Spremljajte nas

Aktualno

Državno prvenstvo U-19: Brajkovičeva do dveh naslovov

Na sliki: Nike Brajkovič (BK Bit), Foto: Grega Valančič Včeraj je v Bit centru v Ljubljani potekalo državno prvenstvo do 19. let za leto 2020. V posamični konkurenci sta državna prvaka postala Miha Masten (BK Branik) in Anja Jordan (BK Ljubljana). Edina z dvema naslovoma državne prvakinje se tokrat lahko pohvali Nike Brajkovič (BK Bit),…

Na sliki: Nike Brajkovič (BK Bit), Foto: Grega Valančič

Včeraj je v Bit centru v Ljubljani potekalo državno prvenstvo do 19. let za leto 2020. V posamični konkurenci sta državna prvaka postala Miha Masten (BK Branik) in Anja Jordan (BK Ljubljana). Edina z dvema naslovoma državne prvakinje se tokrat lahko pohvali Nike Brajkovič (BK Bit), in sicer v ženskih dvojicah in mešanih dvojicah, medtem ko pa je brez medalje ostala v posamični konkurenci, kljub temu da je bila pred mesecem dni že bronasta med posameznicami na članskem državnem prvenstvu.

Med posamezniki do 19. let se je naslova veselil Mariborčan Miha Masten, ki je v finalu ugnal Gala Bizjaka (BK Medvode) z rezultatom 22:24, 21:18 in 21:13. Bronasti medalji sta osvojila Mark Koroša (BK Kungota) in Jaka Perič Marovt (BK Medvode). V konkurenci deklet je naslov državne prvakinje osvojila Anja Jordan (BK Ljubljana), ki je v finalu premagala presenetljivo finalistko Lino Pipan iz Medvod. Pipanova je v četrtfinalu najprej premagala Nike Brajkovič (24:22, 16:21, 21:8), in nato še v polfinalu Marušo Vračar iz Olimpije z rezultatom 18:21, 22:20 in 21:14. Tretje mesto sta osvojili Kim Matovič (BK Konex) in Maruša Vračar (BK Olimpija).

V moških dvojicah sta državna prvaka postala Anel Hac Gyorkoeš in Mark Koroša (BK Mladost/BK Kungota), ki sta bila v finalu boljša od Mihe Mastena in Andraža Pungartnika (BK Branik/BK Kungota)) z izidom 21:12 in 22:20. Bronaste medalje so osvojili Domen Černe in Maks Gorenčič (BK Konex) ter Maj Babnik in Jan Krumpak (BK Bit).

V ženskih dvojicah je naslov prvakinj pripadel Nike Brajkovič in Zoji Novak (BK Bit). V finalnem srečanju sta ugnali Špelo Alič in Lino Pipan (BK Olimpija/BK Medvode) z rezultatom 22:20, 19:21, 21:13. Tretja mesta so osvojile Anja Jordan in Zala Žuran (BK Ljubljana/BK Branik) ter sestri Maša in Pika Ham (BK Bit).

V mešanih dvojicah sta zmagala Jan Babnik in Nike Brajkovič (BK Bit), ki sta v finalu premagala Miho Mastena in Marušo Vračar (BK Branik/BK Olimpija) z izidom 21:12 in 21:17. Bronaste medalje so osvojili Gal Bizjak in Taja Pipan (BK Medvode) ter Jaka Perič Marovt in Lina Pipan (BK Medvode).

 

Povezava na rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=76F525FD-FE07-4910-8B66-332453F8CADB

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Polish U-17 International -Bierun 2021: Slovenski kadeti na Poljskem

V šlezijskem mestu Bierun se je včeraj pričel mednarodni turnir Poljske za kategorijo U-17,...

Yonex Swiss Open 2021: Francosko slavje v mešanih dvojicah

Na sliki:  Delphine Delrue in Thom Gicquel  (Francija) Danes se je končal eden redkih...

Več v Aktualno