Spremljajte nas

Prvenstva

Evropsko prvenstvo U-17 – Podčetrtek 2021: Enajst držav med dobitniki medalj!

Na sliki: Anil Ulac Atan in Mirac Kantar (Turčija), Foto: Žan Križnar Znani so polfinalisti evropskega prvenstva do 17 let v Podčetrtku v posamičnih disciplinah in s tem so že tudi znani vsi dobitniki medalj. Kakšne medalje si bodo okoli vratov obesili, pa bo delno znano že danes popoldan, ko se bodo najprej pomerili v…

Na sliki: Anil Ulac Atan in Mirac Kantar (Turčija), Foto: Žan Križnar

Znani so polfinalisti evropskega prvenstva do 17 let v Podčetrtku v posamičnih disciplinah in s tem so že tudi znani vsi dobitniki medalj. Kakšne medalje si bodo okoli vratov obesili, pa bo delno znano že danes popoldan, ko se bodo najprej pomerili v polfinalih in nato jutri, ko se bo odločalo o naslovih evropskih prvakov. Enajst držav je med dobitniki medalj, najuspešnejše so Danska, Rusija, Francija in Ukrajina s tremi osvojenimi medaljami, Bolgarija z dvema ter Anglija, Poljska, Turčija, Švedska, Belgija in Srbija s po eno osvojeno medaljo!

V posamični konkurenci se bo nekdanji evropski prvak do 15. let Alex Lanier (Fra) pomeril z  levičarjem Romeom Makboulom iz Švedske, ki je bil lansko leto evropski prvak do 15. let. V drugem polfinalu se bosta srečala Danec William Boegebjerg in Charles Fouyn iz Belgije.

Pri dekletih posamezno ni bilo posebnih presenečenj. Prva nosilka Joanna Podedworny iz Poljske se bo pomerila z Ukrajinko Yevheniio Kantemyr. Nadarjena Sofiia Lavrova iz Ukrajine se bo za finale borila z bolgarsko predstavnico Kaloyano Nalbantovo.

V moških dvojicah se pričakuje ogorčen boj za finale, Rusa Daniil Dubovenko in Gleb Stepakov bosta imela za nasprotnika zelo neugodna Turka Anila Ulaca Atana in Miraca Kantara. V drugem polfinalu bosta Francoza Baptiste Labarthe in Alex Lanier se pomerila z Jonathanom Melgaardom in Mikeom Vestergaardom iz Danske.

Ženski polfinali v dvojicah sta Kaloyana Nalbantova in Tsvetina Popivanova (Bol) proti Darii Kharlampovich in Galini Lisochkini (Rus) ter še eni odlični Rusinji Maria Lezzhova in Galina Mezentseva, ki se bosta pomerili z Malyo Hoareau in Camille Pognante iz Francije, ki sta blesteli v ekipnih tekmah.

V mešanih dvojicah sta za presenečenje poskrbela srbska predstavnika. Viktor Petrović je pred kratkim utrpel zlom kosti in se šele pred desetimi dnevi vrnil na igrišča in sedaj je že kar med dobitniki medalj na evropskem prvenstvu skupaj s Andjelo Vitman. V polfinalu bosta imela za nasprotnika Ukrajinca Yevheniija Stolovoia in Yevheniio Kantemyr. V drugem polfinalu sta Angleža Oliver Butler in Chloe Dennis, ki se bosta srečala z Dancema Jonathanom Melgaardom in Mario Hoejlund Tommerup.

Kot zanimivost omenimo, da sta med dobitniki medalj tudi dve igralki, ki sta se v preteklosti že srečali  z igralkama iz BK Karizma. Pred tremi leti na mednarodnem turnirju Zagreb Open 2018 se je v posamični konkurenci Nina Razgoršek (BK Karizma) pomerila s Srbkinjo Andjelo Vitman, Klara Novak (BK Karizma) se je prav tako v posamični tekmi srečala z Bolgarko Tsvetino Popivanovo.

https://www.facebook.com/badmintonslovenia/videos/557514408826540/

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Prvi mednarodni airbadminton turnir v Sloveniji

V soboto, 18. septembra 2021 bo na peščenem igrišču Globoko potekal 1. airbadminton Slovenia...

Skupna fotografija: BK Pišece – BK Karizma

V sredo, 25. avgusta 2021 smo se na enodnevnem treningu v Pišecah srečali z...

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z...

Več v Prvenstva