljo, saj je leta 1978 v posamični konkurenci se med nesmrtne zmagovalce zapisal Ljubljančan Gregor Berden.

Če se vrnemo na letošnji turnir, se je dogajalo marsikaj. Že v četrtfinalu sta se morala posloviti oba aktualna svetovna prvaka – Japonec Kento Momota in Indijka Pusarla V.Sindhu. Momota je bil poražen šele po nizu 28-tih zaporednih zmag, zanj je bil usoden Anthony Sinisuka Ginting iz Indonezije z rezultatom 10:21 in 19:21. V polfinalu smo gledali eno najrazburljivejših tekem, kjer sta se pomerila Jonatan Christie (Indonezija) in Viktor Axelsen (Dan). Danski zvezdnik je prvi set brez težav dobil z rezultatom 7:21, v drugem setu je nato slavil Christie z izidom 22:20. V tretjem setu je Axelsen vodil že z 10:19, ko se je zgodila poškodba stegenske mišice pri Dancu, ki pa ni želel predati tekme, saj je za zmago rabil le še dve točki. Indonezijec je začutil priložnost in brez napake odigraval dolge izmenjave, kar je prisililo danskega igralca do napak, in v izjemnem preobratu tekme je Indonezijcu uspelo skoraj nemogoče – narediti delni izid 11:0, in slavil je veliko zmago v tretjem setu z 21:19! Jonatan Christie se je v finalu nato srečal z Kitajcem Chen Longom, ki sta imela v medsebojnih dvobojih razmerje 0:7 v zmagah za Chena! Tudi tokrat se kitajski igralec ni pustil presenetiti in je zmagal z rezultatom 19:21 in 12:21.

V ženskih dvojicah se je letos že drugič zgodilo korejsko finale. Tokrat sta Lee So Hee in Shin Seung Chan premagali Kim So Yeong in Kong Hee Yong z rezultatom 16:21, 21:19 in 21:12. V moških dvojicah sta slavila najboljša igralca na svetu Marcus Fernaldi Gideon in Kevin Sanjaya Sukamuljo (Indonezija). V mešanih dvojicah sta zmagovalca postala Praveen Jordan in Melati Daeva Oktavianti (Indonezija).

Šele četrtič letos na največjih turnirjih po svetu se je zgodilo, da v nobenem finalu ni bilo japonskih predstavnikov.

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

5. Otroški badminton festival -Badmintonček-Badmintončica 2020

Potekajo že priprave na naš tradicionalni in največji dogodek – 5. Otroški badminton festival,...

Približuje se 1. turnir U-15, ki bo na Prevaljah…

Na sliki: Žiga Podgoršek (BK Medvode) V soboto, 12. oktobra 2019 bo na Prevaljah...

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Dr. Tjaša Dimec Časar: Predavanje o vlogi športnega psihologa in o tekmovalnem stresu

V naslednji sezoni bomo redno sodelovali s športno psihologinjo dr. Tjašo Dimec Časar. V...

Več v Aktualno