Spremljajte nas

Poročila

9. DONUT CUP 2019: Srebro v dvojicah za Sergeja in Nitaija!

Končan je 9. mednarodni turnir v badmintonu Donut Cup 2019 v Kungoti, ki se ga še bosta dolgo spominjala Sergej Filip Ilić in Nitai Tarkuš, saj sta osvojila srebrno medaljo v dvojicah U-13. Mlada ravenska badmintonista sta prikazala odlično igro na turnirju in zasluženo osvojila drugo mesto v dvojicah. Slovenskemu športu je veliko smole prinesla…

Končan je 9. mednarodni turnir v badmintonu Donut Cup 2019 v Kungoti, ki se ga še bosta dolgo spominjala Sergej Filip Ilić in Nitai Tarkuš, saj sta osvojila srebrno medaljo v dvojicah U-13. Mlada ravenska badmintonista sta prikazala odlično igro na turnirju in zasluženo osvojila drugo mesto v dvojicah.

Slovenskemu športu je veliko smole prinesla minula sobota, 2. marca 2019, saj je atlet Luka Janežič na evropskem dvoranskem prvenstvu v teku na 400 m osvojil nehvaležno četrto mesto, za bronom je zaostal le za dve stotinki. Podobno se je zgodilo na svetovnem nordijskem prvenstvu, kjer je slovenska skakalna mešana ekipa za medaljo zaostala le za osem točk. A ta  pustna sobota je na drugi strani veliko veselja in zadovoljstva prinesla dvema mladima ravenskima badmintonistoma. Sergej Filip Ilić in Nitai Tarkuš sta na 9. Donut Cupu v kategoriji U-13 v dvojicah v napetih končnicah dobivala tekme v svojo korist, kar sta najprej občutila Avstrijca Clemens Peter Auer in Aron Wesian, ki sta bila poražena z 22:20 in 21:16. Tekma proti Mateju Martinjaku in Josipu Đeriju iz Čakovca sta ravenska igralca dobila v treh setih z 18:21; 21:17 in 21:16. Da drame ne bi bilo še dovolj, se je podobna zgodba ponovila v tekmi proti Gašperju Bastiču in Tinetu Zormanu iz Maribora, ki se je končala prav tako v treh setih z rezultatom 14:21; 21:17 in 21:13. Sergej in Nitai sta premoč morala priznati le izvrstnima Romunoma Vladu Dehelanu in Alexandru Mocanu, ki prihajata iz Temišvarja – mesta, ki je bilo v zgodovini v marsičem prvo, tako da sta mlada Romuna s prvim mestom s tem le potrdila sloves njunega mesta, znanega tudi kot “mali Dunaj”. V posamični konkurenci U-13 je bila malo težja naloga. Nitai Tarkuš je imel v skupini odličnega Slovaka Juraja Maleka in Romuna Alexandruja Mocana in ostal brez posamične zmage in napredovanja. Enako tudi Sergej Filip Ilić ter Vito Cifer, ki pa je bil na pragu presenečenja, saj je Avstrijcu Clemensu Markusu Auerju povzročil kar veliko preglavic, ki pa se je na koncu le rešil poraza v sami končnici tekme. Vito je prvi set dobil s kar 21:10, druga dva seta sta se nato končala z 15:21 in 19:21 v prid Avstrijca. V finalu te kategorije je slavil Madžar Csanad Horvath, ki je bil boljši od Vlada Deheleana z 21:8 in 21:11.

Kategorija U-15 je bila tokrat za ravenske igralce in igralke manj uspešna, tudi bolezen je naredila svoje, a vendar je v teh tekmah treba najti tudi veliko pozitivnih stvari. V Kungoti so nastopila tokrat “le” tri dekleta in trije fantje iz našega kluba. V posamični konkurenci sta se Alma Sekereš in Nina Razgoršek uspešno prebili iz predtekmovanja v osmino finala, kjer sta pa že takoj naleteli na obe kasnejši finalistki Niko Bedič in Chiaro Rudolf iz Gradca. Nina je proti Bedičevi izgubila z 10:21 in 13:21, medtem ko je bila Chiara Rudolf  boljša od Alme z 21:7 in 21:12. Zmagovalka v tej kategoriji, kjer je bilo prijavljenih 26 igralk, je postala Rudolfova. V treh setih je slavila z izidom 16:21; 21:19 in 21:13. V dvojicah sta Nina Razgoršek in Klara Novak obstali v predtekmovanju. Pri fantih bi se morda izpostavile tri tekme – Anžej Kušej je v predtekmovalni skupini igral proti kasnejšemu zmagovalcu Marku Koroši in izgubil z 7:21 in 9:21. Marko Haber je solidno odigral tekmo proti Hrvatu Ivanu Grubiću (14:21 in 15:21), Valentin Gorenšek v tekmi proti Emilu Sinkoviću iz Zagreba tudi ni bil daleč od uspeha (12:21; 16:21). Žal so fantje ostali brez posamične zmage na turnirju. V tej kategoriji je zmagal domačin Mark Koroša, ki je bil v finalu boljši od Madžara Daniela Nagyja z 21:23; 21:11 in 21:13.

Na 9. Donut Cup je nastopilo kar 130 igralcev in igralk iz osmih držav, tuji tekmovalci so bili na zelo visokem nivoju, tako da je to bila dobrodošla izkušnja za vse slovenske igralce, ki so imeli tokrat kar veliko uspeha glede na prejšnja leta. Kategorijo U-15 že naslednji teden čaka 3.državni turnir, ki bo potekal na Muti v organizaciji ŠD Sele-Vrhe. Cilji in želje ravenske ekipe bodo tam postavljeni zagotovo mnogo višje, hkrati pa bo to zadnji državni turnir te kategorije pred državnim prvenstvom U-15, ki bo na Prevaljah, v soboto, 11. maja 2019.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Klubsko tekmovanje -LAUFARCA…!

…V sredo, 23. junija 2021 ob 17 uri bomo izvedli klubsko tekmovanje v laufarci....

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Več v Poročila