Spremljajte nas

Poročila

1.turnir U-11 in U-17: Za konec še bronasta medalja…!

Na sliki: Nina Ornik (BK Mirna) in Ilhana Mustafić (BK Karizma), foto: Urban Turk V soboto, 19. junija 2021 je v Lendavi potekal prvi državni turnir v kategorijah U-11 in U-17.  V najmlajši kategoriji so nastopili trije predstavniki BK Karizma (Ilhana Mustafić, Dejan Pušnik, Tin Prasnic). Za konec tega sklopa mladinskih turnirjev v zadnjem mesecu…

Na sliki: Nina Ornik (BK Mirna) in Ilhana Mustafić (BK Karizma), foto: Urban Turk

V soboto, 19. junija 2021 je v Lendavi potekal prvi državni turnir v kategorijah U-11 in U-17.  V najmlajši kategoriji so nastopili trije predstavniki BK Karizma (Ilhana Mustafić, Dejan Pušnik, Tin Prasnic). Za konec tega sklopa mladinskih turnirjev v zadnjem mesecu dni – še ena medalja…! Bronasto medaljo v dvojicah deklic je osvojila Ilhana Mustafić skupaj z Nino Ornik iz BK Mirna. V posamični konkurenci je Ilhana Mustafić osvojila četrto mesto, v dvojicah med fanti sta bila Dejan in Tin prav tako četrta…

Končani so vsi prvi državni turnirji v mladinskih kategorijah za leto 2021. V Lendavi je potekal prvi turnir do 11. let in do 17. let v nekoliko okrnjeni konkurenci, saj se vsem že zelo pozna utrujenost v zahtevnem delu sezone,  obeleženem z vsemi ukrepi in koncem šolskega leta. V vroči lendavski dvorani so nastopili trije naši najmlajši tekmovalci in se na tem zadnjem turnirju pred počitnicami izkazali z veliko želje in borbenosti. Ilhana Mustafić je v posamični konkurenci osvojila četrto mesto. V predtekmovanju je najprej premagala Saro Bregar iz Mengša z rezultatom 11:4 in 11:4. Nato nesrečno izgubila z Mio Sketelj (BK Medvode) z izidom 11:5, 7:11 in 8:11. V tekmi za finale se je pomerila z aktualno državno prvakinjo Najo Horvat in v odličnem prvem setu, ko je Ilhana vodila že s 8:7, a je nato morala le priznati premoč z končnim izidom 8:11 in 3:11. V dvojicah je Ilhana združila moči z Nino Ornik iz BK Mirna in sta osvojili bronasto medaljo, kar je za Ilhano tudi prva medalja z državnih turnirjev!

Dejan Pušnik je v posamični konkurenci osvojil  7.-8. mesto, kar je seveda odličen rezultat, vendar ne kaže vsega, kar se je dogajalo na igrišču. Dejan poseduje tehniko, kot bi igral badminton že vrsto let in kljub temu da je bil mlajši od vseh svojih nasprotnikov, jim je kar nagnal nekaj straha v kosti. Odlično se je upiral proti Žanu Kirmu iz Mirne. Prvi set ga je premagal z 11:7, nato drugega izgubil z 3:11 in v tretjem po izenačeni tekmi priznal poraz z 7:11. Zelo blizu uspeha je bil tudi proti domačinu Svenu Pahorju, tekma se je končala z izidom 7:11 in 7:11. Tin Prasnic je prvič nastopil na državnem turnirju in pogumno se je lotil vseh svojih nasprotnikov, vendar žal še brez kakšne zmage ali osvojenega seta. V dvojicah sta Dejan in Tin igrala prvič in osvojila četrto mesto.

V kategoriji U-17 nismo imeli predstavnikov. V posamični konkurenci sta zmagala Mark Koroša (BK Kungota) in Anja Blazina (BK Ljubljana). V dvojicah so bili najboljši Peter Kotnik in Gašper Trobec (BK Ljubljana) ter Anja Blazina in Ariana Korent (BK Ljubljana).

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Ravne na Koroškem: Slovenska bakla sklenila pot po 212 občinah

Včeraj je na atletskem stadionu na Ravnah na Koroškem potekala osrednja svečanost, kjer je...

Zabavajmo se z badmintonom (26.-30. julij 2021)

Slika: Utrinek s turnirja Badmintonček-Badmintončica 2019, Foto: Peter Recko   Zveza športnih društev Ravne...

Evropsko prvenstvo U-17: Manj kot dva meseca do začetka EP U-17 v Podčetrtku

Manj kot dva meseca je še do velikega dogodka v badmintonu, ki bo potekal...

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Več v Poročila