Spremljajte nas

Dogodki

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z otroško skupino Badminton kluba Pišece, ki v teh dneh preživlja avgustovske badmintonske počitniške dneve. Odličen trening je potekal v telovadnici OŠ Maksa Pleteršnika, ki nosi ime po znamenitem jezikoslovcu in slovarpiscu iz devetnajstega stoletja. Maks Pleteršnik se je v zgodovino zapisal…

Foto: Tadej Škof

Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z otroško skupino Badminton kluba Pišece, ki v teh dneh preživlja avgustovske badmintonske počitniške dneve. Odličen trening je potekal v telovadnici OŠ Maksa Pleteršnika, ki nosi ime po znamenitem jezikoslovcu in slovarpiscu iz devetnajstega stoletja. Maks Pleteršnik se je v zgodovino zapisal kot tvorec Slovensko-nemškega slovarja.

Za nami je bil odličen dan preživet v Pišecah z igranjem badmintona, vse je bilo “sehr gut”…Trinajst naših igralk in igralcev je na igrišču prebilo debelih pet ur (9.30 -12.00 in od 12.30 -15.00), kar je bila dobra izkušnja tudi za tiste boljše pripravljene igralce. Najprej smo v prvem delu se spoznavali med sabo skozi menjavo igralcev in v  različnih igrah (laufarca, več igralcev naenkrat na igrišču…), v drugem delu smo nato najprej odigrali turnirček v posamični konkurenci v dveh kakovostnih skupinah in za konec še v igri dvojic in v mešanih dvojicah. Bilo je odigranih kar 48 tekem v posamični konkurenci, vsak je imel najmanj po štiri tekme in nato še večje število tekem v dvojicah.

Zahvaljujemo se vodji kluba Tadeju Škofu za vso organizacijo in trenerki Maji Sušin Donevski.  V bližnji prihodnosti se na podobnem treningu srečamo na Ravnah.

Za konec še enkrat, “Vielen Dank fuer die Gastfreundschaft”!

 

P.S. Za prevod si lahko pomagate s Pleteršnikovim Slovensko-nemškim slovarjem (1894-1895)

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Prvi mednarodni airbadminton turnir v Sloveniji

V soboto, 18. septembra 2021 bo na peščenem igrišču Globoko potekal 1. airbadminton Slovenia...

Skupna fotografija: BK Pišece – BK Karizma

V sredo, 25. avgusta 2021 smo se na enodnevnem treningu v Pišecah srečali z...

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z...

Več v Dogodki