Spremljajte nas

Aktualno

Yonex Thailand Open: Evropski zmagi v Bangkoku

Na sliki: Greysia Polii in Apriyani Rahayu  (Indonezija)  Včeraj se je v dvorani Impact Arena v Bangkoku končal mednarodni turnir Yonex Thailand Open. Izkazala sta se oba evropska finalista, Victor Axelsen in Carolina Marin, ki sta osvojila zlato medaljo v posamičnih konkurencah. Še posebej čustvena je bila zmaga indonezijske dvojice v ženskih dvojicah. 33-letna Greysia…

Na sliki: Greysia Polii in Apriyani Rahayu  (Indonezija) 

Včeraj se je v dvorani Impact Arena v Bangkoku končal mednarodni turnir Yonex Thailand Open. Izkazala sta se oba evropska finalista, Victor Axelsen in Carolina Marin, ki sta osvojila zlato medaljo v posamičnih konkurencah. Še posebej čustvena je bila zmaga indonezijske dvojice v ženskih dvojicah. 33-letna Greysia Polii je pred kratkim doživela družinsko tragedijo, 23.decembra je le dan po poroki izgubila starejšega brata zaradi Covida-19, še vedno se za življenje bori njena mati…

V ženskih dvojicah sta v finalu Greysia Polii in Apriyani Rahayu iz Indonezije  premagali Tajki Jongkolphan Kititharakul in Rawindo Prajongjai z rezultatom 21:15 in 21:12.

“To zmago posvečam svojemu bratu…” je takoj ob koncu tekme dejala Greysia Polii, ki se je kljub veliki žalosti skušala v teh dneh čimbolj zbrati in se osredotočiti le na tekme. Okužba s koronavirusom je prizadela njeno širšo družino, izgubila je starejšega brata, še vedno se za življenje bori njena mati.

V moških dvojicah sta zmago slavila Lee Yang in Wang Chi-Lin iz Tajvana, ki sta v finalnem srečanju premagala Goh V Shema in Tan Wee Kionga iz Malezije z izidom 21:16, 21:23 in 21:19. V mešanih dvojicah slavje za domačo dvojico – Dechapol Puavaranukroh in Sapsiree Taerattanachai sta bila boljša od Praveen Jordan in Melati Daeva Oktavianti (Indonezija) z rezultatom 21:3, 20:22 in 21:18.

V posamičnih finalnih tekmah je bilo obilo veselja tudi v “evropskem” taboru. Carolina Marin iz Španije je prepričljivo premagala prvo igralko sveta Tai Tzu-Ying (Tajvan) z rezultatom 21:9 in 21:16. Victor Axelsen (Danska) je bil prav tako suveren v finalu in je ugnal Ng Ka Long Angusa iz Hong Konga z rezultatom 21:14, 21:14.

Na Tajskem že od jutri (19.-24. januar 2021) poteka nov turnir, svetovne serije Super 1000, Toyota Thailand Open.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

64.člansko DP v badmintonu: Trije naslovi za domačo junakinjo Petro Polanc

Na sliki: Petra Polanc (BK Medvode), Foto: Grega Valančič Včeraj se je v Medvodah...

64.člansko državno prvenstvo v badmintonu: Pogumna Vita Miklič v boj proti mnogo mlajšim tekmovalkam

Na sliki, levo, Vita Miklič (BK Olimpija) na turnirju RAVNE OPEN 2019, Foto: Peter...

Serbian U-17/Youth International – Novi Sad 2020: Dve zlati medalji za Korošo

V Novem Sadu se je končal tradicionalni mednarodni turnir, ki se ga je udeležila...

Serbian U-17&Youth International -Novi Sad 2020: 12 tekmovalcev iz Slovenije…

Mnogi mednarodni turnirji v badmintonu so zaradi koronavirusa v tem času odpadli, kar pa...

Več v Aktualno