Spremljajte nas

Poročila

Ekipno DP U-13 in U-19: Prvič BK Karizma, med mladinci ubranili naslov BK Medvode

Na sliki: Ekipni državni prvaki U-13 – BK Karizma V nedeljo, 23. maja 2021 je bilo v dvorani DRAŠ v Mariboru pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije in ob pomoči domačega kluba BK Branik organizirano Ekipno državno prvenstvo do 13 in 19 let.Tekmovanja se je udeležilo 80 tekmovalcev iz devetih različnih klubov. V starostni kategoriji do…

Na sliki: Ekipni državni prvaki U-13 – BK Karizma

V nedeljo, 23. maja 2021 je bilo v dvorani DRAŠ v Mariboru pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije in ob pomoči domačega kluba BK Branik organizirano Ekipno državno prvenstvo do 13 in 19 let.Tekmovanja se je udeležilo 80 tekmovalcev iz devetih različnih klubov.

V starostni kategoriji do 13 let je nastopilo pet ekip, kjer so se vse ekipe pomerile med seboj. Tako je bilo odigranih 10 ekipnih dvobojev. V vsakem dvoboju je bilo odigranih 5 tekem (fantje posamezno, dekleta posamezno, fantje dvojice, dekleta dvojice ter mešane dvojice). Lanski ekipni državni prvaki so bili ekipa BK Mirna, ki letos niso imeli prijavljene ekipe.

Po izenačenih in napetih dvobojih je zmagala in s tem osvojila naslov državnih prvakov za sezono 2021 ekipa BK Karizme. Srebrno medaljo je osvojila ekipa BK Olimpije, bronasto pa BK Medvode.

V starostni kategoriji do 19 let je nastopilo osem ekip. Igrali so po sistemu na izločanje, kjer so ekipe, ki so izgubile v četrtfinalu, igrale še za končne uvrstitve. Po napetih in izenačenih dvobojih se je na koncu tekmovanja zlate medalje veselila ekipa BK Medvode, ki je tako ubranila lanski ekipni mladinski naslov. Srebrno medaljo so osvojili tekmovalci iz BK BIT, bronasti so bili  igralci in igralke BK Kungota.

Končni vrstni red do 19 let:

  1. BK Medvode
  2. BK BIT
  3. BK Kungota
  4. BK Konex
  5. BK Mladost Lendava
  6. BK Branik
  7. ŠD Sele-Vrhe
  8. ŠD Sele-Vrhe 2

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Ravne na Koroškem: Slovenska bakla sklenila pot po 212 občinah

Včeraj je na atletskem stadionu na Ravnah na Koroškem potekala osrednja svečanost, kjer je...

Zabavajmo se z badmintonom (26.-30. julij 2021)

Slika: Utrinek s turnirja Badmintonček-Badmintončica 2019, Foto: Peter Recko   Zveza športnih društev Ravne...

Evropsko prvenstvo U-17: Manj kot dva meseca do začetka EP U-17 v Podčetrtku

Manj kot dva meseca je še do velikega dogodka v badmintonu, ki bo potekal...

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Več v Poročila