Spremljajte nas

Dogodki

26. TEM Slovenia Junior International 2020: Izjemni Danci in Sara Lončar

Na sliki: Sara Lončar (Srbija) 13.september 2020 – Ne smemo mimo tega, da najprej omenimo – Na znameniti kolesarski dirki Tour de France še najprej blestita Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki med svetovno kolesarsko elito iz dneva v dan dokazujeta, da sta razred zase. Pravzaprav spremljamo slovensko državno prvenstvo v kolesarstvu, saj štrene med…

Na sliki: Sara Lončar (Srbija)

13.september 2020 – Ne smemo mimo tega, da najprej omenimo – Na znameniti kolesarski dirki Tour de France še najprej blestita Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki med svetovno kolesarsko elito iz dneva v dan dokazujeta, da sta razred zase. Pravzaprav spremljamo slovensko državno prvenstvo v kolesarstvu, saj štrene med najboljšimi mešajo še Luka Mezgec, Jan Polanc in Matej Mohorič…Res neverjetni so slovenski kolesarji…!!! Danes se je na Mirni končal tudi tridnevni mednarodni turnir v badmintonu – 26. TEM Slovenia Junior International 2020, kjer so pa blesteli izjemni danski predstavniki, ki so zmagali v štirih disciplinah! Edino izjemo in presenečenje je pripravila srbska igralka Sara Lončar iz Kruševca, ki je z zmago v posamični konkurenci med mladinkami, si sama že »podarila« najlepše darilo za svoj sedemnajsti rojstni dan, ki ga praznuje natančno čez sedem dni…

…V moški posamični konkurenci ni bilo presenečenj, saj je slavil prvo postavljeni igralec, Mads Juel Moeller iz Danske, ki je brez večjih težav se prebil vse do finala. V četrtfinalu je premagal tudi slovenskega predstavnika Roka Kuprivca (21:1, 21:8). V finalu je slavil proti Nemcu Kilianu Ming-Zhe Maurerju z rezultatom 21:10 in 21:13. Bronasti medalji sta osvojila Kai Niederhuber iz Avstrije in Jacobo Fernandez iz Španije, ki je v četrtfinalu premagal Mariborčana Miho Mastena (21:10, 21:15).

Med mladinkami je največje presenečenje priredila Sara Lončar, ki očitno postaja najmočnejše srbsko orožje med dekleti, poleg Marije Sudimac, ki je osvojila vseeno izvrstno tretje mesto. Lončarjeva je vse od četrtfinala naprej in do končne zmage, se »prebijala« skozi tri sete…V četrtfinalnem srečanju je bila boljša od Španke Anie Setien z izidom 21:15, 15:21 in 21:17, nato v polfinalu od Izraelke Heli Neiman (21:19, 16:21 in 21:19). V finalnem srečanju je premagala Španko Lucio Rodriguez z rezultatom 21:17, 12:21 in 21:18 in tako dosegla eno najprestižnejših zmag v svoji karieri.

V moških dvojicah smo spremljali dansko finale, kjer sta William Kryger Boe in Mads Vestergaard premagala Jakoba Houeja in Madsa Juela Moellerja z rezultatom 21:18 in 21:13. Bronasti medalji sta osvojila Simon Bailoni in Ilija Nicolussi (Avstrija) ter Jacobo Fernandez in Ruben Garcia iz Španije.

V ženskih dvojicah sta slavili Danki Clara Loeber in Mette Werge, ki sta v finalnem srečanju ugnali Lucio Rodriguez in Anio Setien iz Španije z izidom 21:11 in 21:10. Tretje mesto so osvojili Tanya Ivanova in Gergana Pavlova (Bolgarija) ter Martina Corsini in Judith Mahr (Italija). Omenjeni Italijanki sta bili v četrtfinalu usodni za sestri Tajo in Lino Pipan, ki sta tako bili na turnirju zaslužni za skupno tretji slovenski četrtfinale na tem mednarodnem turnirju, ki je štel tudi za svetovno mladinsko jakostno lestvico.

V mešanih dvojicah še en vznemirljiv danski finale, ki sta ga v svoj prid dobila Mads Vestergaard in Clara Loeber, ki sta bila boljša od Marcusa Rindshoeja in Mette Werge z rezultatom 21:11, 26:28 in 21:11! Bronaste medalje so osvojili Alessandro Gozzini in Yasmine Hamza (Italija) ter Salvador Franco in Maria De La O Perez (Španija).

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Klubsko tekmovanje -LAUFARCA…!

…V sredo, 23. junija 2021 ob 17 uri bomo izvedli klubsko tekmovanje v laufarci....

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Več v Dogodki