Spremljajte nas

Dogodki

64.člansko DP v badmintonu: Trije naslovi za domačo junakinjo Petro Polanc

Na sliki: Petra Polanc (BK Medvode), Foto: Grega Valančič Včeraj se je v Medvodah končalo 64. člansko državno prvenstvo v badmintonu, ki se ga je udeležilo kar 95 tekmovalcev in tekmovalk. Posamični državni naslov sta osvojila Medvodčana Miha Ivanič in Petra Polanc. Izjemno uspešno prvenstvo za domači Badminton klub Medvode in kar trije državni naslovi…

Na sliki: Petra Polanc (BK Medvode), Foto: Grega Valančič

Včeraj se je v Medvodah končalo 64. člansko državno prvenstvo v badmintonu, ki se ga je udeležilo kar 95 tekmovalcev in tekmovalk. Posamični državni naslov sta osvojila Medvodčana Miha Ivanič in Petra Polanc. Izjemno uspešno prvenstvo za domači Badminton klub Medvode in kar trije državni naslovi za domačo junakinjo Petro Polanc…

…Za nami je člansko državno prvenstvo v badmintonu, ki  se ga je udeležilo presenetljivo veliko število tekmovalcev in tekmovalk, med njimi tudi veliko število mladincev in mladink. Ena od junakinj prvenstva je zagotovo 20-letna domačinka Petra Polanc, ki je ponovila uspeh izpred dveh let, ko je takrat prav tako v Medvodah, na državnem prvenstvu osvojila trikratni naslov članske državne prvakinje. Za le 167 cm visoko Medvodčanko je edino »visoko« oviro predstavljala lanska prvakinja, Ljubljančanka Kaja Stanković, ki jo je nato le uspešno »preskočila« že pred finalom. Omenjeni igralki sta se namreč srečali že v polfinalu in v zelo razburljivi tekmi je naposled slavila Polančeva z rezultatom 22:20, 14:21 in 21:19! V drugem polfinalnem srečanju je Nika Arih (BK Mirna) premagala Nike Brajković (BK Bit) z izidom 21:10 in 22:20. V finalu je bila nato Petra Polanc prepričljivo boljša od Arihove in zmagala z rezultatom 21:7 in 21:10, in tako zabeležila svoj drugi posamični članski državni naslov. Tretji mesti sta osvojili Kaja Stanković (BK Ljubljana) in Nike Brajković (BK Bit).

V moški konkurenci med posamezniki sta brez polfinala ostala lanski državni prvak, Andraž Krapež (BK Bit) in lani bronasti Tilen Zalar (BK Bit). Slednjega je v četrtfinalu ugnal Gašper Krivec iz Mirne (21:17, 9:21, 10:21). Miha Ivanič se je v finalnem srečanju pomeril s klubskim kolegom Jako Ivančičem in ga premagal s tesnim izidom 22:20 in 21:19. Za Ivaniča je to že tretji posamični državni naslov v karieri (2018, 2019, 2021). Bronasti medalji sta osvojila Miha Ivančič (BK Medvode) in  Gašper Krivec (BK Mirna).

 

Vse dvojice so ubranile državne naslove

V igri dvojic ni bilo nobenih presenečenj in vse dvojice iz lanskega državnega prvenstva v Mariboru, so ubranile naslove. V moških dvojicah sta naslov državnih prvakov ubranila lanska prvaka Miha Ivanič in Gašper Krivec ( BK Medvode/BK Mirna). V finalu sta premagala Jako Ivančiča in Miho Ivančiča (BK Medvode) z izidom 21:19 in 21:16. Bronaste medalje so osvojili Anej Cizelj in Aljoša Turk (BK Mirna) ter Gal Bizjak in Martin Cerkovnik (BK Medvode).

V ženskih dvojicah sta že tretjič zapored naslov državnih prvakinj osvojili Petra Polanc in Kaja Stanković (BK Medvode/BK Ljubljana). Brez večjih težav sta se uvrstili v finale in nato zmagale proti mlajšima Taji Pipan in Maruši Vračar (BK Medvode/BK Olimpija) z izidom 21:12 in 21:10. Tretje mesto so osvojile Nika Arih in Ema Cizelj (BK Mirna) ter Jerca Bajuk in Sabina Magyar (BK Mirna/BK Mladost).

V mešanih dvojicah sta že štiri leta (2018, 2019, 2020, 2021) na članskih državnih prvenstvih nepremagljiva Miha Ivančič in Petra Polanc (BK Medvode). V finalnem srečanju sta ugnala še Domna Lonzariča in Marušo Vračar ( BK Branik/BK Olimpija) z rezultatom 21:10 in 21:18. Bronaste medalje so osvojili Gregor Alič in Špela Alič (BK Olimpija) ter Jaka Ivančič in Taja Pipan (BK Medvode).

 

Rezultati -64. člansko državno prvenstvo –Medvode:

Moški posamezno:

1.Miha Ivanič –BK Medvode

2.Jaka Ivančič –BK Medvode

3./4.Gašper Krivec –BK Mirna

3./4.Miha Ivančič –BK Medvode

 

Ženske posamezno:

1.Petra Polanc –BK Medvode

2.Nika Arih –BK Mirna

3./4.Kaja Stanković – BK Ljubljana

3./4.Nike Brajković – BK Bit

 

Moške dvojice:

1.Miha Ivanič/Gašper Krivec – BK Medvode/BK Mirna

2.Jaka Ivančič/Miha Ivančič –BK Medvode

3./4.Anej Cizelj/Aljoša Turk –BK Mirna

3./4.Gal Bizjak/Martin Cerkovnik – BK Medvode

 

Ženske dvojice:

1.Petra Polanc/Kaja Stanković – BK Medvode/BK Ljubljana

2.Taja Pipan/Maruša Vračar – BK Medvode/BK Olimpija

3./4.Nika Arih/Ema Cizelj –BK Mirna

3./4.Jerca Bajuk/Sabina Magyar – BK Mirna/BK Mladost

 

Mešane dvojice:

1.Miha Ivančič/Petra Polanc –BK Medvode

2.Domen Lonzarič/Maruša Vračar – BK Branik/BK Olimpija

3./4.Jaka Ivančič/Taja Pipan – BK Medvode

3./4.Gregor Alič/Špela Alič –BK Olimpija

 

Povezava na rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=27E1D5F9-3716-4F11-A6FA-52A0BCDA3A15

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Polish U-17 International -Bierun 2021: Slovenski kadeti na Poljskem

V šlezijskem mestu Bierun se je včeraj pričel mednarodni turnir Poljske za kategorijo U-17,...

Yonex Swiss Open 2021: Francosko slavje v mešanih dvojicah

Na sliki:  Delphine Delrue in Thom Gicquel  (Francija) Danes se je končal eden redkih...

Več v Dogodki