Spremljajte nas

BADMINTON ZANIMIVOSTI

Zaplet zaradi prve črke imena na majicah…!?!

Na velikih mednarodnih turnirjih pod okriljem BWF in BE je bilo v zadnjem času kar nekaj zapletov glede napisov na majicah…! Nekateri vrhovni sodniki, najbolj dosledna je bila pri tem hrvaška sodnica Ivana Pokorni na Swiss OPEN, ki so drese s prvo črko imena in priimkov začeli beležiti kot prekršek…?! »S strani naših mednarodnih sodnikov smo…

Na velikih mednarodnih turnirjih pod okriljem BWF in BE je bilo v zadnjem času kar nekaj zapletov glede napisov na majicah…! Nekateri vrhovni sodniki, najbolj dosledna je bila pri tem hrvaška sodnica Ivana Pokorni na Swiss OPEN, ki so drese s prvo črko imena in priimkov začeli beležiti kot prekršek…?!

»S strani naših mednarodnih sodnikov smo bili obveščeni, da so začeli vrhovni sodniki BWF in BE drugače tolmačiti člen v General Competitions Regulations (GCR) – 23.3., da se zahteva na majice napise samo sledeče: PRIIMEK  SLOVENIA. Razlika je, da ni več spredaj prve črke imena. Kljub veliko pritožbam s strani večjih badmintonskih nacij (dejansko vsebinske spremembe člena ni bilo), so začeli vrhovni sodniki beležiti napačne majice kot prekršek. Kako se bo razvila zgodba v prihodnje, ne vemo. Mi smo raje previdni in pragmatični. Zato je obvezno za vse naše tekmovalce, da pri udeležbi na mednarodnih tekmovanjih, imajo vsaj nekaj majic z napisom samo PRIIMKA (brez začetnice imena).« piše v obvestilu BZS poslano vsem klubom glede napisov na majice.

Seveda sedaj ta zaplet velja predvsem za velika mednarodna tekmovanja pod okriljem BWF in BE (to so turnirji od kategorije U-19 naprej, ki štejejo za svetovno jakostno lestvico), medtem ko to ne velja za mednarodne turnirje U-15 ali U-17. Svetovna badmintonska zveza bo morala ta zaplet v kratkem razrešiti in natančno pojasniti to pravilo, ki je povzročila kar veliko nejevolje mnogim tekmovalcem. Še posebej so se razburile velike nacije, Japonci, Kitajci…,Npr, aktualni svetovni prvak Kento Momota tudi večinoma uporablja drese z napisom K.MOMOTA…

V našem klubu smo pri tiskanju dresov doslej sledili pravilom prve črke in priimka, kot ima večina slovenskih tekmovalcev in tekmovalk, zaradi pogostosti enakih priimkov.

 

 

 

Pokrovitelji


Najnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

11. Mednarodni turnir Čakovec Croatia Osiguranje YI 2019

Na sliki: Marko Haber (Foto: Peter Recko) V soboto, 25. maja 2019 bo v...

FZ Forza Slovenia International 2019: Zmagoslavje Indijca Sourabha Verme v Medvodah

Na sliki: Sourabh Verma (Indija) V Medvodah je končan mednarodni turnir FZ Forza Slovenia...

FZ Forza Slovenia International 2019: 220 udeležencev iz 41 držav!

Na sliki: Linda Zetchiri (Bolgarija) Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije International v Medvodah, ki...

TEDEN ŠPORTA 2019 -TEDEN BADMINTONA

Od 17. maja do 26. maja 2019 bodo na Ravnah potekale različne aktivnosti športnih...

Več v BADMINTON ZANIMIVOSTI