Spremljajte nas

Aktualno

Yonex Slovenia International 2022: Tri slovenska četrtfinala

Na sliki: Lin Hsiang Ti (Tajvan), Foto: Grega Valančič Od 18.-21. maja 2022 je v dvorani Draš v Mariboru potekal mednarodni turnir Yonex Slovenia International 2022. V izjemno močni mednarodni konkurenci so slovenski predstavniki osvojili tri četrtfinalne uvrstitve v dvojicah. Najboljša posameznika turnirja sta postala Collins Valentine Filimon (Aut) in Lin Hsiang Ti iz Tajvana.…

Na sliki: Lin Hsiang Ti (Tajvan), Foto: Grega Valančič

Od 18.-21. maja 2022 je v dvorani Draš v Mariboru potekal mednarodni turnir Yonex Slovenia International 2022. V izjemno močni mednarodni konkurenci so slovenski predstavniki osvojili tri četrtfinalne uvrstitve v dvojicah. Najboljša posameznika turnirja sta postala Collins Valentine Filimon (Aut) in Lin Hsiang Ti iz Tajvana.

V moški konkurenci posameznikov je bilo prijavljenih rekordnih 174 igralcev! V tej izjemni konkurenci se iz kvalifikacij nobenemu slovenskemu igralcu ni uspelo uvrstiti na glavni turnir, razen že rangiranemu Ivaniču. Edini naš predstavnik na glavnem turnirju je tako bil Miha Ivanič, ki se je pomeril z  Arymannom Tandonom iz Indije in žal izpadel že v prvem krogu (14:21, 8:21). Pravi podvig je uspel Tajvancu Lin Kuan-Tingu, ki se je iz kvalifikacij prebil vse do finala! V finalu se je pomeril z Collinsom Valentine Filimonom iz Avstrije. Filimon je bil uspešnejši in zmagal po treh setih ( 21:17, 23:25, 21:12). Bronasti medalji sta osvojila Tajvanca Lu Cia Hung in Chia Hao Lee.

V prvem krogu med posameznicami je bila edina slovenska predstavnica Petra Polanc, ki je imela veliko smole in prezahtevno oviro za preboj v naslednji krog. Lin Hsiang Ti iz Tajvana jo je premagala z izidom 9:21 in 11:21. Omenjena igralka je bila tudi najboljša na koncu, saj je v finalu ugnala Indijko Smit Toshniwal z rezultatom 21:15 in 21:14. Bronasti medalji sta osvojili Ester Nurumi Tri Wardoyo (Indonezija) in Mutiara Ayu Puspitasari (Indonezija).

V moških dvojicah podobna zgodba kot pri Petri med posameznicami, saj sta Miha Ivančič in Andraž Krapež že v prvem krogu naletela na najboljša – Wei Chun Wei in Wu Guan Xun (Tajvan), ki sta zmagala z izidom 21:23 in 16:21 in tako izločila naša aduta. Omenjena Tajvanca sta se na to prebijala vse do finala, kjer sta zmagala še proti Lin Yu Chiehu in Su Li Weiju (Tajvan) v treh setih (21:16, 19:21, 21:9). Bronaste medalje so osvojili Su Ching Heng in Ye Hong Wei (Tajvan) ter William Kryger Boe in Christian Faust Kjaer (Dan).

V ženskih dvojicah sta se Nika Arih in Lia Šalehar uvrstili v četrtfinale, kjer sta v tekmi za medaljo izgubili proti Chang Ching Hui in Lee Chih Chen (Tajvan) z rezultatom 14:21 in 15:21.  Zmagovalki sta postali Indonezijki Meilysa Trias Puspita Sari in Rachel Allessya Rose, ki sta v finalu ugnali Italijanki Martino Corsini in Judith Mair z izidom 21:18 in 21:14. Bronaste medalje so osvojili Chang Ching Hui in Lee Chih Chen (Tajvan) ter Rachel Andrew in Sarah Sidebottom (Ško).

V mešanih dvojicah so slovenski predstavniki osvojili dve četrtfinalni uvrstitvi – Miha Ivančič in Nika Arih ter Miha Ivanič in Petra Polanc. Slednja sta v četrtfinalni tekmi klonila proti kasnejšima zmagovalcema. To sta bila Danca Kristian Kraemer in Amalie Cecilie Kudsk, ki sta v finalu premagala indonezijsko dvojico – Rafli Ramanda in Az-Azahra Purti Dania. Bronaste medalje so osvojili Gianmarco Bailetti in Martina Corsini (Ita) ter srbska predstavnika Mihajlo Tomić in Andjela Vitman.

Povezava na rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=945AF01C-6474-4D2D-BAE5-8C6460D64700

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Sredozemske igre – Oran 2022: Bronasti Andraž Krapež!

Od 25. junija do 5. julija 2022 v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre. Tretji...

Serbian U17/Youth International Novi Sad 2022: Tri medalje za Slovenijo

Od 23.-26. junija je v SC Slana Bara v Novem Sadu potekal jubilejni 10....

9. Victor Hofsteig Youth International 2022: Bronasti Tija in Lana

V Dornbirnu se je končal tridnevni 9. Victor Hofsteig Youth International 2022, ki se...

Sredozemske igre – Oran 2022: V Alžirijo tudi badmintonisti

139 športnikov in športnic bo zastopalo Slovenijo na Sredozemskih igrah, ki bodo potekale od...

Več v Aktualno