Spremljajte nas

BADMINTON ZANIMIVOSTI

Zaplet zaradi prve črke imena na majicah…!?!

Na velikih mednarodnih turnirjih pod okriljem BWF in BE je bilo v zadnjem času kar nekaj zapletov glede napisov na majicah…! Nekateri vrhovni sodniki, najbolj dosledna je bila pri tem hrvaška sodnica Ivana Pokorni na Swiss OPEN, ki so drese s prvo črko imena in priimkov začeli beležiti kot prekršek…?! »S strani naših mednarodnih sodnikov smo…

Na velikih mednarodnih turnirjih pod okriljem BWF in BE je bilo v zadnjem času kar nekaj zapletov glede napisov na majicah…! Nekateri vrhovni sodniki, najbolj dosledna je bila pri tem hrvaška sodnica Ivana Pokorni na Swiss OPEN, ki so drese s prvo črko imena in priimkov začeli beležiti kot prekršek…?!

»S strani naših mednarodnih sodnikov smo bili obveščeni, da so začeli vrhovni sodniki BWF in BE drugače tolmačiti člen v General Competitions Regulations (GCR) – 23.3., da se zahteva na majice napise samo sledeče: PRIIMEK  SLOVENIA. Razlika je, da ni več spredaj prve črke imena. Kljub veliko pritožbam s strani večjih badmintonskih nacij (dejansko vsebinske spremembe člena ni bilo), so začeli vrhovni sodniki beležiti napačne majice kot prekršek. Kako se bo razvila zgodba v prihodnje, ne vemo. Mi smo raje previdni in pragmatični. Zato je obvezno za vse naše tekmovalce, da pri udeležbi na mednarodnih tekmovanjih, imajo vsaj nekaj majic z napisom samo PRIIMKA (brez začetnice imena).« piše v obvestilu BZS poslano vsem klubom glede napisov na majice.

Seveda sedaj ta zaplet velja predvsem za velika mednarodna tekmovanja pod okriljem BWF in BE (to so turnirji od kategorije U-19 naprej, ki štejejo za svetovno jakostno lestvico), medtem ko to ne velja za mednarodne turnirje U-15 ali U-17. Svetovna badmintonska zveza bo morala ta zaplet v kratkem razrešiti in natančno pojasniti to pravilo, ki je povzročila kar veliko nejevolje mnogim tekmovalcem. Še posebej so se razburile velike nacije, Japonci, Kitajci…,Npr, aktualni svetovni prvak Kento Momota tudi večinoma uporablja drese z napisom K.MOMOTA…

V našem klubu smo pri tiskanju dresov doslej sledili pravilom prve črke in priimka, kot ima večina slovenskih tekmovalcev in tekmovalk, zaradi pogostosti enakih priimkov.

 

 

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

25. TEM Slovenia Youth&Junior International 2019: Izjemna konkurenca na Dolenjskem

Na sliki: Vivien Sandorhazi (Madž), sedma igralka na mladinski svetovni jakostni lestvici Od 13.-15....

Dr. Tjaša Dimec Časar: Predavanje o vlogi športnega psihologa in o tekmovalnem stresu

V naslednji sezoni bomo redno sodelovali s športno psihologinjo dr. Tjašo Dimec Časar. V...

10. turnir za pokal Turističnega tedna v naključno žrebanih dvojicah

V sredo, 14. avgusta 2019 je v telovadnici OŠ Črna potekal jubilejni 10. turnir...

EP U-17 – Gniezdo: Sedem kandidatov

Na sliki: Anja Jordan (BK Ljubljana), Foto: Peter Recko Od 30. avgusta do 7....

Več v BADMINTON ZANIMIVOSTI