Spremljajte nas

Aktualno

DP U-15 -Mirna: Posamična državna prvaka Matic Cerar in Anja Blazina

Na sliki: Državna prvaka v dvojicah – Tim Škrlj in Tevž Ornik (BK Mirna) V nedeljo, 28. novembra 2021 je bilo na Mirni prvo letošnje mladinsko državno prvenstvo. Na Dolenjskem so se zbrali najboljši slovenski tekmovalci in tekmovalke kategorije do 15. let, žal smo tokrat mi manjkali na tem prvenstvu, saj so nam v tem…

Na sliki: Državna prvaka v dvojicah – Tim Škrlj in Tevž Ornik (BK Mirna)

V nedeljo, 28. novembra 2021 je bilo na Mirni prvo letošnje mladinsko državno prvenstvo. Na Dolenjskem so se zbrali najboljši slovenski tekmovalci in tekmovalke kategorije do 15. let, žal smo tokrat mi manjkali na tem prvenstvu, saj so nam v tem tednu »ponagajale« karantene in preprečile nastop našim tekmovalkam do 15. let. Na Mirni sta se naslova posamičnega državnega prvaka veselila Matic Cerar (BK Medvode) in Anja Blazina (BK Ljubljana).

V posamični konkurenci je državni prvak postal Matic Cerar iz Medvod, ki je v finalnem obračunu v treh izjemno izenačenih setih premagal neugodnega levičarja domačina Tevža Ornika z izidom 18:21, 21:19 in 25:23. Bronasti medalji sta osvojila Samo Stanovnik (BK Medvode) in Tim Škrlj (BK Mirna). Pri dekletih je državna prvakinja postala Anja Blazina (BK Ljubljana), ki je v finalu brez težav ugnala Ivo Košo (BK Mladost) z rezultatom 21:6 in 21:8. Tretji mesti sta osvojili Mia Gleich (BK Branik) in Zara Šenica (BK Mirna).

V moških dvojicah sta naslov državnih prvakov osvojila Tevž Ornik in Tim Škrlj (BK Mirna), ki sta v finalu bila boljša od Matica Cerarja in Sama Stanovnika (BK Medvode) z izidom 21:11 in 21:10. Bronaste medalje sta osvojili še dve dvojici iz Medvod – Jakob Biber in Nikita Peshekhonov ter Žiga Janhuba in Jon Kovačič. Pri dekletih sta prvakinji postali Anja Blazina in Tinkara Alič (BK Ljubljana/BK Olimpija), ki sta v finalu premagali Mio Gleich in Izabelo Lever (BK Branik/ ŠD Sele-Vrhe) z izidom 21:6 in 21:11. Bronaste medalje so osvojili Tisa Cetinski in Zala Koder Može (BK Bit/BK Medvode) ter Lana Livk in Zara Šenica (BK Mirna).

V mešanih dvojicah sta naslov prvakov osvojila Tim Škrlj in Iva Koša (BK Mirna(BK Mladost), ki sta v finalu ugnala Matica Cerarja in Tinkaro Alič (BK Medvode/BK Mladost) z rezultatom 21:16 in 21:14. Tretja mesta so osvojili Samo Stanovnik in Mia Gleich (BK Medvode/BK Branik) ter Jure Blazina in Anja Blazina (BK Ljubljana).

Naslednje letošnje mladinsko državno prvenstvo bo do 11. let in do 17. let, ki bo potekalo v soboto, 11. decembra 2021 v Bit centru v Ljubljani.

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

10.turnir bratstva in enotnosti: Na jubilejnem turnirju bo kar 200 udeležencev

V soboto, 29. januarja 2022 se bo v dveh športnih dvoranah v Brežicah (večnamenski...

Medvode Yonex Cup 2021: Največ zlatih medalj za romunske predstavnike

Na sliki: Katja Ellingsen (Norveška) Od 3.-5. decembra 2021 je v Medvodah potekal mednarodni...

Yonex Slovenia Future Series 2021 – Brežice: Dve medalji za Slovenijo!

Na sliki: Srebrni Nika Arih in Lia Šalehar (Slo), Foto: Veljko Jukič Od 25.-28....

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Več v Aktualno