Spremljajte nas

Prvenstva

Evropsko prvenstvo U-17 – Podčetrtek 2021: V ponedeljek so četrtfinalne ekipne tekme

Na sliki: Slovenska reprezentanca U-17, ki bo nastopila v Podčetrtku Čez dva dneva se pričenja težko pričakovano evropsko prvenstvo do 17. let, ki bo drugič v zgodovini potekalo v Sloveniji (prvič leta 2009 v Medvodah). Prizorišče bo tokrat športna dvorana v Podčetrtku, kjer je že vse pripravljeno na začetek prvenstva. V petek, 3. septembra 2021…

Na sliki: Slovenska reprezentanca U-17, ki bo nastopila v Podčetrtku

Čez dva dneva se pričenja težko pričakovano evropsko prvenstvo do 17. let, ki bo drugič v zgodovini potekalo v Sloveniji (prvič leta 2009 v Medvodah). Prizorišče bo tokrat športna dvorana v Podčetrtku, kjer je že vse pripravljeno na začetek prvenstva.

V petek, 3. septembra 2021 ob 10 uri se začnejo prve tekme skupinskega dela ekipnega prvenstva. Že takoj med prvimi tekmami ob 10 uri se bo Slovenija pomerila s Škotsko, ob tej uri se začnejo tudi tekme med Francijo in Irsko, Rusijo in Madžarsko, Litvo in Nizozemsko, Wales-Finska in Turčija-Portugalska. V soboto in v nedeljo sledijo druge in tretje tekme po skupinah, ki bodo dale odločitve, katerih osem reprezentanc se bo od 32 reprezentanc uvrstilo v ponedeljkova četrtfinala. Slovenija se bo v soboto ob 18 uri pomerila z Irsko in v nedeljo ob 14 uri s Francijo, ki velja za eno od favoritinj za osvojitev medalje.

Slovenska reprezentanca bo nastopila v postavi: Mark Koroša, Gašper Trobec, Peter Kotnik, Vid Koščak, Tadej Jelenc, Žiga Podgoršek, Nika Bedič, Iva Koša, Vesna Halič, Anja Blazina in Manca Zupančič.

V ponedeljek bomo s Koroške sodelovali na prvenstvu kot linijski sodniki in prav ta dan prvenstva v ekipni konkurenci zna biti še posebej razburljiv, saj se bo osem najboljših reprezentanc, zmagovalk osmih predtekmovalnih skupin, pomerilo v četrtfinalnih tekmah. Zmagovalci teh četrtfinalnih tekem bodo že dobitniki medalj, ki se bodo v torek nato pomerili v polfinalu in finalu!

 Več informacij lahko spremljate na spodnjih dveh povezavah.

https://european-u17.badminton-zveza.si/

 

https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=C235EA6A-59AB-4A5A-8EE7-F00DEF39DB4A

 

 

PokroviteljiNajnovejši prispevki

DogodkiVeč v Dogodki

Badmintonček-Badmintončica 2022: Datum – 8. januar 2022!

Foto: Peter Recko Znan je datum 6. otroškega badminton festivala –Badmintonček-Badmintončica 2022, ki bo...

Prvi mednarodni airbadminton turnir v Sloveniji

V soboto, 18. septembra 2021 bo na peščenem igrišču Globoko potekal 1. airbadminton Slovenia...

Skupna fotografija: BK Pišece – BK Karizma

V sredo, 25. avgusta 2021 smo se na enodnevnem treningu v Pišecah srečali z...

Enodnevni skupni trening: BK Pišece -BK Karizma

Foto: Tadej Škof Včeraj smo se v Pišecah na skupnem enodnevnem treningu srečali z...

Več v Prvenstva