Spremljajte nas

Poročila

1.mladinski Li-Ning turnir: Odlične tekme s tesnimi izidi

V soboto, 27. novembra 2021 je v Ljubljani potekal 1. mladinski Li-Ning turnir. V jutranjem sneženju in pravih zimskih razmerah smo se v spremenljivih nizkih temperaturah odpravili na pot v Ljubljano. Dvorana na Dolgem mostu je bila tudi zelo hladna, kar pa ni zmotilo naših tekmovalk in tekmovalcev, ki so se zelo hitro ogreli in…

V soboto, 27. novembra 2021 je v Ljubljani potekal 1. mladinski Li-Ning turnir. V jutranjem sneženju in pravih zimskih razmerah smo se v spremenljivih nizkih temperaturah odpravili na pot v Ljubljano. Dvorana na Dolgem mostu je bila tudi zelo hladna, kar pa ni zmotilo naših tekmovalk in tekmovalcev, ki so se zelo hitro ogreli in nekatere tekme pripeljali vse do vrelišča. Naključje ali ne, ravno pred 320 leti se je na ta dan rodil švedski astronom Anders Celzius po katerem se imenuje tudi temperaturna lestvica za merjenje temperatur…

Nekaj takšnega vrelišča smo lahko spremljali med dekleti kategorije U-12, ki so odlično odigrale vse tekme, katere so potekale do enega seta do 15 točk. Eva Vrčkovnik in Alma Ahmetović sta zabeležili kar štiri zaporedne zmage, vse dokler se nista pomerili med seboj. Njun medsebojni dvoboj se je končal šele po podaljšku z zmago Eve z izidom 16:14. Nato sta se ponovno srečali v finalu, kjer pa je Alma uspela vrniti za poraz pred tem in zmagati v podaljšku s 14:16! Ilhana Mustafić je v predtekmovanju dosegla dve zmagi in v tekmi za tretje mesto premagala Ljubljančanko Laro Šturm z rezultatom 15:13.

Posebna zgodba je Dejan Pušnik, ki je v stilu prekaljenega borca, eksploziven in z veliko mero potrpežljivosti premagoval svoje tekmece, kot pravi Bruce Lee (zanimivo, mojster borilnih veščin Bruce Lee je bil tudi rojen 27. novembra!). Zelo dobro tekmo sta odigrala z Maticem Ogorelcem, ki ga je Dejan ugnal z izidom 15:13! Tin Prasnic je odigral svoje najboljše tekme in v predtekmovanju dosegel dve zmagi. V tekmi za tretje mesto je zmanjkalo le kanček sreče, saj ga je  Emanuel Gatej (BK Ljubljana) premagal z izidom 13:15!

V kategoriji U-12 med fanti je nastopilo 12 igralcev. Sven Podojsteršek je v svoji skupini zabeležil pet zmag, na dveh tekmah je bilo zelo tesno, saj je Luko Siarda iz Mengša premagal z rezultatom 15:12, Blaža Kmeta (BK Ljubljana) z 15:13. V finalu se je pomeril s še enim predstavnikom domačega kluba, Martinom Srebrničem. Tekma se je končala v podaljšku z zmago Srebrniča 14:16! V drugi predtekmovalni skupini je odlično igral tudi Miha Kozlar, ki je uspel zmagati tri tekme. Na vseh teh tekmah je uspel doseči zanesljivo zmago. V tekmi za sedmo mesto je zanesljivo ugnal Luko Siarda (BK Mengeš) z rezultatom 15:6.

Anžej Kušej je po dolgem času zopet nastopil na turnirju in odigral zelo dober turnir. Na petih tekmah je zabeležil štiri tekme, kar je pomenilo zmago v združeni kategoriji U-16 in U-18. Edini poraz, ki ni bil usoden za prvo mesto, je zabeležil proti Lanu Rupniku iz Idrije (15:17).

 

Končni vrstni red:

U-10, dečki:

1.Dejan Pušnik – BK Karizma

2.Matic Ogorelec –BK Ljubljana

3.Emanuel Gatej –BK Ljubljana

 

U-10, deklice:

1.Sara Bregar – BK Mengeš

2.Mila Vrhovnik –BK Mengeš

3.Anika Petrič –BK Mengeš

 

U-12, fantje:

1.Martin Srebrnič –BK Ljubljana

2.Sven Podojsteršek – BK Karizma

3.Martin Ogorelec – BK Ljubljana

 

U-12, dekleta:

1.Alma Ahmetović –BK Karizma

2.Eva Vrčkovnik – BK Karizma

3.Ilhana Mustafić – BK Karizma

 

U-14, fantje:

1.Dalen Kendirbekov – BK Ljubljana

2.Tit Vrhovnik –BK Mengeš

3.Rok Topič –BK Mengeš

 

U-14, dekleta:

1.Manca Flerin –BK Mengeš

2.Kiana Frntić –BK Ljubljana

3.Karin Pišlar –ŠD Idrija

 

U-18, fantje:

1.Anžej Kušej –BK Karizma

2.Domen Sitar  – BK Mengeš

3.Lan Rupnik –ŠD Idrija

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

10.turnir bratstva in enotnosti: Na jubilejnem turnirju bo kar 200 udeležencev

V soboto, 29. januarja 2022 se bo v dveh športnih dvoranah v Brežicah (večnamenski...

Medvode Yonex Cup 2021: Največ zlatih medalj za romunske predstavnike

Na sliki: Katja Ellingsen (Norveška) Od 3.-5. decembra 2021 je v Medvodah potekal mednarodni...

Yonex Slovenia Future Series 2021 – Brežice: Dve medalji za Slovenijo!

Na sliki: Srebrni Nika Arih in Lia Šalehar (Slo), Foto: Veljko Jukič Od 25.-28....

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Več v Poročila