Spremljajte nas

Poročila

1.turnir U-15: Najboljša med posamezniki sta Matic Cerar in Anja Blazina

Na sliki od leve proti desni: Iva Koša (BK Mladost), Anja Blazina (BK Ljubljana) in Tinkara Alič (BK Olimpija) V telovadnici OŠ Muta je v nedeljo, 13. junija 2021 potekal prvi turnir do 15. let v sezoni 2021, ki ga je organiziralo ŠD Sele-Vrhe. Najboljša posameznika sta postala Matic Cerar (BK Medvode) in Anja Blazina…

Na sliki od leve proti desni: Iva Koša (BK Mladost), Anja Blazina (BK Ljubljana) in Tinkara Alič (BK Olimpija)

V telovadnici OŠ Muta je v nedeljo, 13. junija 2021 potekal prvi turnir do 15. let v sezoni 2021, ki ga je organiziralo ŠD Sele-Vrhe. Najboljša posameznika sta postala Matic Cerar (BK Medvode) in Anja Blazina (BK Ljubljana).

V posamični konkurenci je slavil Matic Cerar iz Medvod, ki je v finalu ugnal Matica Jaklina (BK Konex) z rezultatom 21:17 in 21:11. Jaklinu je v finalu nekoliko zmanjkalo moči, saj je po dveh dramatičnih tekmah pred tem, v četrtfinalu in polfinalu, šele po treh setih in podaljšanih igrah, se uspel prebiti vse do finala. Tretje mesto je osvojil Tevž Ornik (BK Mirna), ki je premagal Sama Stanovnika iz Medvod z izidom 21:13, 19:21 in 21:13.

Vito Cifer (BK Karizma) je bil tokrat naš edini predstavnik na tem turnirju. V predtekmovanju se je najprej pomeril s Tobijo Šubicem (BK Medvode) in izgubil tekmo z rezultatom 8:21 in 10:21. Nekoliko preveč lastnih napak ga je stalo do boljšega izida tudi v drugi tekmi, ko ga je premagal Aleks Sedej (BK Bit) z rezultatom 9:21 in 14:21. Konkurenca med fanti je bila kar izenačena, edino zmagovalec Cerar je nekoliko odstopal od ostalih. Kot zanimivost, oba zmagovalca med posamezniki (Matic Cerar in Anja Blazina), sta leta 2017 na turnirju do 11. let že zmagala prav v  tej telovadnici na Muti.

Brez konkurence med dekleti je bila Anja Blazina, ki se je dobesedno sprehodila do prvega mesta. V finalu je premagala Ivo Koša (BK Mladost) z rezultatom 21:8 in 21:10. Bronasto medaljo je osvojila Tinkara Alič (BK Olimpija), ki je v tekmi za tretje mesto ugnala Mio Gleich (BK Branik) z rezultatom 21:12 in 21:14.

V dvojicah sta zmagala Tevž Ornik in Tim Škrlj (BK Mirna) pred Jakobom Biberjem in Žigo Janhuba (BK Medvode), tretje mesto sta osvojila Matic Cerar in Samo Stanovnik (BK Medvode).  V dvojicah deklet sta zmagali Anja Blazina in Tinkara Alič (BK Ljubljana/BK Olimpija) pred Izabelo Lever in Mio Gleich (ŠD Sele-Vrhe/BK Branik) ter Lano Livk in Zaro Šenica (BK Mirna).

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Ravne na Koroškem: Slovenska bakla sklenila pot po 212 občinah

Včeraj je na atletskem stadionu na Ravnah na Koroškem potekala osrednja svečanost, kjer je...

Zabavajmo se z badmintonom (26.-30. julij 2021)

Slika: Utrinek s turnirja Badmintonček-Badmintončica 2019, Foto: Peter Recko   Zveza športnih društev Ravne...

Evropsko prvenstvo U-17: Manj kot dva meseca do začetka EP U-17 v Podčetrtku

Manj kot dva meseca je še do velikega dogodka v badmintonu, ki bo potekal...

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Več v Poročila