Spremljajte nas

Poročila

1.turnir U-13 in U-19: Rekordnih osem medalj v Ljubljani

Na sliki od leve proti desni: Sara Večko, Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik ( vse BK Karizma) Koroška je v primerjavi z ostalimi slovenskimi regijami v zadnjih dneh z daleč najboljšo epidemiološko sliko v Sloveniji…! Ali je to normalno oz. čudno, ne vem…?! Bolj nenavadno je morda to, da v zadnjih tednih in dneh iz…

Na sliki od leve proti desni: Sara Večko, Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik ( vse BK Karizma)

Koroška je v primerjavi z ostalimi slovenskimi regijami v zadnjih dneh z daleč najboljšo epidemiološko sliko v Sloveniji…! Ali je to normalno oz. čudno, ne vem…?! Bolj nenavadno je morda to, da v zadnjih tednih in dneh iz tega konca prihajajo daleč najuspešnejše igralke in igralci v mlajših kategorijah v Sloveniji…! Nekako vsi delujemo malce zmedeni in Maja me je že »opozorila«, da se bomo morali tudi tega počasi navaditi…Že osnovna statistika pove vse. Na prvem turnirju U-13 in U-19 smo osvojili osem medalj in od vseh udeleženih klubov smo bili daleč najuspešnejši klub, le Medvode so nam »dihale« za ovratnik s šestimi osvojenimi medaljami, medtem ko je večina ostalih večjih klubov osvojila po največ tri ali dve medalji…Pred leti ko smo začeli badminton zgodbo na Ravnah, smo lahko le sanjali o tem, in takrat uvrstitve v četrtfinale so za nas predstavljale že znanstveno fantastiko…

Za natančnejše analize bo še dovolj časa, seveda pa nas vse to ne sme uspavati, kajti pot razvoja dobrih in uspešnih badmintonistov in badmintonistk do mladinske in članske konkurence je še zelo dolga in trnova.

 

Arijalda Mustafić najboljša posameznica med U-13

Najuspešnejša tekmovalca v kategoriji U-13 sta Arijalda Mustafić (BK Karizma) in Jure Blazina (BK Ljubljana), ki sta pobrala vse zlate medalje. Arijalda je med posameznicami brez težav se uvrstila do finala, kjer se je v klubskem dvoboju pomerila s Sati Tarkuš in slavila zmago z izidom 21:11 in 21:8. Tarkuševa je pred tem presenetljivo v polfinalu ugnala Isabelo Šeme (BK Bit) z rezultatom 14:12 in 11:6.

Šesto mesto je osvojila Neža Spanžel (BK Karizma), ki je premagala Emo Hudnik (ŠD Sele-Vrhe) z izidom 11:7 in 11:6 in zabeležila tudi dva poraza. Eno zmago je dosegla tudi Beja Hribernik, ki je pred tem zabeležila dva poraza, a je v tekmi za 11. mesto premagala Hano Breznik (BK Medvode) z rezultatom 11:7 in 11:9.

 

Trojna zmaga  Ravenčank v jakostni kategoriji B

V kakovostni kategoriji B so ravenske igralke osvojile kar trojno zmago. Prvo zlato medaljo je osvojila Alma Ahmetović (BK Karizma), ki je zmagala vse štiri tekme. V finalu je bila boljša od Sare Večko (BK Karizma) z izidom 21:13 in 21:9. Bronasto medaljo je osvojila Eva Vrčkovnik (BK Karizma), ki je v tekmi za tretje mesto premagalaTeodoro Milivojević (BK Medvode) z rezultatom 9:11, 11:8 in 11:7.

Pri fantih je Boštjan Pušnik (BK Karizma) tudi nastopil v B kategoriji, kjer je bilo 14 fantov. Izkazal se je z zelo požrtvovalno igro in popolnoma zasluženo osvojil zlato medaljo! V prvem krogu je najprej premagal Nejca Benčino (BK Olimpija) z izidom 11:5 in 11:1, nato v četrtfinalni tekmi Aneja Cergolja (BK Medvode) z rezultatom 11:4 in 11:3. V polfinalu je bil boljši od Erika Kuprivca (BK Branik) s 14:12 in 11:7. V tekmi za zlato medaljo je nato ugnal še Filipa Trdino z Mirne z rezultatom 21:12 in 21:16.

Sven Podojsteršek (BK Karizma) je v tej kategoriji osvojil odlično peto mesto. Najprej je premagal Tita Beneca (BK Olimpija) z 11:3 in 11:5, nato izgubil s Filipom Trdino (BK Mirna) z rezultatom 10:12 in 4:11. V tekmah za peto mesto je najprej premagal Patrika Kogovška (BK Konex) z rezultatom 11:5 in 11:3 in nato še Aneja Cergolja (BK Medvode) z rezultatom 11:7 in 11:6. Sven in Boštjan sta nastopila tudi v igri dvojic, kjer sta z veliko smole izgubila tekmo proti Davidu Pirnovarju in Boru Zaletelu (BK Bit) z izidom 8:11, 11:8 in 8:11. Izgubila sta tudi tekmo z Timom Bregarjem in Janom Vrancetom ( BK Mengeš/ŠD Sele-Vrhe) in tako izpadla v predtekmovanju.

V dvojicah deklet sta zmagali Arijalda Mustafić in Isabela Šeme (BK Karizma/BK Bit), ki sta v finalnem srečanju ugnali Fiono Hawlina in Lučko Perme (BK Olimpija) z rezultatom 21:9 in 21:14. Tretje mesto sta osvojili Sati Tarkuš in Neža Spanžel (BK Karizma), ki sta v izenačeni tekmi premagali Evo Vrčkovnik in Saro Večko (BK Karizma) z rezultatom 11:9, 3:11 in 13:11.

 

V kategoriji do 19 let sta bila najuspešnejša Špela Alič (BK Olimpija) in Mark Koroša (BK Kungota).

Špela je bila precej prepričljiva med posameznicami, saj je zmagala brez izgubljenega niza. V finalu je z rezultatom 21:15 in 21:14 premagala Kim Matovič (BK Konex). Na tretjem mestu je bila Lina Pipan (BK Medvode).

Špela in Lina pa sta bili skupaj uspešni v igri dvojic. Najbolj napeto tekmo sta odigrali proti Kim Matovič (BK Konex) in Zoji Novak (BK Bit). Zmagovalki sta prvi niz izgubili 14:21, nato pa v drugem in tretjem bili boljši z rezultatom 21:15 in 21:16. Bronasto kolajno sta osvojili Katja Kokalj in Kara Zorman (BK Branik/ ŠD Sele-Vrhe).

Pri fantih je bil Mark Koroša zmagovalec turnirja, a je za zlato kolajno moral garati. Najprej se je Marku v četrtfinalu močno upiral Anel Hac Györköš (BK Mladost), nato v polfinalu še Kevin Lin Lenarčič (BK Medvode) in nazadnje še Žiga Podgoršek (BK Medvode), a je Mark vse ovire uspešno premagal. Tretje mesto pri fantih si je na koncu priboril Kevin Lin Lenarčič.

V igri dvojic je združil moči z Lendavčanom Györköšem in tako kot na državnem prvenstvu do 19 let, sta se tudi tokrat zavihtela na najvišjo stopničko. Na drugem mestu je nastop zaključila naveza Lenarčič/Perič Marovt, na tretjem pa Koščak/Zupančič (BK Mirna).

Naslednjo soboto, 19. junija 2021 bo v Lendavi potekal še prvi turnir v kategorijah do 11. let in do 17. let.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Ravne na Koroškem: Slovenska bakla sklenila pot po 212 občinah

Včeraj je na atletskem stadionu na Ravnah na Koroškem potekala osrednja svečanost, kjer je...

Zabavajmo se z badmintonom (26.-30. julij 2021)

Slika: Utrinek s turnirja Badmintonček-Badmintončica 2019, Foto: Peter Recko   Zveza športnih društev Ravne...

Evropsko prvenstvo U-17: Manj kot dva meseca do začetka EP U-17 v Podčetrtku

Manj kot dva meseca je še do velikega dogodka v badmintonu, ki bo potekal...

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Več v Poročila