Spremljajte nas

Prvenstva

EP v badmintonu – Kijev 2021: Rusko slavje v Kijevu

Na sliki: Finale v mešanih dvojicah V Kijevu je bilo včeraj končano 28. evropsko prvenstvo v badmintonu. Žal se je zadnji dan prvenstva pripetil neljub dogodek, saj sta bila zaradi pozitivnih primerov Covid-19 odpovedani dve finalni tekmi – pri moških posamezno in v moških dvojicah! Tako so brez finalne tekme evropski prvaki postali Anders Antonsen…

Na sliki: Finale v mešanih dvojicah

V Kijevu je bilo včeraj končano 28. evropsko prvenstvo v badmintonu. Žal se je zadnji dan prvenstva pripetil neljub dogodek, saj sta bila zaradi pozitivnih primerov Covid-19 odpovedani dve finalni tekmi – pri moških posamezno in v moških dvojicah! Tako so brez finalne tekme evropski prvaki postali Anders Antonsen pri posameznikih in Rusa Vladimir Ivanov in Ivan Sozonov v dvojicah. Španka Carolina Marin je že petič zapored osvojila naslov evropske prvakinje med posameznicami. V ženskih dvojicah sta Bolgarki Stefani in in Gabriela Stoeva ubranili naslov. Prvič v zgodovini je v mešanih dvojicah slavila ruska dvojica, Rodion Alimov in Alina Davletova sta nova prvaka stare celine v mešanih dvojicah. Leta 2017 sta bila že mladinska evropska prvaka v tej disciplini.

 

Rusko slavje v  Kijevu

Evropsko prvenstvo se je prvič odvijalo v Ukrajini. Evropski naslovi v dvojicah so imeli tokrat “vzhodni” primat. V mešanih dvojicah sta se izkazala Rodion Alimov in Alina Davletova iz Rusije, ki sta v neposrednih tekmah izločala glavne kandidate za vrh. V četrtfinalu sta bila boljša od odlične francoske dvojice Thoma Gicquela in Delphine Delrue (21:18, 21:18). V polfinalu sta v razburljivi tekmi premagala Marka Lamsfussa in Isabel Herttrich iz Nemčije (20:22, 21:14, 24:22), v finalnem boju za zlato medaljo sta v treh setih ugnala še Marcusa Ellisa in Lauren Smith (Ang) z izidom 11:21, 21:16 in 21:15. V moških dvojicah sta se svojega drugega naslova veselila Rusa Vladimir Ivanov in Ivan Sozonov, ki sta prvič že bila prvaka leta 2014. Tokrat je bilo zaradi pozitivnega primera na Covid-19 Nemca Marka Lamsfussa odpovedano finalno srečanje. V ženskih dvojicah sta evropski naslov ubranili sestri Gabriela in Stefani Stoeva, ki nista imeli večjih težav vse do finala. V finalu sta premagali Angležinji Chloe Birch in Lauren Smith z rezultatom 21:14 in 21:19 in ponovno osvojili zlato medaljo za Bolgarijo.

 

Carolina Marin že petič zapored evropska prvakinja

Španka Carolina Marin je brez večjih težav prišla do rekordnega petega zaporednega naslova evropske prvakinje. V sobotnem polfinalu je ugnala še Turkinjo Neslihan Yigit z rezultatom 21:18 in 21:9. V finalu je premagala še vzhajajočo zvezdo danskega badmintona Lino Christophersen z izidom 21:13 in 21:18. Viktor Axelsen je veliki osmoljenec tega prvenstva. Odlične igre skozi vse dni prvenstva in evropski naslov mu je lahko preprečila le “višja sila”. In zgodilo se je prav to. V nedeljo zjutraj je imel pozitiven test na Covid-19 in tako ostal brez finalnega nastopa, ki ga je brez finalne tekme osvojil njegov rojak Anders Antonsen.

 

EP Kijev 2021 –medalje:

Moški posamezno:

1.Anders Antonsen –Danska

2.Viktor Axelsen –Danska

3./4.Kalle Koljonen –Finska

3./4.Hans-Kristian Solberg Vittinghus –Danska

 

Ženske posamezno:

1.Carolina Marin –Španija

2.Line Christophersen –Danska

3./4.Neslihan Yigit –Turčija

3./4.Kirsty Gilbour – Škotska

 

Moške dvojice:

1.Vladimir Ivanov/Ivan Sozonov –Rusija

2.Mark Lamsfuss/Marvin Seidel –Nemčija

3./4.Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen – Danska

3./4.Marcus Ellis/Chris Langridge –Anglija

 

Ženske dvojice:

1.Gabriela Stoeva/Stefani Stoeva – Bolgarija

2.Chloe Birch/Lauren Smith –Anglija

3./4.Maiken Fruergaard/Sara Thygesen –Danska

3./4.Selena Piek/Cheryl Seinen (Nizozemska)

 

Mešane dvojice:

1.Rodion Alimov/Alina Davletova –Rusija

2.Marcus Ellis/Lauren Smith –Anglija

3./4.Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich –Nemčija

3./4.Mathias Christiansen/Alexandra Boeje –Danska

 

Povezava na rezultate:

https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=2A10DA8B-3B2F-4FBD-8B22-7722FA005F56

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

RSL BEC Summer School ponovno v Podčetrtku

Od 3.-10. julija 2021 bo Podčetrtek ponovno gostil mnoge mlade igralce in igralke badmintona...

Klubsko tekmovanje -LAUFARCA…!

…V sredo, 23. junija 2021 ob 17 uri bomo izvedli klubsko tekmovanje v laufarci....

Predstavitev AirBadmintona po Sloveniji

Novica za vse, ki vas zanima tudi najnovejša različica našega športa. Predstavitev AirBadmintona bo...

Polish U-17 International 2021: Eno četrtfinale za Slovenijo

Od 19.-21. marca 2021 je v šlezijskem mestu Bierun potekal mednarodni turnir Polish U-17...

Več v Prvenstva