Spremljajte nas

Prvenstva

EP v badmintonu -Kijev 2021: Menjava loparja med igro -VIDEO

Na sliki: Viktor Axelsen (Danska) Danes je bilo končano evropsko prvenstvo v badmintonu v Kijevu. Današnja finala so bila nepopolna, saj nista bili odigrani dve finalni srečanji zaradi pozitivnih primerov na Covid-19. Danes zjutraj so sporočili, da sta pozitivna na test danski zvezdnik Viktor Axelsen in nemški igralec Mark Lamsfuss, ki bi moral z Marvinom…

Na sliki: Viktor Axelsen (Danska)

Danes je bilo končano evropsko prvenstvo v badmintonu v Kijevu. Današnja finala so bila nepopolna, saj nista bili odigrani dve finalni srečanji zaradi pozitivnih primerov na Covid-19. Danes zjutraj so sporočili, da sta pozitivna na test danski zvezdnik Viktor Axelsen in nemški igralec Mark Lamsfuss, ki bi moral z Marvinom Seidlom igrati finale v moških dvojicah proti ruski dvojici…! Bilo je izjemno veliko razočaranje v obeh taborih in še dolgo se ne bo polegel prah po vsem tem dogajanju… Axelsena je posebej prizadelo še dejstvo, da bo po nacionalnih varnostnih pravilih, sedaj moral zaradi izolacije ostati 13 dni v hotelski sobi v Kijevu, enako tudi nemška reprezentanta in še en sodnik, ki je bil prav tako pozitiven.

Viktor Axelsen je tako ostal brez skoraj zanesljivega naslova evropskega prvaka, ki ga je brez borbe osvojil njegov rojak Anders Antonsen. To je tudi edini naslov za Dansko na tem prvenstvu, kar se je zgodilo prvič po letu 1984, po tem letu so namreč Danci na vsakem EP osvojili najmanj dva oz. več naslovov na prvenstvih…

S  prvenstva v Kijevu se spomnimo enega atraktivnejših trenutkov v igri Axelsena. V četrtfinalni tekmi med danskim zvezdnikom in Francozom Thomasom Rouxelom se je zgodilo nekaj nenavadnega. Axelsen je kar med igro menjal lopar, kar pravila dovoljujejo, in še skorajda bi uspel osvojiti točko. Glej spodnji posnetek.

Namig: Imejte ob igrišču pripravljen rezervni lopar, če vam med igro poči struna, in lahko kar med igro menjate lopar…, seveda, če ste tako hitri kot Axelsen!

https://www.youtube.com/watch?v=NTSup4AK6bo

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Klubsko tekmovanje -LAUFARCA…!

…V sredo, 23. junija 2021 ob 17 uri bomo izvedli klubsko tekmovanje v laufarci....

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Več v Prvenstva