Spremljajte nas

Poročila

DP U-11 in U-17: “Vznemirjenje je bilo prav nalezljivo.”

Na sliki: Eva Vrčkovnik in Sara Večko (BK Karizma) V soboto, 8. maja 2021 je v športni dvorani v Medvodah potekalo državno prvenstvo v starostnih kategorijah U-11 in U-17, ki se ga je udeležilo natančno 100 tekmovalcev in tekmovalk. V kategoriji U-11 je nastopila sedmerica iz BK Karizma, med U-17 tokrat nismo imeli predstavnikov. Pet…

Na sliki: Eva Vrčkovnik in Sara Večko (BK Karizma)

V soboto, 8. maja 2021 je v športni dvorani v Medvodah potekalo državno prvenstvo v starostnih kategorijah U-11 in U-17, ki se ga je udeležilo natančno 100 tekmovalcev in tekmovalk. V kategoriji U-11 je nastopila sedmerica iz BK Karizma, med U-17 tokrat nismo imeli predstavnikov. Pet medalj z državnega prvenstva je doslej največji uspeh članov BK Karizma. Sara Večko je osvojila kar tri odličja. Prvič doslej smo osvojili srebrno medaljo na DP, prvič imamo fantovsko medaljo na DP in prvič imamo posamično medaljo na DP…! Po skoraj sedmih mesecih brez tekmovanj ponovno turnir in vznemirjenje med otroci je bilo kar nalezljivo, je med drugim povedala trenerka Maja Tvrdy po prvenstvu.

 

Sara Večko do bronaste medalje med posameznicami

Deklice so bile zelo razpoložene za tekme in v predtekmovanju dosegle skoraj 100% izkupiček. Sara Večko je v predtekmovalni skupini premagala Neli Globočnik Šegel (ŠD Sele-Vrhe) z izidom 21:12 in 21:8 in Mio Sketelj (BK Medvode) z rezultatom 21:6 in 21:18. Eva Vrčkovnik je bila boljša od Sare Bregar (BK Mengeš) z izidom 21:10 in 21:9 ter od Naje Globočnik Šegel (ŠD Sele-Vrhe) z 21:18 in 21:14. Ema Šuštar, ki je prvič nastopila na turnirju, se je prav tako izkazala z zmagi nad Mio Oletič (BK Mladost Lendava) z rezultatom 21:7 in 21:10 in Zojo Kušar (BK Medvode) z izidom 21:12 in 21:6. Kaja Pongrac je v dveh tekmah posamično in pred tem v mešanih dvojicah se očitno »specializirala« za igro na tri sete!? V prvi tekmi jo je premagala Lara Šturm  (BK Ljubljana) v treh setih z rezultatom 21:19, 10:21 in 16:21. V drugi tekmi je Kaja premagala domačinko Teodoro Milivojević s tesnim izidom 17:21, 21:19 in 22:20.

V četrtfinalu je Sara Večko premagala Emo Hudnik (ŠD Sele-Vrhe) z rezultatom 21:11 in 21:5 in se uvrstila v polfinale. V polfinalnem srečanju je bila od nje boljša Lučka Perme (BK Olimpija) s 3:21 in 9:21. V četrtfinalu sta zaigrali tudi Eva Vrčkovnik in Ema Šuštar. Vrčkovnikova je po dolgi tekmi le morala priznati zmago nasprotnici. Nina Vidovič iz Olimpije je zmagala v treh setih (21:15, 13:21, 18.21). Ema Šuštar je odigrala odlično tekmo proti Lučki Perme (BK Olimpija), vendar je mlada Ljubljančanka slavila z rezultatom 13:21 in 12:21.

V finalu sta se pomerili Lučka Perme (BK Olimpija) in Naja Horvat (BK Mladost). Naslov državne prvakinje je osvojila mlada Lendavčanka, ki je zmagala z izidom 9:21 in 13:21. Bronasti medalji sta osvojili Nina Vidovič (BK Olimpija) in Sara Večko (BK Karizma).

Pri dečkih je državni naslov osvojil Maks Trampuž (BK Konex), ki je v finalu premagal Dina Mašića (BK Medvode) oz. je slednji predal drugi set po poškodbi oz. slabem počutju. Bronasti medalji sta osvojila Rok Halič (BK Kungota) in Tim Bregar (BK Mengeš). 5.-8. mesto je osvojil Boštjan Pušnik (BK Karizma), ki je v prvem krogu premagal Bora Plestenjaka (BK Ljubljana) z izidom 21:16 in 21:19. V četrtfinalu ga je nato ugnal novi državni prvak Maks Trampuž (5:21, 5:21). Skozi kvalifikacije se je suvereno prebil Sven Podojsteršek (BK Karizma), ki je najprej premagal Anžeta Skubica (BK Bit Ljubljana) z rezultatom 21:3 in 21:5, nato še Benjamina Trobca (BK Ljubljana) z izidom 21:10 in 21:12. V prvem krogu ga je nato zaustavil srebrni s prvenstva Din Mašić (BK Medvode) z izidom 7:21 in 11:21.

Posebna zgodba je 8-letni Dejan Pušnik (BK Karizma), ki je naredil kar nekaj preglavic starejšim vrstnikom v tej kategoriji. V prvi tekmi je v maratonski tekmi izgubil v treh setih z Ianom Vidicem (BK Medvode) z rezultatom 16:21, 21:19, 19:21. V drugi tekmi se je dobro upiral proti Davidu Pirnovarju (BK Bit) z rezultatom 10:21 in 6.21. A prava era za Dejana še pride in bo na naslednjih turnirjih zagotovo še bolj »nevaren«.

 

Eva in Sara osvojili prvo srebrno medaljo na DP!

V dvojicah deklet smo že v preteklosti vedno osvajali visoka mesta, vendar doslej še nismo zabeležili drugega mesta na državnih prvenstvih. Eva Vrčkovnik in Sara Večko sta dosegli ta mejnik! V prvi tekmi sta ugnali Teodoro Milivojević in Mio Sketelj (BK Medvode) z izidom 21:11 in 21:10. Polfinale proti Lučki Perme in Nini Vidovič (BK Olimpija) je bilo izjemno –prvi set za Ljubljančanki 19:21, drugi set za Ravenčanki z 21:19, in tretji set zmaga z 21:15 in dobljena vstopnica za finale! V finalu sta bili bolj zbrani Lendavčanki Naja Horvat in Mia Oletič, ki sta osvojili naslov državnih prvakinj (8:21, 15:21). Bronaste medalje so osvojili Kaja Pongrac in Ema Šuštar ( BK Karizma) ter Lučka Perme in Nina Vidovič (BK Olimpija).

Kaja Pongrac in Ema Šuštar sta najprej ugnali Slovenjgrajčanki Neli in Najo Globočnik Šegel z rezultatom z 21:17 in 21:9. V polfinalni tekmi sta izgubili z Najo Horvat in Mio Oletič (BK Mladost) z izidom 15:21 in 9.21.

Finale pri dečkih v dvojicah je bilo zelo izenačeno. Tim Bregar in Din Mašić (BK Mengeš/BK Medvode) sta osvojila naslov državnih prvakov, ko sta ugnala Roka Haliča in Maksa Trampuža (BK Kungota/BK Konex) z rezultatom 21:19 in 21:19! Tudi v tej kategoriji smo osvojili bronasto medaljo! Boštjan Pušnik in Sven Podojsteršek sta že oktobra lani v Ljubljani prikazala odlično igro in se izkazala za usklajen par. V četrtfinalu sta premagala Martina Srebrniča in Benjamina Trobca (BK Ljubljana) z izidom 21:18 in 21:10. Za naskok na sam vrh sta jima v polfinalu preprečila Tim Bregar in Din Mašić.

Mešane dvojice so bile izziv za vse tekmovalce in tekmovalke, ker so bile za vse prisotne velika neznanka. Kaja Pongrac in Dejan Pušnik sta se pomerila z Tjažom Novak Lešnikom in Najo Globočnik Šegel (ŠD Sele-Vrhe). Prvi set dobila v svoj prid z 21:19, nato sta zmagala nasprotnika z izidom v naslednjih dveh setih z 16:21 in 12:21. Boštjan Pušnik in Eva Vrčkovnik sta v prvem krogu zmagala proti Žanu Skarlovniku in Emi Hudnik (ŠD Sele-Vrhe) z rezultatom 15:21, 21:12 in 21:11. V četrtfinalnem srečanju sta se pomerila proti Maksu Trampužu in Naji Horvat (BK Konex/BK Mladost) in izgubila tekmo z izidom 10:21 in11:21.

Tudi v mešanih dvojicah smo osvojili bronasto medaljo. Sven Podojsteršek in Sara Večko sta najprej premagala Iana Vidica in Neli Globočnik Šegel (BK Medvode/ŠD Sele-Vrhe) z rezultatom 21:8 in 21:12. V četrtfinalu sta ugnala Medvodčana Naja Seška in Mio Sketelj z izidom 21:14 in 21:17. Za vstopnico v finale sta se borila z Maksom Trampužem in Najo Horvat (BK Konex/BK Mladost), ki sta bila boljša z izidom 8.21 in 7:21.

 

»Vznemirjenje je bilo prav nalezljivo.«

Za nami je rezultatsko zelo uspešno državno prvenstvo U-11. Na igriščih je bilo prikazane veliko želje in borbenosti za vsako točko. Seveda je še veliko rezerve po napredovanju, kar je ugotovila tudi trenerka Maja Tvrdy:

“Nad igro otrok sem bila pozitivno presenečena, saj se jim večmesečna odsotnost vendarle ni poznala v taki meri kot sem pričakovala. Resda v vmesnem času ni bilo napredka, se je pa zato toliko bolj tekom celotnega tekmovalnega dne čutila ta pristna otroška radost. Vznemirjenje je bilo prav nalezljivo in se vse do zadnje tekme ni pomirilo. Menim, da je bil ravno to ključ do odlične igre in uspehov naših tekmovalcev.”

 

Državna posamična naslova U-17 za Korošo in Blazino

Hkrati je potekalo tudi državno prvnestvo v kategoriji U-17, kjer tokrat nismo imeli predstavnikov. Prvi državni naslov v dnevu sta osvojila Žiga Podgoršek in Špela Alič (BK Medvode/BK Olimpija), ki sta bila v finalu boljša od Kevina Lina Lenarčiča in Kim Matovič (BK Medvode/ BK Konex). Bronasto medaljo so si priigrali Jaka Perič Marovt in Lina Pipan (BK Medvode) ter Nal Pale Stankov in Ariana Korent ( BK Ljubljana).
V igrah fantov posamezno smo na stopničkah videli bolj ali manj pričakovane obraze, najboljši je bil spet Mark Koroša (BK Kungota), ostali so bili sami domačini – srebrn Žiga Podgoršek ter tretja Jaka Perič Marovt in Kevin Lin Lenarčič.

Večje presenečenje se je zgodilo v kategoriji deklet, na najvišjo stopničko je stopila ena najmlajših tekmovalk v tej kategoriji – Anja Blazina, ki je v finalu premagala svojo klubsko kolegico Anjo Jordan (obe BK Ljubljana). Z bronasto medaljo sta se morali zadovoljiti Kim Matovič (BK Konex) in Lina Pipan (BK Medvode).

V fantovskih dvojicah smo bili v finalu priča dvoboju prvih dveh nosilcev, boljša sta bila tokrat Anel Hac Györköš in Mark Koroša (BK Mladost/ BK Kungota), druga pa Jaka Perič Marovt in Kevin Lin Lenarčič (BK Medvode). Bronasto medaljo so malce presenetljivo osvojili Gašper Debevec in Žiga Petrič (BK Ljubljana) ter Vid Koščak in Tim Škrlj (BK Mirna).

Pri dekletih nekih večjih presenečenj kar se tiče zmagovalk ni bilo, suvereno sta se naslova državnih prvakinj veselili Lina Pipan in Špela Alič (BK Medvode/ BK Olimpija), podprvakinji sta postali Anja Blazina in Ariana Korent (BK Ljubljana), na tretji stopnički pa so stali Kristina Kastelic in Manca Zupančič (BK Mirna) ter Maja Koman in Kim Matovič (BK Kungota/BK Konex).

 

DP U-11 in U-17 – Povezava na rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=CCF7BF6A-7121-4915-BF3A-87847085A156

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Ravne na Koroškem: Slovenska bakla sklenila pot po 212 občinah

Včeraj je na atletskem stadionu na Ravnah na Koroškem potekala osrednja svečanost, kjer je...

Zabavajmo se z badmintonom (26.-30. julij 2021)

Slika: Utrinek s turnirja Badmintonček-Badmintončica 2019, Foto: Peter Recko   Zveza športnih društev Ravne...

Evropsko prvenstvo U-17: Manj kot dva meseca do začetka EP U-17 v Podčetrtku

Manj kot dva meseca je še do velikega dogodka v badmintonu, ki bo potekal...

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Več v Poročila