Spremljajte nas

Prvenstva

Evropsko prvenstvo U-17 – Podčetrtek 2021: Rusija v polfinalu prepričljivo ugnala Dansko!

Na sliki: Rusija po veliki zmagi nad Dansko, Foto: Žan Križnar Včerajšnji dan je bil zelo razburljiv in po mnogo čem zgodovinski…Prvič smo kot linijski sodniki na evropskem prvenstvu U-17 sodelovali tudi s Koroške (BK Karizma in ŠD Sele-Vrhe), a še bolj kot to, se je presenetljivo zgodilo, da Danska prvič po letu 2005 ne…

Na sliki: Rusija po veliki zmagi nad Dansko, Foto: Žan Križnar

Včerajšnji dan je bil zelo razburljiv in po mnogo čem zgodovinski…Prvič smo kot linijski sodniki na evropskem prvenstvu U-17 sodelovali tudi s Koroške (BK Karizma in ŠD Sele-Vrhe), a še bolj kot to, se je presenetljivo zgodilo, da Danska prvič po letu 2005 ne bo osvojila naslov ekipnih evropskih prvakov in da je Češka po kar 24 letih prišla do ekipne medalje na EP…!

Kot lahko vidite na spodnjem posnetku, je bil četrti dan prvenstva zelo glasen, ki je enim reprezentancam prinesel izjemno veliko veselja.

https://www.facebook.com/badmintonslovenia/videos/607760237254244/

Najbolj so znali v dvorani proslavljati Čehi, ki so v dramatičnem četrtfinalu s 3:2 premagali Švedsko in po letu 1997, šele drugič v zgodovini osvojili medaljo na EP U-17. Da je bila Danska reprezentanca tokrat ranljiva so nakazali že Turki, ki so v četrtfinalu z obilo smole morali priznati poraz s 3:2. Bili so pri ženskih dvojicah že na pragu zmage v tretjem setu, vendar so se Danci izvlekli in izenačili na 2:2 in nato v mešanih dvojicah le potrdili preboj v polfinale, kjer jih nato zanesljivo ugnala Rusija s 3:0. Danska je bila v tej kategoriji kar 8x zaporedoma ekipni prvak Evrope (2005, 2007, 2009, 2011, 2014, 2016, 2017 in 2019). Francija je v četrtfinalu bo izjemni borbi le s 3:2 premagala Španijo in nato v polfinalu zanesljivo Češko s 3:0.

Bronaste medalje sta osvojili Danska in Češka, za naslov evropskih prvakov se bosta danes pomerili Francija in Rusija. Francija še ni nikoli igrala v finalu, medtem ko je Rusija v preteklosti že petkrat osvojila evropski naslov.

Linijski sodniki s Koroške bomo vajo ponovili zopet v nedeljo, 12.9. 2021. Ponovno bo zelo razburljivo, ker bodo na sporedu polfinala in finala v vseh petih disciplinah (fantje posamezno, dekleta posamezno, fantje dvojice, dekleta dvojice in mešane dvojice).

Bomo ponovno priča velikim presenečenjem?

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Prvi mednarodni airbadminton turnir v Sloveniji

V soboto, 18. septembra 2021 bo na peščenem igrišču Globoko potekal 1. airbadminton Slovenia...

Skupna fotografija: BK Pišece – BK Karizma

V sredo, 25. avgusta 2021 smo se na enodnevnem treningu v Pišecah srečali z...

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z...

Več v Prvenstva