Spremljajte nas

Aktualno

Yonex All England 2021: Lee Zii Jia v finalu proti Axelsenu v prvem setu z izidom 30:29…!

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija) Končan je letošnji zelo razburljiv Yonex All England 2021. Tokrat brez Kitajcev, Indonezijcev, Turkov in Nemcev, a zaradi tega nič manj zanimiv… Veliki zmagovalec med posamezniki je 22-letni Malezijec Lee Zii Jia, ki je med drugim v četrtfinalu ugnal svetovnega prvaka Japonca Kenta Momoto in nato v finalu še…

Na sliki: Lee Zii Jia (Malezija)

Končan je letošnji zelo razburljiv Yonex All England 2021. Tokrat brez Kitajcev, Indonezijcev, Turkov in Nemcev, a zaradi tega nič manj zanimiv… Veliki zmagovalec med posamezniki je 22-letni Malezijec Lee Zii Jia, ki je med drugim v četrtfinalu ugnal svetovnega prvaka Japonca Kenta Momoto in nato v finalu še lanskega zmagovalca Viktorja Axelsena. Japonci so pred olimpijskimi igrami v izvrstni formi, saj so si izborili prav vsa finala v dvojicah in še eno v ženski posamični konkurenci! Na koncu kar štiri zmage za Japonsko, kar je izjemna napoved pred bližajočimi olimpijskimi igrami v Tokiu.

Edino “nejaponsko” zmagoslavje se je zgodilo v igri posameznikov. Lee Zii Jia iz Malezije je prijetno presenečenje turnirja in je tako dosegel svoj največji uspeh. Svoj 23. letni rojstni dan bo praznoval čez nekaj dni (roj. 29. marec 1998). Finalni dvoboj z Axelsenom je bil fantastičen. Prvi set se je končal z zmago Malezijca z – 30:29! V drugem setu je Lee povedel že z 18:14, vendar je zaradi nepotrebnih napak, danski šampion uspel narediti preobrat v 18:19, in na koncu zmagal set z 20:22. V tretjem setu popolnoma dominantnost Malezijca na igrišču in velika zmaga z 21:9!

V ženski konkurenci je zmagala Japonka Nozomi Okuhara, ki je tako ponovila uspeh iz leta 2016. V finalu je bila tokrat boljša od Tajke Pornpawee Chochuwong z rezultatom 21:12 in 21:16.

V moških dvojicah sta lansko zmago ubranila Japonca Hiroyuki Endo in Yuta Watanabe, ki sta v finalu premagala rojaka Takeshi Kamuro in Keigo Sonoda z rezultatom 21:15, 17:21 in 21:11.

V ženskih dvojicah sta nepričakovano zmagali Mayu Matsumoto in Wakana Nagahara, ki sta v japonskem finalu premagali lanski zmagovalki Yuki Fukushima in Sayako Hiroto z izidom 21:18 in 21:16.

V mešanih dvojicah v še enem japonskem finalu sta Yuta Watanabe in Arisa Higashino ponovila uspeh iz leta 2018 in zmagala proti Yuki Kaneko in Misaki Matsumoto z rezultatom 21:14 in 21:13.

Japonec Yuta Watanabe je zmagal v moških in v mešanih dvojicah ter tako ponovil dvojno zmago Korejca Kim Dong-Moona iz leta 2002 in Kitajke Gao Ling iz leta 2006, ki je zmagala v ženskih in mešanih dvojicah. Watanabe je s štirimi naslovi že sedaj eden najuspešnejših igralcev v zgodovini All  Englanda.

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Polish U-17 International -Bierun 2021: Slovenski kadeti na Poljskem

V šlezijskem mestu Bierun se je včeraj pričel mednarodni turnir Poljske za kategorijo U-17,...

Yonex Swiss Open 2021: Francosko slavje v mešanih dvojicah

Na sliki:  Delphine Delrue in Thom Gicquel  (Francija) Danes se je končal eden redkih...

Več v Aktualno