Spremljajte nas

Aktualno

8.maj 2021 -Smer Medvode!

Na sliki: Sara Večko (BK Karizma), foto: Peter Recko Mesec maj je že tisti mesec, ko bo očitno šport lahko zadihal s polnimi pljuči. Vlada RS je prejšnji teden izdala Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki prinaša precejšnje sproščanje tudi na področju športa. Najpomembnejša sprememba se nanaša na izvajanje vseh športnih tekmovanj,…

Na sliki: Sara Večko (BK Karizma), foto: Peter Recko

Mesec maj je že tisti mesec, ko bo očitno šport lahko zadihal s polnimi pljuči. Vlada RS je prejšnji teden izdala Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki prinaša precejšnje sproščanje tudi na področju športa. Najpomembnejša sprememba se nanaša na izvajanje vseh športnih tekmovanj, ki so del uradnih tekmovalnih sistemov v Republiki Sloveniji, kar v bistvu pomeni, da so dovoljena vsa uradna tekmovanja v vseh starostnih kategorijah. Za nas je to pomemben podatek, saj je sedaj že zanesljivo znano, da bodo v maju lahko izvedena vsa še preostala državna prvenstva za leto 2020. V soboto, 8. maja 2021 –Smer Medvode, kjer se bodo za državne naslove pomerili tekmovalci v kategorijah U-11 in U-17.  15. maja 2021 nato v Ljubljani sledi DP v kategoriji U-13. V nedeljo, 23. maja 2021 je v koledarju ekipno državno prvenstvo U-13 in U-19 in nato v soboto, 29. maja 2021 še državno prvenstvo v kategoriji U-15.

Za ta državna prvenstva imamo vsaj 24 kandidatov in v prihodnjih dneh bo znano, kdo vse bo nastopil na majskih prvenstvih.

Koroška se bo teh dneh že znašla v rumeni fazi in upajmo, da bomo lahko kmalu epidemiji pomahali v slovo. Ravno danes sem že mislil, da bom lahko objavil, kaj je pomenil “skrivnostni” april, a bo treba še počakati nekaj dni,  tako da se presenečenje “prestavlja” na začetek maja.

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Klubsko tekmovanje -LAUFARCA…!

…V sredo, 23. junija 2021 ob 17 uri bomo izvedli klubsko tekmovanje v laufarci....

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Več v Aktualno